Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem ráda, že se malej občas nechá ostříhat ode mne, kdepak ke kadeřníkovi
A jinak jedem strojkem pěkně 7 - 10 mm podle počasí. Až doroste na 2,5 cm jde znova
Někomu se to taky nelíbí, ale je to praktické.
Když jsem viděla po nějaké době oba své synovce (dvojčata, tehdy dvouletá) a oba hlavy dohola, tak jsem se lekla, že jsou nemocní. Mno, nebyli. Takže skoro bych řekla, že jakýkoliv účes je snad lepší, než žádný
Svému staršímu synovi pro změnu ještě ve 12ti letech zakazovala se ostříhat, takže vypadal spíš jako dlouhovlasá blonďatá holčička. Takové dva extrémy od jedné maminy ![]()
@Katchus Kupodivu ano a v Praze. Je za 10 minut hotový a lidem se to moc líbí.
Já to neuváděla jako pravidlo, ale jako úsměvný příklad toho, za kolik se to dá pořídit.
Zbytečné chytat se malicherností.
Moje dcera, kdyz mela rok a pul popadla mucholapku a jak byla sikovna, prdla si to do vlasu. Neslo nic delst. Rodina ji tri mesice rikala Ivane a ja dva dny brecela… ![]()
Snad me taky nebude proklinat! ![]()
Jardu nosily i holky?
Tak to sem se možná dopustila za svůj život pár faux pas
![]()
Mně se ty chlapecké střihy líbí, jenže náš mladej se nechává sjet strojkem na ježka. Nechce se mu se ráno česat. No aspoň ušetříme, sjedu mu to sama.
Tak teď jsem si vzpomněla na svou první návštěvu kadeřnice.
Bylo to v době, kdy byly hóóóódně v módě trvalé a již zmiňovaný účes ala Jágr nosily i ženy
Bylo mi asi 11 a hrdě jsem šla poprvé sama ke kadeřnici. Připadala jsem si strašně dospělá a chtěla změnu. Řekla jsem paní, že to nechám na ní ať mi z vlasů, které jsem měla do půl zad udělá něco moderního dle jejích představ. Když svou práci dokončila a odhrnula ručník ze zrcadla zhrozila jsem se. Moje hlava totiž vypadala stejně jako ta její
Ostříhala mě a natočila mi vlasy stejně jak stříhala a natáčela sebe
Na Jardu
Holky já břečela 14 dní
![]()
@Chawa ńo upřímně mé dceři začínají růst afro vlasy a i když si taky myslím, že holčičky by měly mít dlouhé vlasy aby byly parádnice tak já mám sto chutí jí vzít strojkem do hola
strašně jsem se na její kudrliny těšila a ted z toho mám hrůzu, protože česání je peklo jak pro malou tak pro mě a to má na hlavě zatím jen 2cm porost, tak aspon zastřihuju aby už se nezvětšoval ![]()
Kluci strojkem jsou podle mě ok, když jinak nevydrží. Horší je to nahoře strojkem a dole deka.
I holky mohou mít super krátké účesy, ale většinou jsou to střihy home-made a podle toho to vypadá.
To jsem zvědavá, za kolik mi ostříhá malou kadeřnice u nás na maloměstě. Do roka jsem jí hlavičku před tátou obránila, ale čím dál častěji hrozí strojkem, takže budu muset někam vyrazit. Jen nevím jak ji nechat ostříhat. Potřebovala bych nějaký typ na holčičí účes pro malé holčičky, nechci ani krátké, ale ani dlouhé…
K té ceně. Dvě kadeřnice (nezávisle na sobě) my stříhají děti 50,– až 100,–. Kluka za pade…je hned, holku za kilo, protože má dlouhé kudrnaté vlásky a zastřihnout jí konečky vyžaduje notnou dávku trpělivosti a šikovnosti (nepíchnout nůžky ani do dítěte ani do sebe
). Neposedí a neposedí ![]()
@Tarinka To ještě někdo nosí?
![]()
@zuzouš Mě takhle naši ostříhali dlouhé vlasy na krátko, kvůli tomu že ségra se nechala ostříhat a nelíbilo se jí to, tak aby nebyla sama
Dodnes vzpomínají, jak jsem týden o prázdninách odmítala vylézt z peřin, nevylákali mě ani na koupák
Ještě takovej hřib na tý hlavě…no nikdy na to nezapomenu:-D
Jinak mě se líbí, když mají kluci „kohouta“…a co udělají moji kluci, jakmile jim vykouzlím super účes?? Zběsile si to na hlavě uplácnou ![]()
@syselinka Afro na holčičkách je super! Ale chce to notnou dávku trpělivosti. ![]()
Příspěvek upraven 22.04.14 v 22:23
Ježiš jágr učes je šilený a jestě když ma chlapeček dlouhý mini copanek z prvních vlasků. Strašný
já nechávam stříhat syna a pár šmiknutí stojí 60 kč.