Tulipány cibulky

1972
21.4.15 09:59

Tulipány cibulky

Ahoj, měla bych dotaz. Nevíte holky některá jestli se dají někde koupit cibulky tulipánů, které pěstovaly v zahrádkách naše babičky? Myslím tím ty klasické nešlechtěné červené tulipány, které pořád kvetly a nebyly náchylné na plísně. Vidím je v zahrádkách starších domů a pořád krásně kvetou. Bývaly i žluté s takovým lehkým červeným žíháním.
Když si koupím nyní tulipány, většinou z Holandska, tak za 2-3 roky cibulka v zemi zplesniví i když je vyrývám a mořím.
Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanney
21.4.15 10:24

Já je mám a jsou rok od roku krásnější, koupila jsem je normálně, jen musíš pátrat, asi jsou taky z Holandska…

• Citovat
  • Upravit
1972
21.4.15 10:27

@Hanney A nevíš náhodou jak se jmenují? Koupila jsem jich už tolik, co mně je připomínaly, ale nikdy to nebyly ony a navíc byly rok od roku menší nebo nekvetly vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
21.4.15 10:45

@ivunak nevim, ale šla jsem na to úplně stejně a tyhle vydržely.

• Citovat
  • Upravit
1972
21.4.15 10:47

Tak budu ještě chvíli zkoušet, třeba se jednou trefím. Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
4.5.15 10:37

Taky miluji ty jednoduché červené tulipány. Mám jich plnou zahradu, mám i jiné, některé mnoho let bez péče. Postupovala bych tak, že bych si našla někoho, kdo nabízí velký výběr, ale hlavně s popisem. Např. v podzimním katalogu Lukon bulbs a hledala bych pod popisem osvědčená kvalita nebo něco podobného (ne novinka). Třeba odrůda Halcro. Tyhle sice nemám, ale mohly by to být takové, jaké hledáš.
 Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
6.5.15 22:41

@misaad Díky moc, určitě se na podzim po nich podívám. Od Lukonu jsem kdysi dávno objednávala, sice něco jiného, ale byla jsem spokojená. Úplně jsem na něho zapomněla. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
23.3.16 12:29

Holky, mám dotaz k tupipánům-kdy je můžu letos dát do země, aby mi příští jaro vykvetly? Zůstávají v zemi stále, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2832
23.3.16 12:34

@Voltiček tulipány se sází na podzim…cca od srpna. a já je tedy nevytahuju, jsou mrazuvzdorný ;) teď je snad ani nikde neprodávají, ne? Vždyck prodávají podletoho, na co je sezona..Pokud jemáš ale v květináči už kvetoucí, tak po odkvětu zasaď a listy zastřihni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
23.3.16 12:38

@krokodylek Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
23.3.16 12:39

Do země se dávají ideálně v říjnu až listopadu. V té době jsou taky v obchodě ke koupi. Ale pokud koupíš třeba narychlené kvetoucí v květináči, můžeš je zasadit po odkvětu na zahradu. Dobré je je zasadit do košů, aby si na nich nepochutnali hlodavci.
Lepší je je každoročně po uschnutí listů vyrýt a nechat přes léto např. v lísce. Jen ty nejodolnější a botanické tulipány se nemusí vytahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2832
23.3.16 12:45

@misaad já nevytahuju žádné, i když vím, že by se měly..ani košíčky nepoužívám :oops: ;) a kvetou i ty šlechtěné stále…mám ráda tulipány pro jejich nenáročnost a pro jejich pestrost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
23.3.16 12:58

Taky jsem je ze začátku nechávala na místě, ale po čase byly květy menší a menší, až přestaly kvést vůbec. Myslím, že 2-3 roky na jednom místě jsou v pohodě, ale pak jim prospěje přesazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.3.16 15:13

Tulipany jsou budto botanicke, nebo ty druhe, jeichz nazev jsem zapomela. Jedny se musi za par let vyryt a presadit, protoze cibule kazdy rok odumre a vytvori se nova hloubeji - kdyz uz je moc hluboko, uz nekvete. Ty druhe se nemusi. A ted nekdo vygooglete, ktere jsou ty spravne bez prace, potrebovala bych si taky s nimi osadit zahradu. Na nejaky kazdorocni presazovani me neuzije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
23.3.16 21:37

@Pudloslava bez práce nejsou žádné :mrgreen:
Asi jsi myslela botanické tulipány, ty stačí vyndat a rozdělit + nová hlína, tak 1× za 3roky. Ostatní skupiny tulipánů je třeba pro dobré kvetení vyndávat každý rok (+ moření, hnojení, postřik)…alespon já to tak dělám. A vyplatí se to… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí