Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám dotaz.
Jsem ve 34tt, a už druhy den mě poboliva v krku teď se přidal i kašel.
Cht ěla js em se zeptat zda je možné si vzít na noc tussin abych se alespoň trochu vypsala.
Díky moc.
Butamirát (Tussin) se může ve 2.a 3.trimestru a během kojení. Pokud je kašel dráždivý tak, že nemůžeš spát, vzala bych si ho.
K lekum je přece pribalovy leták, je i on-line, pokud jsi vyhodila, jen mi sem nejde vložit.
Ve třetím trimestru po poradě s doktorem, tudíž se smí a já bych si ho taky dala.
@Alenagaborova píše:
Ahoj holky, mám dotaz.
Jsem ve 34tt, a už druhy den mě poboliva v krku teď se přidal i kašel.
Cht ěla js em se zeptat zda je možné si vzít na noc tussin abych se alespoň trochu vypsala.
Díky moc.
K tomu, co je tu už napsáno jenom dodám: Ano, mně ho na kašel předepsal obvoďák. ![]()
Mě v obou těhotenství nechtěl dát nikdo nic, ale když jsem už doktorce brečela v ordinaci, že mi od kašle tvrdne břicho prakticky neustále, nemůžu spát, počůrávám se, tak mi ten Tussin dala.
Na příbaláku prakticky všeho najdeš „po poradě s lékařem“. Je to totiž tak, že na těhotných nikdo testy nechce dělat a pokud se u někoho vyskytnou nežádoucí účinky, lék už je vedený jako potenciálně rizikový (což je v těhotenství ale skoro všechno). Takže pokud to u tebe přinese úlevu, klidně si ho vem. Pokud jen tak pokašláváš, preventivně to nemá smysl brát. ![]()