Tvar jména Natálie pro kluka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24765
27.2.23 19:54

Nešlo by Natálius? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
27.2.23 20:00

Nathan, Nathaniel… snad nebude příjmením Vomáčka :think:

• Citovat
  • Upravit
149420
27.2.23 20:00
@lucad77 píše:
Nešlo by Natálius? :lol:

Nautilus :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
27.2.23 21:06

Zajímavý dotaz 😂 Dala bych Noel. stejný význam a přijde mi to lepší než vymyslet patvary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.2.23 21:09

Myslím že Natálie a Nathan mají zcela odlišný původ :think:

Ženské jméno Natálie pochází z latinského slovního spojení natale domini a význam jména je „narozená v den zrození Krista“, „dítě Vánoc“. Další variantou je Noelia, které se však v Česku neužívá. Ze jména Natálie je odvozeno jméno Nataša, které vzniklo jako domácká podoba ruského křestního jména Natalja…

Nathan je mužské rodné jméno. Jméno má hebrejský původ
(נתן‎ a znamená v hebrejštině „dárce“ nebo „dal, daroval“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.2.23 21:10
@Urubamba píše:
Zajímavý dotaz 😂 Dala bych Noel. stejný význam a přijde mi to lepší než vymyslet patvary.

ano, souhlas, jestli to má být od „Natálie“ tak Noel… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
27.2.23 21:29

@Urubamba @Borrealis
Souhlasim s holkama, zrovna jsem se chystala napsat, ze jedine snad Noel. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
27.2.23 21:36

A kde na emiminu pisou, ze muzske tvary jsou Natalee a Natty? Mne to zni jako zenska jmena. Sla jsem na to emimino kouknout taky a nasla jsem jmena Natalino a Natalio. Ta by mela byt vyznamove stejna s Natalii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
28.2.23 01:34

Sice to není co jsi přesně požadovala.
Ale slyšela jméno Neklan. Měl se tak jmenovat jeden můj šéf a normálně si to jméno na něm umím představit. Byť má české příjmení.
Nakonec dostal na tu dobu hojně užívané jméno, ale Neklan by na něj seděl jak ulitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
28.2.23 01:48

Moje dite je Noel :D ale zijeme v zahranici a mame mistni prijmeni, nevim, jake bude mit prijmeni vas klucina, takze nemuzu posoudit, aby to nebyla moc velka divocina. A pak jak uz tady padlo i Nathan, Nathaniel, Nathanael, Noah, Nate, da se toho vymyslet docela dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11785
28.2.23 07:47

PreNatal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.23 09:40
@Anonymní píše:
Dobrý den,

mam důležitý dotaz hledáme jméno Natálie pro kluka podle seznamu tady na emimi jsou to tvary Natalee nebo Natty. Zajímalo by nás kde a jak to lze ověřit, popřípadě kdo s tím mate zkušenosti. Možná znáte dokonce jiný tvar jména Natálka které by nám uznali pro kluka.

Děkuji 😇

Radějc bych volila Nikolu. :srdce:

@Borůvka27 píše:
Natal.. ze španělštiny..The name Natal is boy's name of Spanish origin meaning „Christmas“. Because of its relationship to the English word, better lengthened to Natalio.

Vlastně je to původem z latiny znamenající zrození. Christmas znamená Kristova mše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze