Tupozrakost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
244
9.4.14 19:37

@esteelauder určitě je to dědičné, měl a má jí můj táta a já to zdědila po něm, objevili to u mě kolem 3 roku..v pubertě se to může zlepšit či uplně zmizet - což je můj případ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
9.4.14 19:51

@Asuncion
Fakt ti to zmizelo? Ale to asi nešilháš, že? To zní skoro až zázračně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
9.4.14 20:54

Ja zdedila po mame a po me to zdedil nejstarsi.. ja silhala a v puberte se oci srovnali - byla sem s tim opakovane hospitalizovana, ale nakonec bez operace - jen ty dioptrie zustali (ale aspon vidim jen to co chci :) ). muj syn zatim nesilha - snad sem to podchytila vcas (tuky tuk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
9.4.14 21:27

Bylo nam receno, ze tupozrakost je dedicna a nebo vznikne z neleceneho silhani, kt. nemusi byt zdedene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
9.4.14 21:34
@Dafii píše:
Bylo nam receno, ze tupozrakost je dedicna a nebo vznikne z neleceneho silhani, kt. nemusi byt zdedene…

A ja to pochopila naopak.. ze mas na kazdym oku dost rozdilne dioptrie a kdyz se to brylemi nedorovna tak to „silnejsi“ oko prebira videni a pomalu se „vypina“ to druheoko coz ma za nasledek pomale staceni oka.. :nevim: nejsem ocarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
9.4.14 23:55

Já tupozrakost mám odmalička, v 5 letech jsem byla na operaci se šilháním. Nikdo z rodiny ji neměl, tak nevím, kde jsem jí vzala. A když se narodil syn předčasně a chodili jsme na oční, tak mi doktor řekl, že tupozrakost dědičná není, když jsem se ho na to ptala, tak nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.14 00:13

Taky jí máme v rodině- můj dědeček-moje mamka (v dětství 3 oční operace-spíš víc zkazily),
jeho bratr-jeho vnučka (tam léčeno pouze okluzorem, cvičením a prázdninovou školkou-školou v oční léčebně Kroměříž).
Všechny naše děti automat. sledované- prý kvůli dědičnosti. :think:
Anka :mavam:

• Citovat
  • Upravit
20656
10.4.14 08:42
@Measmille píše:
A ja to pochopila naopak.. ze mas na kazdym oku dost rozdilne dioptrie a kdyz se to brylemi nedorovna tak to „silnejsi“ oko prebira videni a pomalu se „vypina“ to druheoko coz ma za nasledek pomale staceni oka.. :nevim: nejsem ocarka

jj takhle to je i u dcery - na jedno vidí blbě do dálky, na druhý na blízko, to který vidělo hůř začal mozek „ignorovat“ protože se mu nechtělo vyrovnávat ty rozdíly

tupozrakost v rodině nikdo zjištěnou nemá a dcera neměla ani to šilhání, jen se zjistilo v 5 letech, že na jedno oko prostě skoro nevidí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
10.4.14 08:45

K té dědičnostoi - řekla bych, že tak jako plno jiných „vad“ není dědičnost tupozrakosti dominantní, tj není stoprocentní nutnost, že to dítě podědí, ale ta pravděpodobnost je tam větší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.14 10:34

tupozrakost

Prosím o radu. Synovy ve 2 letech zjistili tupozrakost. Dostal brýle na 7 a 7,5 dioptrií. Okluzor zatím nemá, prý ho zatím nebudou více zatěžovat, když má vysoké dioptrie. Chtěla jsem se zeptat, jaký vliv má tupozrakost na celkový vývoj, jestli je třeba navštěvovat spc(psycholožku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
4.12.14 11:17

@Anaviajvena Neznám tedy popravdě žádné dítě, které by kvůli tupozrakosti chodilo k psychologovi (a myslím, že jsem těch dětí poznala poměrně dost). Ze začátku sice bývá problém se zvyknutím si na brýle, ale s tím psycholog asi nepomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
4.12.14 11:25

@Anaviajvena syn má tupozrakost, nosí okluzor od října a nemá to teda žádný vliv na jeho psychický vývoj…teda zatím to tak nevypadá, i když jsem se trošku bála dětského kolektivu ve školce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
4.12.14 11:55

Já radu nemám, ale ráda bych se sama zeptala, jak se u takhle malých dětí ten zrak vyšetřuje? Manžel má tupozrakost v rodině, sám vidí dobře. Já mám oční vadu také v rodině a sama lehce hůř od dětství vidím na jedno oko, ale o tupozrakost nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
4.12.14 12:29

@Verunka.T tak syn má tupozrakost právě po tátovi, takže, když přišla do školky jedna magistra s přístrojem na tupozrakost, ptala se kdo chce vyšetřit, tak jsme to hned zaplatili a bohužel nás poslala na oční, kde podle toho prvotního vyšetření potvrdili, že jí syn má a musí se s tím něco dělat…jinak bych se objednala na oční, kde mají s tupozrakostí u dětí zkušenosti, protože když se objeví, tak se musí začít léčit co nejdříve a nejlepší je právě ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
4.12.14 12:36
@mamkasl píše:
@Verunka.T tak syn má tupozrakost právě po tátovi, takže, když přišla do školky jedna magistra s přístrojem na tupozrakost, ptala se kdo chce vyšetřit, tak jsme to hned zaplatili a bohužel nás poslala na oční, kde podle toho prvotního vyšetření potvrdili, že jí syn má a musí se s tím něco dělat…jinak bych se objednala na oční, kde mají s tupozrakostí u dětí zkušenosti, protože když se objeví, tak se musí začít léčit co nejdříve a nejlepší je právě ve školce

díky, dětské jsme po narození tuhle vadu v rodině samozřejmě nahlásili, ale říkala, že se to dá zjistit až bude větší a teď jsme přešli k jinému doktorovi, takže jak půjdu s dcerou na prohlídku v únoru, tak se s ním domluvím, aby nás na oční poslal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí