Trvanlivost masa, kuřecí z Billa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
575
4.3.14 20:20

Trvanlivost masa

Zdravím, rychlý dotaz. Dnes jsem koupila v Bille chlazené kuřecí maso v „akci“, přičemž akce byla proto, že dnes expiruje. Normálně ho takto nekupuji, dnes to bylo asi poprvé. Maso se zdá v pohodě, nezapáchá. Chtěla jsem ho zpracovat dnes, ale mám pochybnosti. Jaké jsou Vaše zkušenosti?

Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21892
4.3.14 20:22

Cuchni k nemu a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
4.3.14 20:23

Zkažené maso je sakra cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21486
4.3.14 20:23

Pokud ne smrdí, je to OK. Ale rychle ho zpracuj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
4.3.14 20:24

Jak kdy, někdy tak maso taky koupím, ale musí vypadat vzhledově dobře a pak doma hlavně nesmí být nijak cítit. Jestli je na čuchnutí příjemný, tak bych se nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.3.14 20:28

@Chawa zpracuj a rychle.. jinak očuchat - věř, že zkažené bys rozhodně poznala - mmchdm, expiračka je nastavená o pár dní dopředu, jinak by to mohl být velký průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
4.3.14 20:38

Jestli nebyl nejaky problem behem skladovani, tak by melo byt v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6014
4.3.14 20:58

Pokud nesmrdí, tak bych se toho nebála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
4.3.14 21:02

No vzhledem k tomu, že dnes to maso prochází, tak jsi ho nekoupila v akci, ale ve slevě, což je rozdíl… Právě proto bylo ve slevě, aby se to úplně nevyhodilo.
Nicméně nic by tomu být nemělo. Pokud to nijak nesmrdí, normálně bych to zpracovala :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9374
4.3.14 21:09

Maso by nemělo být zkažené, exp. je minimální trvanlivost, takže klidně může být ještě několik dní v pořádku. Pokud ho nechceš hned zpracovat, radši ho zamraz, myslím, že v mrazáku se nezkazí, pokud už není,,načaté". Jinak rada podle pachu - buď jsem ještě neměla zkažené maso, nebo to nepoznám a mám dobré zažívání :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
4.3.14 22:42

Si nevybereš, kolikrát smrdí maso, co má dobu spotřeby ještě několik dní a pak maso prošlé dva tři dny je úplně v pohodě. Já bych ho nekupovala, ptž jsem na maso cíťa, skoro vegetarián, ale pokud nesmrdí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák