Účast na nemocenském pojištění 270 dní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
30.9.19 09:05
@Lendeš píše:
@Ivi89 Ano, počítá se ti do toho i doba na RD, která spadá do období 2 let před nástupem na PPM.

Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
23.1.20 12:06

Ahoj holky, tahle debata mi docela pomohla ale jen pro jistotu… jsem těhotná… do práce jsem po škole nastoupila k 1.8. 2019 dělám denní nebo noční 12tky… ale jsme také na rizikovém Těhu… od 13.1. 2020 jsem na neschopence..takže by mi tich 270 kalendárních dnů vyšlo(chápu dobře že tedy i soboty a neděle protože já dělala i o vikendech proste nonstop podle toho jak jsme měla směnu) tak jsem si proste od 1.8. začla na kalkulačce počítat všechny dny v měsíci než jsem došla k číslu 270 což vychází na konec Dubna… rodit mám ale až v srpnu nebo září takže na materskou budu nastupovat nejdříve k 1.7. 2020 takže chápu tedy dobře, že když se do tich 270 dnů počítá uplne každý den kdy jsme byla zaměstnana a běžela mi smlouva jak tady nejaká uživatelka psala tak že tedy kvotu 270 dní splním a mateřskou dostanu ikdyž jsem už nyní na neschopence? nebo neshopenka se od tich dnu nepočítá nebo se počítá jinak? a Nejspíš budu až do konce na Rizikovém.. díky za ujasnění :) je mi to asi jasný že to tak bude… ale jen pro jistotu :) díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
23.1.20 12:17

Počítají se všechny kalendářní dny trvání pracovního poměru včetně dnů na neschopence, takže to splníš a nárok mít budeš. Dny na neschopence se vyloučí jen pro výpočet výše PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
23.1.20 12:48

@Lendeš
Děkuji ti moc!! :) pomohla jsi mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...