Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zajímavý dotaz 😂 Dala bych Noel. stejný význam a přijde mi to lepší než vymyslet patvary.
Myslím že Natálie a Nathan mají zcela odlišný původ ![]()
Ženské jméno Natálie pochází z latinského slovního spojení natale domini a význam jména je „narozená v den zrození Krista“, „dítě Vánoc“. Další variantou je Noelia, které se však v Česku neužívá. Ze jména Natálie je odvozeno jméno Nataša, které vzniklo jako domácká podoba ruského křestního jména Natalja…
Nathan je mužské rodné jméno. Jméno má hebrejský původ
(נתן a znamená v hebrejštině „dárce“ nebo „dal, daroval“).
@Urubamba píše:
Zajímavý dotaz 😂 Dala bych Noel. stejný význam a přijde mi to lepší než vymyslet patvary.
ano, souhlas, jestli to má být od „Natálie“ tak Noel… ![]()
@Urubamba @Borrealis
Souhlasim s holkama, zrovna jsem se chystala napsat, ze jedine snad Noel. ![]()
A kde na emiminu pisou, ze muzske tvary jsou Natalee a Natty? Mne to zni jako zenska jmena. Sla jsem na to emimino kouknout taky a nasla jsem jmena Natalino a Natalio. Ta by mela byt vyznamove stejna s Natalii
Sice to není co jsi přesně požadovala.
Ale slyšela jméno Neklan. Měl se tak jmenovat jeden můj šéf a normálně si to jméno na něm umím představit. Byť má české příjmení.
Nakonec dostal na tu dobu hojně užívané jméno, ale Neklan by na něj seděl jak ulitý.
Moje dite je Noel
ale zijeme v zahranici a mame mistni prijmeni, nevim, jake bude mit prijmeni vas klucina, takze nemuzu posoudit, aby to nebyla moc velka divocina. A pak jak uz tady padlo i Nathan, Nathaniel, Nathanael, Noah, Nate, da se toho vymyslet docela dost
@Anonymní píše:
Dobrý den,mam důležitý dotaz hledáme jméno Natálie pro kluka podle seznamu tady na emimi jsou to tvary Natalee nebo Natty. Zajímalo by nás kde a jak to lze ověřit, popřípadě kdo s tím mate zkušenosti. Možná znáte dokonce jiný tvar jména Natálka které by nám uznali pro kluka.
Děkuji 😇
Radějc bych volila Nikolu. ![]()
@Borůvka27 píše:
Natal.. ze španělštiny..The name Natal is boy's name of Spanish origin meaning „Christmas“. Because of its relationship to the English word, better lengthened to Natalio.
Vlastně je to původem z latiny znamenající zrození. Christmas znamená Kristova mše.