Jaké kytky do truhlíků?

2039
13.4.15 10:59

Jaké kytky do truhlíků?

Ahoj holky! Potřebuji poradit :-) Mám truhlíky na oknech na všechny světové strany a chtěla bych vědět, co do nich. Vždy jsem měla muškáty, ale těm se ne všude daří a pak to nevypadá hezky… Takže co do stínu na sever, na východ, kde svítí jen dopoledne, na jih, kde je slunce téměř celý den a na západ, kde svítí odpoledne a navečer? Moc díky za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
13.4.15 11:03

Jih a zapad muskaty - jsou nejodolnejsi, sever a vychod treba fuchsia nebo begonie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
13.4.15 11:08

Já si budu dávat Milion bells :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.4.15 11:14

Tak ted jsem někde slyšela, že na muškáty je ješět brzo, že až po zmrzlících (půlka května). Já jsem dala do truhlíků macešky, primulky, cibuloviny a vřesy (ty mají radši ten stín). Všechno jsou to kytky odolné, co snesou i mírné mrazíky přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
13.4.15 11:20

@Noelie2726 Nad těmi jsem taky uvažovala, ty jsou krásné

@pe-terka Jasně, já nemyslela hned teď, já to budu dávat až po zmrzlých… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
13.4.15 11:21

Krásné josu převislé surfinie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
13.4.15 11:30

Na východ begonie - také jsem měla vždy muškáty. Minulý rok jsem dostala na konci června begonii s malými kvítky - vydržela do října a to jsem se o ni příliš nestarala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
13.4.15 11:32

Na sever doporucuju previsle begonie, mela jsem je tam loni a mela jsem zaplavu kvetu :pankac: na zbytek oken (mam okna taky na vsechny sv. strany) budu davat previsle plnokvete muskaty ;) na sever by sly i fuchsie, ale nejsou to ty prave balkonovky, neudelaji za jedno leto takove previsy, rostou pomalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
13.4.15 11:56

Sever, vychod - surfinie, jih - muskaty previsle, zapad - fuchsie… Tak se mi to osvědčilo. Ale zkusim podle vasich rad letos ty begonie :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
13.4.15 12:03

Já letos zasadila lobelky na východ, tak jsem zvědavá :D

• Citovat
  • Upravit
1908
13.4.15 12:24

Na jih dávám surfinie, petunie a na ostatní okna muškáty. Loni jsem experimentovala a na jih dala lobelky - vůbec se nechytly. Na terase na západě jsem měla milion bells, ale než se stačili rozrůst, tak mi je požrali slimáci a už se nevzpamatovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
13.4.15 12:28

Holky, ja nejsem zrovna moc na kyticky, nevyznam se :oops: ale taky potrebuji dat něco do truhliku, v lete sem prazi skoro cely den. muskaty nesnasim, smrdi mi, ani se mi nelibi. pamatuji, ze u mamky na balkone jsme vždycky měli petunky, jsou krasne. vydrzi slunicko, ne? a kdy se to tak sazi? a jsou to jednoletky, pak mi to asi chcipne, ze? dik za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
13.4.15 12:28

Já na dvůr dávám molici je to jen zelený a odpuzuje to komáry a nebo sanvitálie.
třeba u petunek s mi nechcou oždobávat ty květy :oops:
a dneska jsem si koupila v lídlu fuchsie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
13.4.15 13:05
@Voltiček píše:
Krásné josu převislé surfinie.

Ty dávám každý rok a když se párkrát pohnojí jsou úplně parádní a nevyžadují žádné speciální zacházení.
Třeba muškáty jsem nikdy neměla tak krásně bohaté jak jsem si představovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
13.4.15 13:16
@Zupa píše:
Ty dávám každý rok a když se párkrát pohnojí jsou úplně parádní a nevyžadují žádné speciální zacházení.
Třeba muškáty jsem nikdy neměla tak krásně bohaté jak jsem si představovala :mrgreen:

ano :kytka: a mezi ně i lobelky nejsou špatné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box