Exekuce a účet na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17013
23.5.13 10:24
@Dani21 píše:
@arawJj tehdy měla rok a pár měsíců a dopis jsem obdržela teprve včera po 4letech. :,( V dopise napsáno Exekuční příkaz a její číslo účtu. Nechápu to

Exekuce na koho? ono jestli si rodič nechává posílat pravidelně výplatu na účet vedený na jméno dítěte, pak je to podvod, obcházení věřitele a ten může na účet uvalit exekuci ( jestli by nebylo rozumnější splácet dluhy, je věc druhá, než si posílat peníze na účet dítěte), ale exekuce nemůže přeci být na tak malé dítě :nevim: takže, jestli je to exekuce na otce, tak pak exekutor postupuje správně. dlužník může podat žádost k soudu o vyloučení tohoto účtu, ale jestli to soud vezme v potaz je věc druhá. Když mu tam chodí výplata. Pak záleží na soudci. Nebo a to je nejrozumnější řešení, domluvit se s exekutorem a dluh začít splácet :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
23.5.13 11:12

Tak co se týká exekuce na účet tak exekutor může na kterýkoli. Pokud tam prokazatelně chodí výplata dlužníka.
S tím rozdílem času. Mě přišel domů exekutor kuli dluhům mé matky. A exekuční příkaz byl z roku 2009. Tak jsem ho vypoklonkovala se soudním rozhodnutím o vystěhování matky s roku 2008. Domů mi přišel v roce 2012.

Ještě je tu možnost domluvit se s exekutorem na splátkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dani21
23.5.13 11:14
@araw píše:
Exekuce na koho? ono jestli si rodič nechává posílat pravidelně výplatu na účet vedený na jméno dítěte, pak je to podvod, obcházení věřitele a ten může na účet uvalit exekuci ( jestli by nebylo rozumnější splácet dluhy, je věc druhá, než si posílat peníze na účet dítěte), ale exekuce nemůže přeci být na tak malé dítě :nevim: takže, jestli je to exekuce na otce, tak pak exekutor postupuje správně. dlužník může podat žádost k soudu o vyloučení tohoto účtu, ale jestli to soud vezme v potaz je věc druhá. Když mu tam chodí výplata. Pak záleží na soudci. Nebo a to je nejrozumnější řešení, domluvit se s exekutorem a dluh začít splácet :mavam:

Ne je to exekuce na naší dceru.Otec s tím nemá nic společného. Dcera byla tehdy hospitalizována v roce 2009 v nemocnici a a otec nebyl uveden v rodném listě. Ale že účet v KB je vedený na dcerku, a chodí tam od otce pravidelně výplata. A přišlo Exekuční příkaz na její účet

• Citovat
  • Upravit
2693
23.5.13 11:18

Takže je to exekuce vedená vůči dceři. Je tam její rodné číslo? Nebo je tam jen že je uvalena exekuce na číslo účtu který je vedený na jméno dcery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dani21
23.5.13 11:26
@Olion píše:
Takže je to exekuce vedená vůči dceři. Je tam její rodné číslo? Nebo je tam jen že je uvalena exekuce na číslo účtu který je vedený na jméno dcery?

Je tam její jméno, současné trvalé bydliště a rodné číslo, a já jako zákonný zástupce, bytem kde jsem kdysi bydlela..

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
23.5.13 11:50
@Dani21 píše:
Je tam její jméno, současné trvalé bydliště a rodné číslo, a já jako zákonný zástupce, bytem kde jsem kdysi bydlela..

to je nějaké zmatené, zavolej exekutorovi o co vůbec jde, za dítě jsi zodpovědná ty, nevím proč by mělo být na exekučním příkazu její rodné číslo… :?:
a pokud je to průser jejího otce, tak exekutor má právo uvalit exekuci přímo na plat, nevím proč by se zaobíral účtem psaným na jméno dítěte, když mu může vzít hodně už z platu… ale to už by tam musel proběhnout soud :think:

• Citovat
  • Upravit
Dani21
23.5.13 11:54
@Raďulle píše:
to je nějaké zmatené, zavolej exekutorovi o co vůbec jde, za dítě jsi zodpovědná ty, nevím proč by mělo být na exekučním příkazu její rodné číslo… :?:
a pokud je to průser jejího otce, tak exekutor má právo uvalit exekuci přímo na plat, nevím proč by se zaobíral účtem psaným na jméno dítěte, když mu může vzít hodně už z platu… ale to už by tam musel proběhnout soud :think:

Zavolám tam a budu snad chytřejší :/ Ale otec s tím nemá nic společného on nemá exekuce. Akorát malé zařídil účet, aby mohl nechávat posílat výplatu a nějaké penízky necháváme dcerce ušetřit

• Citovat
  • Upravit
Dani21
23.5.13 12:24
@Dani21 píše:
Zavolám tam a budu snad chytřejší :/ Ale otec s tím nemá nic společného on nemá exekuce. Akorát malé zařídil účet, aby mohl nechávat posílat výplatu a nějaké penízky necháváme dcerce ušetřit

Tak jsem se tam sice dovolala, ale paní je na odpol. pauze, takže mám zavolat za půl hodky.Pak vám holky napíšu

• Citovat
  • Upravit
19789
23.5.13 13:05
@Raďulle píše:
a pokud je to průser jejího otce…

No, jestli je to za nezaplacení poplatků za pobyt v nemocnici za dobu, kdy otec nebyl zapsán v rodném listě, tak to bude těžko průser otce.

Spíš matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
23.5.13 13:08
@Dani21 píše:

Výplatu, nebo alimenty?

Ulívá si na její účet výplatu před exekutorem, nebo na něj pro ni platí výživné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
23.5.13 13:14

@eumedon jo mě to potom taky napadlo že je to za neuhrazený poplatek, a tomu bych se ani nedivila že je to na tu malou…

• Citovat
  • Upravit
Dani21
23.5.13 13:18
@Raďulle píše:
@eumedon jo mě to potom taky napadlo že je to za neuhrazený poplatek, a tomu bych se ani nedivila že je to na tu malou…

Né on na ní neplatí výživné, my jí máme ve společné péči. Je to za poplatek nemocnici, kdy tam malá byla hospitalizována. Ale já jsem v té době byla matka samoživitelka a měla jsem hmotnou nouzi

• Citovat
  • Upravit
Dani21
23.5.13 13:30
@Dani21 píše:
Né on na ní neplatí výživné, my jí máme ve společné péči. Je to za poplatek nemocnici, kdy tam malá byla hospitalizována. Ale já jsem v té době byla matka samoživitelka a měla jsem hmotnou nouzi

Takže mám zavolat na okresní správu a tam se mám poptat. Že je to exekuce na malou za pobyt v nemocnici a že když má zřízený účet, tak má majetek a tím pádem jí peněžní částku vezmou

• Citovat
  • Upravit
19789
23.5.13 13:35
@Dani21 píše:
Takže mám zavolat na okresní správu a tam se mám poptat. Že je to exekuce na malou za pobyt v nemocnici a že když má zřízený účet, tak má majetek a tím pádem jí peněžní částku vezmou

No, a před exekucí vám nic nepřišlo? Platební rozkaz, soudní obsílka, rozsudek?

Zdržovala jste se tam, kde jste byla hlášena k trvalému pobytu, a přebírala jste tam poštu a vybírala schránku? Exekuce obyčejně nespadne z čistého nebe…

A proč si otec dítěte nechává posílat mzdu na jeho dětský účet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dani21
23.5.13 13:50
@eumedon píše:
No, a před exekucí vám nic nepřišlo? Platební rozkaz, soudní obsílka, rozsudek?

Zdržovala jste se tam, kde jste byla hlášena k trvalému pobytu, a přebírala jste tam poštu a vybírala schránku? Exekuce obyčejně nespadne z čistého nebe…

A proč si otec dítěte nechává posílat mzdu na jeho dětský účet?

Nedávno mi přišel jeden dopis, ale já ani zákonný zástupce jsem jej nemohla převzít, tak to poslaly zpět a do schránky mi přišla opakovaná výzva a tak jsem byla dopis vyzvednout na poště. A tam už byl Exekuční příkaz. Volala jsem tedy na okresní soud a tam mě odkázaly zpět na exekutora, že ONI jsou povinni to řešit, ale na exekuci mi říkala, že nejsou povinni řešit a že se mám obrátit na okresní správu. Jak u debilu, nikdo s tím nemá co, hlavně že malé chtějí šáhnout na peníze, a nechce to nikdo se mnou řešit :nevim: Nechává si tam posílat výplatu a tam jí z výpalty malé necháváme šetřit penízky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel