Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Otěhotněla jsem ze sexu 4.den cyklu, mám brzo ovulaci. Většinou je to ovšem tak, že lékař spočítá těhotenské týdny, žena jaksi neví, že se to počítá od prvního dne menzes a pak tvrdí, že podle lékaře otěhotněla při menstruaci… ![]()
Já mám kamarádku která nemohla 5 let otěhotnět a po zdravotní stránce úplně zdravá, jen ji gynekolog nemohl nikdy zjistit kdy má ovulaci, vždy když tam šla, tak doktor našel jen tekutinu z praskleho folikulu. Protože si byli jisti ze ovuluje, vaječníky i vejcovody Ok, ms 26. cyklu, spermie Ok, žádné srůsty, tak pořad zkoušeli a zkoušeli a ono nic. Jednou si zasexovali v době ms a kamarádka najednou těhotná, když se snažili o druhé tak zase rok nic a tak to zkusili opět v době ms a bylo z toho druhé mimčo. Nevím zda měla ovulaci přesně v době ms, protože je to z biologického hlediska nemožné, ale měla ji třeba 5. den cyklu, její ms trvala 7 dní, takže ovulace se neobjeví hned 1 dc ale třeba ten 4-7 dc a proto se říká že mas ovulaci zároveň s ms. Je to zcela výjimečné a vím, ze mi kamarádka říkala, že na gynde ji řekli ze ovulaci v prvním týdnu cyklu má pouhé 1% žen ![]()
Jsou tu také, které otěhotněly na začátku nebo během menstruace?