Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky! Potřebuji poradit
Mám truhlíky na oknech na všechny světové strany a chtěla bych vědět, co do nich. Vždy jsem měla muškáty, ale těm se ne všude daří a pak to nevypadá hezky… Takže co do stínu na sever, na východ, kde svítí jen dopoledne, na jih, kde je slunce téměř celý den a na západ, kde svítí odpoledne a navečer? Moc díky za rady ![]()
Jih a zapad muskaty - jsou nejodolnejsi, sever a vychod treba fuchsia nebo begonie
Tak ted jsem někde slyšela, že na muškáty je ješět brzo, že až po zmrzlících (půlka května). Já jsem dala do truhlíků macešky, primulky, cibuloviny a vřesy (ty mají radši ten stín). Všechno jsou to kytky odolné, co snesou i mírné mrazíky přes noc.
@Noelie2726 Nad těmi jsem taky uvažovala, ty jsou krásné
@pe-terka Jasně, já nemyslela hned teď, já to budu dávat až po zmrzlých… ![]()
Na východ begonie - také jsem měla vždy muškáty. Minulý rok jsem dostala na konci června begonii s malými kvítky - vydržela do října a to jsem se o ni příliš nestarala.
Na sever doporucuju previsle begonie, mela jsem je tam loni a mela jsem zaplavu kvetu
na zbytek oken (mam okna taky na vsechny sv. strany) budu davat previsle plnokvete muskaty
na sever by sly i fuchsie, ale nejsou to ty prave balkonovky, neudelaji za jedno leto takove previsy, rostou pomalu…
Sever, vychod - surfinie, jih - muskaty previsle, zapad - fuchsie… Tak se mi to osvědčilo. Ale zkusim podle vasich rad letos ty begonie ![]()
Na jih dávám surfinie, petunie a na ostatní okna muškáty. Loni jsem experimentovala a na jih dala lobelky - vůbec se nechytly. Na terase na západě jsem měla milion bells, ale než se stačili rozrůst, tak mi je požrali slimáci a už se nevzpamatovaly.
Holky, ja nejsem zrovna moc na kyticky, nevyznam se
ale taky potrebuji dat něco do truhliku, v lete sem prazi skoro cely den. muskaty nesnasim, smrdi mi, ani se mi nelibi. pamatuji, ze u mamky na balkone jsme vždycky měli petunky, jsou krasne. vydrzi slunicko, ne? a kdy se to tak sazi? a jsou to jednoletky, pak mi to asi chcipne, ze? dik za rady.
Já na dvůr dávám molici je to jen zelený a odpuzuje to komáry a nebo sanvitálie.
třeba u petunek s mi nechcou oždobávat ty květy ![]()
a dneska jsem si koupila v lídlu fuchsie..
@Voltiček píše:
Krásné josu převislé surfinie.
Ty dávám každý rok a když se párkrát pohnojí jsou úplně parádní a nevyžadují žádné speciální zacházení.
Třeba muškáty jsem nikdy neměla tak krásně bohaté jak jsem si představovala ![]()
@Zupa píše:
Ty dávám každý rok a když se párkrát pohnojí jsou úplně parádní a nevyžadují žádné speciální zacházení.
Třeba muškáty jsem nikdy neměla tak krásně bohaté jak jsem si představovala
ano
a mezi ně i lobelky nejsou špatné