Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já tedy vůbec netuším, co je na dotazu na Twisto tak intimního, ale už je to tu takový folklór.
Zkušenosti mám a zatím jen pozitivní. Naposled jim obchod, ze kterého jsem nakupovala, nedal vědět, že jsem již zboží obdržela. Platila jsem druhý den po převzetí zásilky a hned se ozvali, že evidují platbu, ale nemají info, že už mám zboží. Tak se dotazovali, zda zboží dorazilo v pořádku nebo na něj stále čekám (tudíž kdyby obchod zboží nedodal, ani by mi nezasílali upomínku, že jsem ještě neuhradila).
Jednou (při druhém nebo třetím nákupu) mi platbu přes Twisto zamítli bez udání důvodu. Šlo o kravinu za 200,– a ač jsem předtím uhradila hned, tak tentokrát nepovolili. Neřešila jsem. Teď naposled mi povolili zboží za 3000,–. Jejich algoritmus nechápu, ale za mě je to dobrá služba.
Za me super, platím s ní na Ali a všude, kde se vrací výhody. V hodně obchodech něco zpět či zdarma poštovné. Za mě super
ale určitě nakupovaat tak, aby se to hned ten měsíc uhradilo. lze to odložit, ale platí se za to poplatek. Je jasně danný, ale jsou to zbytečně vyhozené peníze
@Kakika pokud u nich nemáš účet, tak můžeš na jednu email adresu využít jen nákupy do 5000 Kč za rok. Teda aspoň loni to tak bylo, v březnu už mi psali že bohužel mám vybráno
tak jsem si udělala účet a to máš limit na každej měsíc kolik si vybereš bo kolik ti dají.
Taky spokojenost. Bývají i různé bonusy při registraci, přes platbu přímo Twistem apod. A na konci měsíce zaplatím všechno naráz - resp. myslím, že je tam asi 15 dní,ale platím to hned, jakmile pošlou vyúčtování. Hlídám si to ![]()
@Lainaire8 už jsem o tom uvažovala, že si tam udělám účet, ale zatím nemám asi tu správnou motivaci, když využívám spíš sporadicky ![]()
@notburga píše:
Taky spokojenost. Bývají i různé bonusy při registraci, přes platbu přímo Twistem apod. A na konci měsíce zaplatím všechno naráz - resp. myslím, že je tam asi 15 dní,ale platím to hned, jakmile pošlou vyúčtování. Hlídám si to
Jj, bez účtu 14 dní od odeslání objednávky a s účtem až 45 dní (když objednáš 1.ledna, platíš až 15.unora, vždy je splatnost k 15. následující měsíc)
Přes twisto se dá platit jen ze smartphonu nebo i přes počítač?
@jessikka dostaneš klasickou kartu, takže na eshopech platba kartou nebo, pokud ti přijde nějaká faktura nebo složenka, pošleš ze své emailové adresy scan nebo foto faktury na plati@twisto.cz s žádostí o úhradu a oni to uhradí.
@Janli takže když teď mám v košíku nákup, ktery chci platit Twistem, tak ho nejde online založit a hned použít…
@jessikka píše:
@Janli takže když teď mám v košíku nákup, ktery chci platit Twistem, tak ho nejde online založit a hned použít…
Zavolej na infolinku Twista, tohle netuším. Mně zprostředkovával založení finanční poradce a platila jsem z toho až ve chvíli, kdy jsem měla kartu…
@jessikka
Da se kupovat jen se založeným účtem. Já měla asi rok Twisto bez karty. Pro nakupování na eshopech plus na Rohlíku mi to dává cashback. Pak mi nabídli na rok zdarma ten tarif s kartou, tak uvidím, asi si ji nechám, platím tím skoro vše a nemusím případně řešit, že mi tam někdo vybere majlant…
Nicméně je to prostě jen kreditka v líbivém kabátku, je nutno k tomu přistupovat s rozumem a pak na tom člověk vydělá.
Nevyužívám odklady plateb vyúčtování, nakuoy na splátky atp. Vyúčtování platím hned na začátku měsíce.
Pro finančně gramotneho člověka super, pro ostatní riziko, že to neuhlídají…
@Zumpa
Mě se to vyplatí, mám dvě malé děti, takže převážně nakupuju na Rohlíku a protože mám ten jejich dětský klub, tak mám cashback na nákup 2%. S Twistem 5%, měsíčně a pod 8000 útratu na Rohlík nejdeme. Tím jsem začala.
No a na některých eshopech je ten cashback taky, tak to využívám. Jinak prostě používám pro platby tuhle kartu, protožei kdyby to někdo zneužil, nevypráská mi všehcny peníze, ale pouze do výše mého limitu, tak i z hlediska bezpečnosti je to pro mě lepší…
Plus to používám teď pro sledování výdajů, snažím se tím platit veškerou běžnou spotřebu. Do porodu druhého dítěte jsem platila hotově a měla obálky, takhle mám taky slušný přehled.
Dobrý den,
Chci se zeptat jestli někdo z Vás má zkušenost s Twisto.cz ?