Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To jsem měla v pubertě taky, ty placky byly přesně pod bradavkami, jakoby je kopírovaly. Po nějakým roce to zmizelo, ani přesně nevím kdy. Co to bylo, nevím. Taky by mě to zajímalo. Ale nejlepší je, zeptat se doktora.
Mela jsem tohle celou pubertu, pred MS navic dost bolestive
. Muzes ji prohmatnout zkusmo Ty, co je to za typ bulky, ale verim, ze to bude v pohode
.
Měla jsem to taky a když jsem se odhodlala svěřit mámě, tak bezradně a ostýchavě mi jedním prstem sáhla na jedno prso, neřekla nic určitého, nechala to být. Normálně bych se při nějaké další návštěvě pediatra na to zeptala, spíš pro dceřin klid. Je skvělé, že se ti svěřila.
Já to taky měla celou pubertu, postupně to rostlo. Disky pod bradavkami a v okolí. Taky se s tím dalo hýbat.
No nejlepší by bylo se poradit s jejím pediatrem, stačí telefonicky, pokud se vám to nezdá. Ale podle všeho jí normálně rostou prsa a může to být citlivé. Já si pamatuju, jaká to byla bolest, když jsem dostala míčem perdu do hrudníku při vybíjené.
Jojo, to si pamatuju a měla jsem taky a docela dlouho. Ani nevím, kdy to zmizelo, ale zmizelo. Nevím, co to je, asi jak se prsa vyvíjejí a rostou, mohla by to byt třeba nějaká nedospělá tkáň?
Nerikala bych tomu “bulka”, to není bulka. Akorát mě vždycky matlo, jak se všude psalo, ze prsa mají byt mekka a já tam měla toto
ale vzhledem k tomu, ze to bylo v obou stejný, jsem usoudila, ze to asi nic nebude.
Mela jsem taky, i to na jedne strane trochu bolelo, vyvijejici se mlecne zlazy… ale nebojte se konzultovat s detskym lekarem kdyby se vam to nezdalo nebo to vic bolelo, pro sichr ![]()
A ty ses jí na to nekoukla?
v obou prsou asi nebude mít stejné symetrické nádory, ale někdo by to měl vidět
Bufou to nejspis tukove bulky, v mladi jsrm jednu taky mela a nejak, adi po porodech zmizela, mamograf ok uz x let!
Dobrý den, dnes se mi dcera svěřila, že má asi od 11 v obou prsech bulku, jakoby disky. Jsou prý stejně velké jako její prsa. Volně se pohybují a když na ně víc zatlačí, tak bolí. Mám strach že by to mohlo být něco vážného, nebo to může být jen růstem. Myslím že jsem v tomhle věku taky asi něco měla, ale nevím jestli letět k doktorovi. Děkuji za odpovědi.