Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
S přítelem se přes půl roku snažíme a tentokrát se opozdila menstruace, tak svitla naděje, že se zadařilo, ale testy negativní😌
Příznaky by byly - v minulém týdnu mě jeden den píchalo v právem podbřišku, mám takový bílý výtok a dost mě bolí prsa. Ale nic co by nasvědčovalo blížící se menstruaci.
Co myslíte? Mám mít ještě naději nebo počítat s tím, že se bohužel jen opozdila?
Na ultrazvuku by ještě nic vidět nebylo ne? Popřípadě krev?
38DC, menstruaci nemám úplně pravidelnou, ale bývá 29-max 31.
Děkuji za rady😁
Počkala bych třeba ještě týden zkusila test, třeba jiný druh, více testů nebo jít na krev, ale těžko říci, když je test negativní, byla by náhoda, kdyby byl opakovaně nějak špatný.. Držím pěstičky, já mám také nepravidelnou ms, také mám zpoždění, ale test zatím nedělám..
Na ultrazvuku by nic videt nebylo, to nema cenu…mozna ta krev, ale idealni je holt pockat. Nadeje je vzdy dokud se neprokaze opak…mohla jsi mit posunutou ovulaci, ale taky to muze byt anovulak (byvaji delsi) nebo proste nejaky vykyv. Tezko rict…
@L-HV píše:
Ahoj,S přítelem se přes půl roku snažíme a tentokrát se opozdila menstruace, tak svitla naděje, že se zadařilo, ale testy negativní😌
Příznaky by byly - v minulém týdnu mě jeden den píchalo v právem podbřišku, mám takový bílý výtok a dost mě bolí prsa. Ale nic co by nasvědčovalo blížící se menstruaci.
Co myslíte? Mám mít ještě naději nebo počítat s tím, že se bohužel jen opozdila?
Děkuji za rady😁
Na ultrazvuku by ještě nic vidět nebylo ne? Popřípadě krev?
38DC, menstruaci nemám úplně pravidelnou, ale bývá 29-max 31.
Pokud je test negativní, tak na UZ nic vidět nebude. Na UZ nic není kolikrát vidět ani při pozitivním testu, ale až když je hcg kolem 1000 jednotek. Hlídáš si ovulaci?
@korn123 děkuji za informaci. Podle testu mi vyšla 15DC a odpovídalo tomu i to, jak jsem se cítila.
@lucypaja Už jsem zkusila dva druhy testu, co jsem měla z minula a teď ještě jiný typ. Já testy vždycky raději dělám, jsem strašně netrpělivá😄
Videla bych to spis na anovulacni cyklus nebo posunutou ovulaci. Mela jsem to takhle 2×, cca tyden zpozdeni, testy negativni, jinak mam menstruaci jak hodinky. Jestli chces ale dodat nadeji, ja po obou techto zpozdenich v dalsim cyklu otehotnela, ac jsem se o to ani nesnazila. Telo bylo po tom zpozdeni nejaky nastartovany asi ![]()
@Ernais píše:
Videla bych to spis na anovulacni cyklus nebo posunutou ovulaci. Mela jsem to takhle 2×, cca tyden zpozdeni, testy negativni, jinak mam menstruaci jak hodinky. Jestli chces ale dodat nadeji, ja po obou techto zpozdenich v dalsim cyklu otehotnela, ac jsem se o to ani nesnazila. Telo bylo po tom zpozdeni nejaky nastartovany asi
No jo, já to taky tak měla! Zakladatelko, napadá mě, jestli se to vajíčko třeba snažilo, ale nakonec neuchytilo, proto to zpoždění.
@L-HV-držíme pěstičky,dokud ms neni, naděje je, je pravda, že i ovulace mohla být později
@Ernais dobře, tak já tedy už nebudu doufat, budu jen čekat jen kdy to přijde a snad v dalším cyklu🙂
@lucypaja děkuji, ještě počkám a kdyžtak si přes týden zajdu k doktorovi, aby tam náhodou třeba nebyla cysta, pokud to nepřijde😅
@L-HV-já mám už zpoždění několikrát a nikdy sem cystu neměla, ale četla jsem, že někdo jí může mít a k tomu to zpoždění.
@lucypaja já měla právě cystu v dubnu, už jsme se snažili, dva dny jsem měla zpoždění tak jsem si udělala test, byl na něm duch, takže malá naděje byla a pak jsem to během dne dostala, krvácela jsem 9 dní, tak jsem šla poté k doktorovi a ten mi řekl že mám cystu o 2cm (ale proč jsem krvácela tak dlouho už nevím). A nebylo to poprvé co jsem měla cystu, tak jestli to náhodou zase nesouvisí😌
@L-HV-tak to je nepříjemné, já cysty neměla nikdy, tak přeju, aby se už netvořily a bylo //
Ahoj,
V úterý jsem nakonec byla na kontrole u doktora (nebyl tak nakonec můj ke kterému jsem byla objednána ale nějaký jiný mladý🙃).
Dělal mi ultrazvuk a prý nevidí že bych byla těhotná, ani žádnou cystu a nic parologického, ale že je možné že jsem měla cystu na právem vaječníku a že už praskla tak třeba proto jsme to furt nedostala - prý vypadá ten vaječník jinak či co, moc jsem to nepochopila, alw říkal jen možná. A že mám silně prokrvenou dělohu.
To je vše co mi z toho řekl. Píchl mi tedy injekci na vyvolání a že bych to měla za 10-14 dní dostat a pokud to nepříjde, tak že by to prý znamenalo, že jsem těhotná - to mě celkem dostalo.
Takže jsem z toho všeho taková nesvá, 50DC a pořád nic a on tam i tak nic neviděl😌
Ahoj holky,
Jdu si pro radu nebo možná jen “pokecat”, už je to dlouhé.
poslední ms jsem měla 27.8.-1.9., ovulaci jsem měla až 13.-15.9., takže dnes by jsem měla být minimálně 14dpo, ms jsem čekala už tak před 3dny. Přesně týden mám už ms bolesti, každou chvíli chodím na wc, ze už to určitě přišlo a stále nic.
Testy jsem zkoušela a byly negativní. dnes jsem zkoušela clear blue 10 - tam je slabý duch, ale zároveň jsem zkusila mamatest a tam nic není. Nejednalo by se o moje první těhotenství, mám už 2 děti, mezi nimi jsem měla mimodelozni těhotenství. Vždy jsem měla hezkyho ducha na testu už před očekávanou ms a nikdy jsem neměla takové zpozdeni.
Myslíte, ze je teď ještě nějaká šance?
@L-HV-možná tím,jak řekl, že když ms po injekci nepřijde myslel, že těhu je ještě krátké a na uz neni nic vidět, ale bylo by to možná divné, že by jsi otěhotněla třeba před dvěma týdny, nevím, mě lékařka než píchla injekci dělala test, ale co sem četla ta injekce by neměla případnému těhu vadit, tak teď jen čekat, já ms po injekci dostala 6 den @Andrea417-já nejsem testovací, tak neporadím, jen co sem kde četla Mama testy umí i dělat falešné pozitivní i negativní výsledky, nevím, jak je to u toho digitálního, tomu bych možná věřila, ještě bych počkala a třeba v neděli otestovala jestli tam už něco nebude ty zpoždění ms by se neměli dít, buď ať sme rovnou těhotné nebo ať ms chodí pravidelně je to vždy děs čekat co bude, držím pěstičky, aby to těhu bylo