Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hoa Mai Tak nejak, chtelo by to tu rodinu tak nejak malinko prolustrovat. Nase hysterka jeci 45 minut v kuse, jako by ji nekdo palil cigaretou, protoze jsem ji odmitla svliknout ponozku (kterou si uz 3 roky umi svliknout sama).
Nikdy si nic nevyrvala, ale i presto jeci a ma vydrz a odhodlani. By tu musela byt socialka furt. ![]()
Jednou sem psala maminka, jejiz batole se nechteli vecer chodit myt a pravidelne jim utikalo po byte za revu „Pomooooc!“.
Náš syn probrečel první 2 roky života. Bydlíme v domku a sousedi se ptali, jestli je vše v pořádku. Syn brečel třeba 8 hodin non stop. Zkoušeli jsme všechno. Bylo to šílený období. Kdyby na mě někdo ještě poslal sociálku, tak by to byl poslední hřebík do rakve a sesypala bych se.
Mužský hlas byl u nás slyšet taky, protože jsme se s chlapem hádali. Byli jsme na sesypání oba.
Takže bych chvíli poslouchala a pozorovala. Ono to může mít různé důvody.
@AlenaSu píše:
@AnnaNuvoletta07 nic se neděje?no to se teda děje, nezlobte se, ale ty rodiče toho treba už mají plne zuby. Mají rvouna, co řve pomalu 24/7,nespi atd. A nějaká zvědavá dáma jim tam pošle socialku.
ty opletacky kvůli tomu, ostuda. Fakt super stav
A muzsky hlas opravdu není smerodatny. Já jsem taky slyšet. Když zarvu, otrasaji se skleničky i u sousedů. I když mluvím normálně jsem dost slyšet. Částečně za to může ztráta sluchu, částečně můj hlas.
Takže ať si paní nejdřív zjistí nějaké info, než aby někomu zbytečně udělal problémy.
Sorry, ale co ma zzjistovat, proc by rodina, typove jako tva, nemohla tyrat dite..vzdy u zjisteneho pripadu tyrani se vsichni divi, ze to vsichni slyseli a nikdo netesil!!A to je mraky deti, ktere jsou tyrany I ted a nikdo to neresi.
@Enmamma to je dobrý nápad, tam by mohli vědět co dělat v případě podezření. Na OSPODu bych asi neuspěla, u nas ve městě zrovna dvakrát nefunguje… Mame ho tu spíše na okrasu ( vim, vzhledem k mému zaměstnání)
@AlenaSu chápu, ja sama sebe uz dva měsíce přemlouvam, ze to neni tak jak. Si myslím, ze dítě treba jen nechce spát, nebo ma nějaké zdravotní potíže… Jenže prostě me to nenechá jen tak… Přes den, se to da.. Člověk něco dělá je všeobecný srumec, takže člověk neslyší vše.. Ale večer je to vážně síla… Ja také netvrdím, ze to tak je.. Jen z mého pohledu, mi to nepřijde úplně v pořádku. @Hoa Mai, zajímavý typ, děkuji… Ono se nejedna o miminko. V baráku mam mimco jen ja. Jinak tu jsou děti (podle vzhledu typuji) 2roky a výše…
@yareah právě, ja vim sama moc dobře, ze vse co mam jsou jen moje domněnky a nepřímé dukazy.. A nerada bych někoho obvinila neprávem… Ale na druhou stranu, ono se to fakt neda poslouchat… Kdyby to bylo jednou za cas, člověk nad tim i mavne rukou, ale několikrát denne, a defakto cely večer. Mužskýmu hlasu jde občas i rozumně, řve většinou sklapni a podobne… Říkám si, kdyby to bylo ze zdravotních důvodů, rodič by takto nereagoval…
No, muj rval pul roku v kuse. Velmi silne obdobi vzdoru. Kdyby to poslouchal nekdo nezucastneny, verim, ze by se to za tyrani povazovat mohlo. Nastesti bydlime v baraku, tak tu socialka zatim nebyla. ![]()
@Hoa Mai, zajímavý typ, děkuji… Ono se nejedna o miminko. V baráku mam mimco jen ja. Jinak tu jsou děti (podle vzhledu typuji) 2roky a výše…
Tim lip, protoze muzes zaroven zacit pozorovat, jak se chova to dite, jak se k nemu chovaji rodice treba na chodbe, pred domem, kdyz jdou ven. Kdyz uslysis zezhora v byte rev, klidne bych si sla poslechnout za jejich dvere, o co jde. No a uvidis.
Tak to jsem ráda že máme normální sousedy
naše děti dostali nějaký fyzický trest v podobě plesknutí přes zadek až tak v 5ti letech a to většinou utrucle odešly a ani neřvaly, za to kvůli spoustě jiných věcí ječí nehorázně, třeba když jim odmítnu dát nějaké bonbóny v půl 9 večer tak stropi scénu že jim ani nedávám najíst že mají hlad a tak. Kdyby se někdo řídil tim jak často některý z nich rve tak u nás sociálka musí stanovat přede dveřmi
a samozřejmě se jim nic neděje, rvou se mezi sebou nebo vztekaji pro vše možné. Já teda žádné řvoucí a ječící děti neřeším protože vím jak to je a co dečka dokáží dělat. Mnohem podezrelejsi ní připadají takové ty tiché zakřiknute děti. Osobně bych se teda nepletla do rodiny jen proto že jejich dite ječí nebo že táta doma zvýší hlas, to přece neznamená že to dítě týrají ![]()
@Čtyřlístek2 píše:
Tak to jsem ráda že máme normální sousedynaše děti dostali nějaký fyzický trest v podobě plesknutí přes zadek až tak v 5ti letech a to většinou utrucle odešly a ani neřvaly, za to kvůli spoustě jiných věcí ječí nehorázně, třeba když jim odmítnu dát nějaké bonbóny v půl 9 večer tak stropi scénu že jim ani nedávám najíst že mají hlad a tak. Kdyby se někdo řídil tim jak často některý z nich rve tak u nás sociálka musí stanovat přede dveřmi
a samozřejmě se jim nic neděje, rvou se mezi sebou nebo vztekaji pro vše možné. Já teda žádné řvoucí a ječící děti neřeším protože vím jak to je a co dečka dokáží dělat. Mnohem podezrelejsi ní připadají takové ty tiché zakřiknute děti. Osobně bych se teda nepletla do rodiny jen proto že jejich dite ječí nebo že táta doma zvýší hlas, to přece neznamená že to dítě týrají
pokud je to každodenní pláč a každodenní řvaní otce na dítko „sklapni“ a podobně, tak to úplně normální teda není ![]()
@Anonymní píše:
@Enmamma to je dobrý nápad, tam by mohli vědět co dělat v případě podezření. Na OSPODu bych asi neuspěla, u nas ve městě zrovna dvakrát nefunguje… Mame ho tu spíše na okrasu ( vim, vzhledem k mému zaměstnání)
@AlenaSu chápu, ja sama sebe uz dva měsíce přemlouvam, ze to neni tak jak. Si myslím, ze dítě treba jen nechce spát, nebo ma nějaké zdravotní potíže… Jenže prostě me to nenechá jen tak… Přes den, se to da.. Člověk něco dělá je všeobecný srumec, takže člověk neslyší vše.. Ale večer je to vážně síla… Ja také netvrdím, ze to tak je.. Jen z mého pohledu, mi to nepřijde úplně v pořádku. @Hoa Mai, zajímavý typ, děkuji… Ono se nejedna o miminko. V baráku mam mimco jen ja. Jinak tu jsou děti (podle vzhledu typuji) 2roky a výše…
@yareah právě, ja vim sama moc dobře, ze vse co mam jsou jen moje domněnky a nepřímé dukazy.. A nerada bych někoho obvinila neprávem… Ale na druhou stranu, ono se to fakt neda poslouchat… Kdyby to bylo jednou za cas, člověk nad tim i mavne rukou, ale několikrát denne, a defakto cely večer. Mužskýmu hlasu jde občas i rozumně, řve většinou sklapni a podobne… Říkám si, kdyby to bylo ze zdravotních důvodů, rodič by takto nereagoval…
A k těm večerům. Náš kluk měl období (tak dva měsíce) kdy naprosto odmital spát a večer když jsem ho dala do postele spustil šílený ublizeny rev, já ležela u něj, zpívala mu ukolébavky, povídala, hodinu předtím jsme si četli, lampičku jsem rozsvítila, vymyslela možné i nemožné, prostě řval. A to měl tehdy skoro čtyři roky. Nejhorší to s tím spaním bylo asi po očkování. Pak to přešlo samo a zas spal normálně. Ja si neumím představit ještě to vysvětlovat sociálce, už tak nás asi nesnášeli tu dobu všichni v domě protože takto řval i do 22hod.
@Keyllah a ono existuje dítě které některý den vůbec nezabreci, nezajeci, nezapisti, nevztekne se? To máme teda asi dost divoké děti. A že táta řekne decku které se vzteká a rve kdo ví jak dlouho sklapni sice není úplně ideální ale tak prostě mu ujedou nervy a uleví si jedním přísnějším slovem, no boooze. Děti mají vidět že i rodiče nejsou dokonalí. Taky se nám to normálně stává pak se dětem prostě omluvim a vysvětlim proč jsem na ně už houkla nehezky. Dítě taky pozná co už je fakt za hranou a kdy už táta opravdu je vytočený a je čas se zmírnit. Fakt ve slově sklapni na dítě které se většinu dne vzteká a rve nevidím vůbec žádný týrání. Chudák rodina, to s vámi teda nemají lehký. Jo kdyby to dítě mlátili, nechávali samotné, dítě mělo modřiny, ale toto mi přijde hnusné spíš od vás že se do jich starate. Verim že tam žádný problém není a vaším zavoláním sociálky se te rodině nic nestane ale nechápu proč jim otravovat život na základě toho že jejich dítě ve věku dvou let doma ječí, já neznám dvouleté dítě které by doma nejecelo.
@Čtyřlístek2 píše:
@Keyllah a ono existuje dítě které některý den vůbec nezabreci, nezajeci, nezapisti, nevztekne se? To máme teda asi dost divoké děti. Aže táta řekne decku které se vzteká a rve kdo ví jak dlouho sklapni sice není úplně ideální ale tak prostě mu ujedou nervy a uleví si jedním přísnějším slovem, no boooze. Děti mají vidět že i rodiče nejsou dokonalí. Taky se nám to normálně stává pak se dětem prostě omluvim a vysvětlim proč jsem na ně už houkla nehezky. Dítě taky pozná co už je fakt za hranou a kdy už táta opravdu je vytočený a je čas se zmírnit. Fakt ve slově sklapni na dítě které se většinu dne vzteká a rve nevidím vůbec žádný týrání. Chudák rodina, to s vámi teda nemají lehký.Jo kdyby to dítě mlátili, nechávali samotné, dítě mělo modřiny, ale toto mi přijde hnusné spíš od vás že se do jich starate. Verim že tam žádný problém není a vaším zavoláním sociálky se te rodině nic nestane ale nechápu proč jim otravovat život na základě toho že jejich dítě ve věku dvou let doma ječí, já neznám dvouleté dítě které by doma nejecelo.
Tak jestli ti takový řvaní na brečící dítko pomalu ob den přijde ok, tak ok
máš recht, rodiny, kde to začíná tím, že dospělí na dítka řvou sklapni a podobně, to se mnou fakt nemají lehký ![]()
@Keyllah aha, no tak to pak jo. Nicméně dost pochybuji že sociálka nebo někdo jiný bude považovat za týrání dítěte že mu otec řekne sklapni když děcko rve - předpokládám vzteká se jak čert. Já si fakt netroufam kritizovat ostatní rodiče a plést se do jejich výchovy jako nějaká super matka která ví nejlépe co a jak je a není správně s cizima dětma. Být tebou zametu si před vlastním prahem. Když vidím jak se někdo plete jiným lidem do jejich děti tak mi je fakt
a to v obou směrech - tedy jak rady typu měli byste ho ohnout přes koleno a seřezat tak angažovanost zachránit nebohé děti na které tatínek zvýšil hlas. Pro naprostou většinu děti jsou jejich rodiče přesně ti nejlepší které může mít a své dítě znají a vědí jak jej mají výchovavat. Samozřejmě dělej jak myslíš, na ty lidi neznám, je mi to fuk, ale obecně nesnáším když se lidi pletou do ostatních a strkají do všeho nos v přesvědčení že oni to umí a vědí lépe přitom vědí o jejich životě a zde teda diteti prd. Takže bych v takové situaci opravdu nikdy na nikoho nevolala sociálku ani neposlouchala za dveřmi
něco jiného je samozřejmě nějaký extrém, podlitiny, alkohol a drogy u rodičů, jo to bych taky řešila, ale takto ![]()
@Čtyřlístek2 píše:
@Keyllah aha, no tak to pak jo. Nicméně dost pochybuji že sociálka nebo někdo jiný bude považovat za týrání dítěte že mu otec řekne sklapni když děcko rve - předpokládám vzteká se jak čert. Já si fakt netroufam kritizovat ostatní rodiče a plést se do jejich výchovy jako nějaká super matka která ví nejlépe co a jak je a není správně s cizima dětma. Být tebou zametu si před vlastním prahem. Když vidím jak se někdo plete jiným lidem do jejich děti tak mi je fakta to v obou směrech - tedy jak rady typu měli byste ho ohnout přes koleno a seřezat tak angažovanost zachránit nebohé děti na které tatínek zvýšil hlas. Pro naprostou většinu děti jsou jejich rodiče přesně ti nejlepší které může mít a své dítě znají a vědí jak jej mají výchovavat. Samozřejmě dělej jak myslíš, na ty lidi neznám, je mi to fuk, ale obecně nesnáším když se lidi pletou do ostatních a strkají do všeho nos v přesvědčení že oni to umí a vědí lépe přitom vědí o jejich životě a zde teda diteti prd. Takže bych v takové situaci opravdu nikdy na nikoho nevolala sociálku ani neposlouchala za dveřmi
![]()
něco jiného je samozřejmě nějaký extrém, podlitiny, alkohol a drogy u rodičů, jo to bych taky řešila, ale takto
však jak píšu, někomu přijde normální řvát na plačící dítko pomalu každej večer, někomu to normální nepřijde
to chce klid, není třeba hned zvracet ![]()
@Keyllah na plačící dítě to normální není. Ale ty u nich nebydlis a proto prd víš co to dítě dělá a proč. ![]()
@Čtyřlístek2 píše:
@Keyllah na plačící dítě to normální není. Ale ty u nich nebydlis a proto prd víš co to dítě dělá a proč.
reaguju na to, co psala zakladatelka ![]()