Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, mám na Vás prosbu jedu s 5-letým synem do FN Motol a pokud nebude místo na pokoji, nabídli mi zdejší ubytovnu, máte prosím někdo zkušenosti, jak to na ubytovně chodí? Pravděpodobně je na pokoji více maminek. Nevíte kolik se platí za noc na této ubytovně? Zda je to i se stravou pro maminky nebo si ji zajištujete sami a zda se tedy dá někde najíst? Moc Vám děkuji za jakoukoliv informaci. ![]()
Ze stránek Motola:
Pokud se rozhodnete být v nemocnici s vaším dítětem, nabízíme vám možnost ubytování. ( Možnosti ubytování jsou závislé na provozu kliniky: - přímo na oddělení - na ubytovně FN Motol ). U dětí do 6 let věku je ubytování doprovodu hrazeno ze zdravotního pojištění, u dětí nad 6 let ošetřující lékař navrhne nutnost přítomnosti doprovodu a v indikovaných případech postoupí žádost reviznímu lékaři. Pokud revizní lékař příslušné pojišťovny neschválí žádost, platí si doprovod pobyt sám.
Jak to ubytování konkrétně vypadá nevím, byla jsem na pokoji a tam jsme byly tři maminky a tři děti. S jídlem to bude předpoládám jako u ubytovaných na oddělení. Dostávají se stravenky do závodní jídelny, kam se chodí na snídaně a obědy a odnáší se od tamtud studená večeře. Jídelna dobrá, ale za ty 4 dny, co jsem tam byla sem se tam dostala jednou.
Moc děkuji za informace. Tak snad to nebude tak složité jak mi to připadalo. Synovi je 5 let tak uvidíme jak to bude s placením. Určo regulační s tím počítám a zbytek se uvidí měla jsem obavy aby to bebylo třeba 500,– na den pro jednoho. ![]()
já byla na ubytovně 3noci.Je tam většinou 5 postelí na pokoji.Dvě skříně a stůl se židlemi.Žádný přepych,ale stejně je člověk většinu času v nemocnici s dítětem.Sprchy a záchod byly čisté na klíč,který byl na pokoji.Já jsem platila 62,– za den(malá byla na jip a pooperační na kardiu,takže sem tam v podstatě-podle nich s ní být nemusela,ale jsem z opačné strany republiky,tak proto jsem platila)pak jsem s ní byla na pokoji a dostávala stravenky do jídelny.Jídlo bylo dobré a celkem dobrý výběr.Držím vám pěsti. ![]()
Ahojky,tak sestra má nastoupit s dcerkou na neurologii do Motola.Nastupujou 4 dny po 6 narozeninách,takže si to bude muset platit.Jde o to,že dcerka má podezření na autismus,má svůj denní řád a režim.Jak se to poruší,je zle.Může s ní být celý den od 7,30 do 20 h.Jak je to s tou ubytovnou,kolik se platí.Je nějaká zárula,když si nechá věci na pokoji,že se nemůže nic ztratit.Určitě bude celý den s malou.
Dobrý den, strávila jsem ve FN Motol dost času a jelikož má dcera v pozdějším věku mohla být bez doprovodu na pokoji, byla jsem ubytována na ubytovně, kde jsem platila 50 Kč za noc, což je krásná cena. Má dcera je kardiak a Kardiologie jako taková má své pokoje, které jsou buď po dvou lůžkách nebo po čtyřech lůžkách s vlastní koupelnou a toaletou, je tam i stůl a skříně na delší pobyt. kuchyňka je tam také, ale společná, v tom si myslím, že není problém a vlastně není vůbec na ubytovně problém, lidi si vychází vstříc a byla jsem za to moc ráda. Přeji Všem hezký den.. ![]()
Dobrý den, mám dotaz, máme podstoupit s 2,5 letou dcerou katetrizaci otevřené tepenné dučeje v FN Motol. Chci se zeptat, zda máte někdo s tímto zákrokem zkušenost. Dále se chci zeptat na ubytování, když mám ještě 6 měsíční dceru, kterou plně kojím. Mohl by mi někdo poradit, máte někdo zkušenost s touto situací?? Děkuji
Dobrý den,jdem s malym na operaci do Motole a chce tam být s námi i náš tatínek.Myslela sem,že on by mohl využít tu ubytovnu.Ví někdo jestli to jde?Děkuji
Dobrý večer v Motole jsme byli s dcerkou na te katetrizaci. Zvládli jsme ji. Jinak ja byla ubytovaná na ubytovně mala měla 2 měsíce. A manžel mohl také na ubytovnu jen zřídka dovolí aby bali manželé na jednom pokoji ![]()
Dobrý den. na katetrizaci jsme už byli. Nakonec jsme museli zvolit ubytování v penzionu, protože nás na ubytovně nechtěli nechat. Mohla bych tam být jen já a manžel s dcerou by byl jinde, což nepřicházelo v úvahu. ještě tu byla možnost ubytovny nadace Klíček, ale tu jsme nevyužili, protože tam bylo hodně lidí a museli by složitě řešit, kdo s kým bude bydlet. Ale snažili se nám v Klíčku co nejvíce pomoci, což se o sestrách v Motole říci nedá, protože tam nám dokonce řekli ať tam dceru necháme samotnou. Takže jsme byslili v penzionu poblíž nemocnice a docházeli za dcerkou, mohli jsme tam být ve dne a na noc tak cca do 10 - 11. jinak ráno jsme tam bývali už v 6. Asi jsme tím trochu „lezli na nervy“ personálu, ale bylo ná to jedno, hlavně jsme chtěli být s dcerou. JInak dopoledne tam mohl být jeden z nás a odpoledne od 13hod do 18hod tam mohou být dva. Děti jako návštěva tam nesmí být.
Dobry den! Budeme se synem 3,5 let v nemocnici travit asi tyden, ale kvuli omezene kapacite ja budu muset jit na ubytovnu v noci. Mel jeste nekdo zkusenost (krome shanah) s tim, ze prebyval vedle diteti delsi dobu, nez bylo oficialne povoleno radem nemocnici (od 7. do 20. hodin)? diki!
@realelka ahoj, osobní zkušenost nemám, ale když jsem ležela asi před 4 roky na dětské kardiologii, tak se mnou na pokoji byl malý chlapeček a mamča byla na ubytovně. Normálně jí nechávali na pokoji dokud prcek neusl, což bylo třeba až v 9.
Ale jak je to dnes nevím
@keslinka píše:
Dobrý den, mám na Vás prosbu jedu s 5-letým synem do FN Motol a pokud nebude místo na pokoji, nabídli mi zdejší ubytovnu, máte prosím někdo zkušenosti, jak to na ubytovně chodí? Pravděpodobně je na pokoji více maminek. Nevíte kolik se platí za noc na této ubytovně? Zda je to i se stravou pro maminky nebo si ji zajištujete sami a zda se tedy dá někde najíst? Moc Vám děkuji za jakoukoliv informaci.
zdravim zkuste sdruzeni Klicek
Diky za odpoved!
A jeste otazka - kde se nachazi ubytovna? Primo v budove destkeho oddeleni nebo v nejake vedlejsi budove?
Bohužel již dlouhou dobu ředitelství nem. Motol, se k tomuto stanovisku otáčí zády a nedělá dobrý dojem, myslím, že jinak kvalitě profesionální světové nemocnice.