Tupozrakost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
858
13.1.15 11:55

@Rožátko Já můžu doporučit Olomouc, konkrétně paní doktorku Látalovou. Dříve bývaly po republice kliniky na léčbu tupozrakosti, ty se ale zrušily, protože pojišťovny odmítly přispívat. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.1.15 12:01

@petramrk děkuji ti moc. hned se kouknu. docela mě vyděsilo, když jsem tady v diskuzích četla kolik měli děti dioprií, při zjištění tupozrakosti ve 3 letech. Tak si říkám, že když by se to zjistilo třeba dřív ve dvou letech nemusel by malej mít tolik dioptrií…
přemýšlím nad očním centrem kukátko. http://www.detskeoci.cz/

Píšou tam, že dělají vyšetření na tupozrakost i u malinkých dětí. Tak by mohli být i docela dobře vybavení. I když za celkové vyštření chtějí 1800 kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
13.1.15 12:07

@Rožátko no pročti si to - taky by měli mít ten Plusoptix, koukala jsem na jejich stránkách a 1800 - už mi příjde zbytečně moc - no taky je to Praha, zkus kouknout, kdo má blíž k Vám a uvidíš, pak když se na tom Plusoptixu něco zjistí, tak pokud to dělá jen ortoptista, tak se rovnou posílá na dětské oční a to už hradí pojišťovna
jinak syn už teď má dle lékařky tak 4 dioptrie (dítě se rodí s 3 dioptriemi a do tří let by se to mělo úplně vynulovat, tak je to normální - takže dle věku i hodnotí, kolik ještě dioptrií zůstává - jestli se to srovná do 3 let, nebo je to moc)
zkus si o tom přečíst, přímo tam píšou o tupozrakosti - kdybys něco potřebovala víc, tak klidně napiš SZ - zkusím ti poradit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.1.15 12:16

@ petramrk hele klidně i ty peníze za něj dám :)… když budu vědět, že je to za kvalitní službu :)… a na normální dětské oční ambulanci tu tupozrakost nezjistí?? Třeba Při vyštření dioptrií, ta nás teď čeká?? Musí to být specializovaný přístroj aby to poznalo tupozrakost?? Jen tý očařce nějak nevěřím, raději bych malého vzala na kliniku, ale zase se nechci chovat jako histerka :)… Jsi moc hodná určitě se s tebou poradím kdyby cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.1.15 12:20

Oční mi právě řekla že je náš malý ještě malý na to aby s nimi spolupracoval, ale dala nám domů papírek s šesti obrázkama a máme trénovat. řekla že se uvidí jestli bude spolupracovat a uvidí se… Tak mám obavy když s ní v pátek nebude spolupracovat, že to nechá být že je ještě malý. aby se něco nezanedbalo… tady je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
13.1.15 12:22

@Rožátko Tak já mám také vrozenou tupozrakost, léčenou. Ze tří dětí ji nezdědilo ani jedno. Na oční jsem šla se všema dětma kolem cca 18m. Všechny to zvládly. Jen to rozkápnutí jim pochopitelně nebylo příjemné. A chodíme k normální dětské oční lékařce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
13.1.15 12:28

Ja ji mam zdedenou po tatovi, tata ji ma lecenou od malicka a nic, ja chodila k ocari kazdy pul rok. v 6 jsme to vzdali, Jenze ve 14 mi na to prisli. Nic uz se stim nedalo delat. Nijak me to neomezuje, vidim, bryle nosim jen obcas- kdyz uz mam unavene oko :D
Edit omlouvam se za chyby- novy telefon :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
13.1.15 12:30

Já mám aktuálně brýle na dálku a necelé 2 dioptrie. Spíš ta prostorová orientace je občas problém :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.1.15 13:03

Já vím, nikde není psáno, že když to měl tchán a chlap, že to musí mít malej. Chci mít ale jistotu a klid. A pokud se ukáže, že jí opravdu nemá, tak budu hrozně šťastná… Tady u nás v Jihlavě Dr. nevěřím. Čekala jsem, že když jí řeknu, že má malej předpoklady zdědit tupozrakost, tak že poradí co, kdy a jak dělat dál a né, že mě odbyde jak malé děcko jako bych jí říkala o zatrženém nehtíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
13.1.15 13:49

@Rožátko poznat by to měla - ale jak tu někteří píšou, tak nemusí - ale to je spíš záležitost, že se jí nebude chtít - malej taky ryčel a vztekal se, a přesto se paní doktorce podařilo za asistence sestřičky vyšetřit oční pozadí - museli jsme do jiné místnosti, tak měla lékařka takový přístroj na čelo a tím koukala - normálním světýlkem, by neuspěla - takže záleží, jak jsou na děti připraveni a jak tomu věnujou pozornost
u bráchy, kdyby mamka nechodila otravovat a nakonec se nenaštvala na očařku a nedojela s ním jinam, tak byl slepej - prostě očařka šilhání neviděla i když máma jo - a nakonec ho operovali v Litomyšli a říkali, že už je to dost vážný - takže občas, když se ti něco nezdá, tak není na škodu se nechat vyšetřit někde jinde, jako další názor a raději být za hysterku než potom litovat, co nejde vzít zpět
jdete k té vaší očařce, jak jste objednáni a uvidíš, když se ti to nebude zdát, tak se fakt objednej někde na ten Plusoptix, tam jsou to schopni odhalit určitě a je to otázka pár minut a dítko se musí jen kouknout tím směrem na přístroj, což není problém, když bliká a vydává zvuky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.15 12:20

Dobrý den,
máme 2 letou dcerku a od narození jezdíme na oční kliniku ke kontrolám. Dcerka měla velmi dlouho zapadlé oči. Teď nám dali okluzor, abychom každý den trénovali očička na tupozrakost. Jenomže se snažím tady najít nějaká cvičení pro takhle malé děti, která ještě pořádně nemluví a nevím co a jak. Paní doktorka mi řekla zadejte si na internetu tupozrakost a tam najdete odkazů i případných cvičení…zatím to bere asi jen tak, protože to mám dělat max 60min na jedno oko a po týdnu oči střídat a za pul roku na kontrolu…naporadíte nějaká ta cvičení s takhle malým dítětem?
děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
7.4.15 13:18

V podstatě jakékoli cvičení, kdy se řeší detail - navlékání korálků, kreslení, u takhle malého dítěte bych asi zkusila i pokládání tvaru na šablonu = nakreslit kolečka (třeba na předklreslý obrázek kabátku/sněhuláka) a na to ať dá skutečné knoflíky, nebo jiný tvar a na to vystřižený barevný papír / filc a zkusit tím udělat nějaký pěkný obrázek, aby jí to bavilo

co třeba stavebnici - ono i postavit věž z menších kostek už chce trochu přesnosti a zaostření :nevim:

nejsem optik, zkušenost s tupozrakostí mám jen u staršího děcka, takže jen přemýšlím nahlas (na monitor) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.16 00:12

Dceři zjistili tupozrakosti při 5tileté prohlídce, dostala jsem doporučení od známe která má v rodině stejný problém na jednu aplikaci. Je na tablety..a po konzultaci nám to doporučila i oční doktorka ke které pravidelně docházíme, nejenom že nemusíme tak často do nemocnice ale malou hry v tabletu baví a i doktorka říká že se jí očičko zlepšuje :) Aplikace se jmenuje Anna :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
1.7.16 18:40

Mate nekdo zkusenosti s ocni klinikou ve Dvore Kralove?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
1.7.16 18:48

@Pajule Ahojky, to se určitě zdárně vyřeší, je to ještě prcek a řešit to lze fo 12 let, mě ji zjistili až v 22 letech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí