Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky a ještě jeden blbý dotaz, předchozí majitelka našeho domečku si vysázela nějaký okrasný trávy… bohužel já je nechci, ale teď nastává kámen úrazu. Mají neskutečně hluboko kořeny a jsou jak plevel. Už jsme to 2× ryla s tím, že jsem celou zem dávala pryč a nahradila jí jinou, ale je to jako mor… Zase se to někde objeví..Napadlo mě postříkat randapem - ale aby mi potom něco rostli na tom místě.
Děkuji za případné rady ![]()
Randup se po styku s hlinou rozlozi na neskodne latky a nic dalsiho by nemel uz hubit. Aspon to tak pisou.
A půjde to pořádně hluboko? má to totiž kořeny jako blázen a vůbec se s nima nedá nic dělat… ![]()
Nevím jestli jsem měla smůlu, ale mě gel nefungoval. Letos budeme zkoušel normální tekutý randap, tak uvidím jestli bude lepší. Já jsem s ním hubila pampelišky na špatně přístupných místech a účinek NULA. A u tebe, asi fakt zkus tohle, ale pak je třeba to osázet tím co chceš, protože jinak ti tam poleze hromada plevelu a bordelu.
Je to kontaktní herbicid. To znamená, ze zničí jen rostlinu, na kterou je aplikován a v pude nic nezůstane. Music to pošt říkat za dobrého počasí, nejlépe pokud svítí sluníčko a tak čtyři hodiny nezaprsi. Pak je nejúčinnější.
@Zuzka10 Prosím tě, nepoužívej RoundUp. To je tak neskutečný svinstvo.
![]()
A co tedy? je to jako plevel…jakmile to vytrhnu a jen malinko tam nechám, už je to zase venku… dostane se to všude---- jakmile se toho zbavím dávám textílii, nějaký okrasný kytky a mulčovací kůru, ale nejdřív se toho musím zbavit
@Zuzka10 Zkusila bych to místo, kde by mohly ještě nějaké kořeny zůstat vylít vroucí vodou a pak zakrýt např. igelitem a nějakými starými dlaždicemi, aby k tomu nemohlo slunce. ![]()
Ok, moc díky za radu…jako je to rozlezlý jako mor… fakt děs… vůbec nevim co to bývalou majitelku napadlo--