Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, nemáte někdo typ na ubytování v Chorvatsku u českého nebo česky hovořícího majitele? Ani jeden neumíme žádný cizí jazyk, tak abychom se domluvili alespoň s majitelem. Stačí nám apartmán, vařili bychom si samy. Díky
@lulu1310 píše:
Zdravím, nemáte někdo typ na ubytování v Chorvatsku u českého nebo česky hovořícího majitele? Ani jeden neumíme žádný cizí jazyk, tak abychom se domluvili alespoň s majitelem. Stačí nám apartmán, vařili bychom si samy. Díky
Jak se to může stát, že neumíte ani slovo cizím jazykem? Más dva měsíce nastudovat základy chorvatštiny. A s Chorvatem se domluvíte. Rukama a nohama.
@lulu1310 píše:
Zkus se zeptat spíš na fc v nějaké skupině Češi žijící v Chorvatsku, taky neumím cizí jazyk
Ale vždy před dovolenou se učím základy jazyka dané země, beru to jako slušnost aspoň trošku mluvit jejich řeči.
Vím že v Živogošce je nějaký manželský pár, který má ubytování hned někde u moře a paní je Češka, ale nevím kde přesně. Když jsme jeli do Chorvatska tak nám to říkali spolucestující, že k nim jezdí už x let
Věř mi, že každý Chorvat, který ubytovává umí alespoň na 40% česky ![]()
Dokonce i v restauracích na pláži a podobně…
Nebo alespoň jsem nemusela já osobně z 9ti návštěv v Chorvatsku používat jiný jazyk ![]()