Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Co zkusit nějaké kratší šaty a s nimi kalhoty, které bys nosila k tunice? Přes břicho se ti natáhnou a tím zkrátí, ale asi to nepůjde se všemi.
Můj tip vychází z trapasu, kdy jsem těhotné kamarádce pochválila tuniku… a byly to šaty, které už nešly nosit jako šaty. ![]()
Bonprix má výběr pěkny pro obézní. Koukni. Mají velké velikosti všeho.
Velikost 46 není ještě obezita, určitě to půjde dolů
moje mamka má cca 50 a občas uloví v Takku v sekci větších velikostí, nebo zmíněný bonprix. Mamce je sice už 61, ale také se neobléká jako bába ![]()
https://www.himalife.cz/vyhledavani/?…
vyzkoušeno nemám, obézní nejsem, ale jiné věci od nich nosím a jsou super
@Mista1 píše:
Velikost 46 není ještě obezita, určitě to půjde dolůmoje mamka má cca 50 a občas uloví v Takku v sekci větších velikostí, nebo zmíněný bonprix. Mamce je sice už 61, ale také se neobléká jako bába
To teda obezita spíš je, u kohokoli pod 180 cm… Záleží na výšce, no…
Nebo nevím, já teda vel. 46 ještě nepotřebovala a to jsem po druhém porodu měla ke 100 kg (jsem vysoká, ale dle BMI jsem obézní byla - a nosila jsem tehdy velikost 42/44 kalhoty, 40/42 vršek).
Ale tuniky nedoporučuji, je v tom každý jak slon a rezignuje na zlepšení.
@Tomie to zalezi, nekdo ma pri 100kg a vysce 170 vel 48/50, kamaradka ma pri skoro 100kg a vysce 168 vel 44/46. BMI je uz dost zastaralé.
Za me doporučuji Bonprix a himalife.
Asi bych ale nevolila tuniky, vetsina vetsich zenskych v tom vypada jako slon. I já a to mam taky pas 😁
@atominnka píše:
@Tomie to zalezi, nekdo ma pri 100kg a vysce 170 vel 48/50, kamaradka ma pri skoro 100kg a vysce 168 vel 44/46. BMI je uz dost zastaralé.
To jo, souhlas. Ale obezita se tím prostě stále ještě závazně stanovuje.
Jsou i jiné (a lepší) metody, ale BMI furt vede.
Prostě mi přijde nepravděpodobné, že by někdo u vel. 46 nebyl obézní (tu hranici vidím u 42/44). A ty tvoje příklady to dokazují, jasně mohou to být profi koulařky, ale spíš prostě fakt budou mít 30-40 kg navrch…
https://www.greenbutik.cz/…niky/tuniky/
Ja rada nakupuji tady…drazsi ale mivaji hodne prijemne materialy…ale jedu hodne v satech teda, i kdyz par tunik mam taky.
Co místo tunik pořídit šaty s definovaným pasem, nebo přidat do pasu pásek? A pod to krátké legíny v tělové barvě, aby se netřely stehna? To by možná vypadalo lépe, než tuniky, které mi přijdou jak pro staré babky (pardon
)
@Tomie píše:
To teda obezita spíš je, u kohokoli pod 180 cm… Záleží na výšce, no…Nebo nevím, já teda vel. 46 ještě nepotřebovala a to jsem po druhém porodu měla ke 100 kg (jsem vysoká, ale dle BMI jsem obézní byla- a nosila jsem tehdy velikost 42/44 kalhoty, 40/42 vršek).Ale tuniky nedoporučuji, je v tom každý jak slon a rezignuje na zlepšení.
Podle BMI je obézní skoro každý, leckdy i vrcholoví sportovci, neboť svalovina prostě něco váží, na což BMI jaksi pozapomíná (tomu je jedno jestli je člověk zpevněný/vyrýsovaný a nebo „rozkydlý“ - bere jenom číslo). Ale bohužel stále se to BMI využívá a tak nějak protěžuje ![]()
K dotazu: zakladatelko zkus bonprix, vím, že tam ženské hodně nakupují a nebo klidně i takko, ať můžeš vyzkoušet, tam mají i plus size oddělení, ale myslím, že se možná chytneš i v klasické kolekci. ![]()
Určitě Bonprix, tam je parádní výběr a nebo i v Kiku jsem něco zahlédla ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, jsem bohužel obézní. Ač s tim bojuji už 20 let, nějak nevyhrávám. Léto je tu a já se potřebuju nějak obléknout a nemůžu pořád čekat, až zhubnu. Od posledního porodu mám 10 kg nahoře a už se nectím dobře ve věcech, které jsem dosud nosila. Takže muj dotaz zní. Nevíte, kde nakoupit (online) nějaké pěkné tuniky, trochu delší, pod zadek)? Mám velikost 46 ale i tak mám vidět pas a jsem typ přesýpacích hodin. je mi 40 a nechci se oblékat jak stará bába, takže aby to mělo i nějaký střih, né aby to vypadalo jako pytel. Poradíte prosím? děkuji
Bonprix, případně pěkné větší velikosti jsou i na Zalandu či About You ![]()
Ahoj maminky, jsem bohužel obézní. Ač s tim bojuji už 20 let, nějak nevyhrávám. Léto je tu a já se potřebuju nějak obléknout a nemůžu pořád čekat, až zhubnu. Od posledního porodu mám 10 kg nahoře a už se nectím dobře ve věcech, které jsem dosud nosila. Takže muj dotaz zní. Nevíte, kde nakoupit (online) nějaké pěkné tuniky, trochu delší, pod zadek)? Mám velikost 46 ale i tak mám vidět pas a jsem typ přesýpacích hodin. je mi 40 a nechci se oblékat jak stará bába, takže aby to mělo i nějaký střih, né aby to vypadalo jako pytel. Poradíte prosím? děkuji