Exekuce a účet na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
23.5.13 13:53
@Dani21 píše:
Je to za poplatek nemocnici, kdy tam malá byla hospitalizována. Ale já jsem v té době byla matka samoživitelka a měla jsem hmotnou nouzi

teď už se poplatky za novorozence neplatí a já netuším, jak to bylo technicky zajištěné v době, kdy se ještě platily, ale tak mě napadá: tys hmotnou nouzi měla, ale měla ji i malá? tedy dodala jsi nemocnici potvrzení, že malá je v hmotné nouzi? jsou to její poplatky a je důležité, aby v hmotné nouzi byla ona, ale fakt nevím, jak se to řešilo u čerstvých novorozenců (kteří na potvrzení matky logicky uvedeni nejsou) dokládá, jestli stačilo jenom potvrzení matky nebo jestli byl potřeba třeba ještě nějaký ten papír navíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dani21
23.5.13 14:03
@sagina píše:
teď už se poplatky za novorozence neplatí a já netuším, jak to bylo technicky zajištěné v době, kdy se ještě platily, ale tak mě napadá: tys hmotnou nouzi měla, ale měla ji i malá? tedy dodala jsi nemocnici potvrzení, že malá je v hmotné nouzi? jsou to její poplatky a je důležité, aby v hmotné nouzi byla ona, ale fakt nevím, jak se to řešilo u čerstvých novorozenců (kteří na potvrzení matky logicky uvedeni nejsou) dokládá, jestli stačilo jenom potvrzení matky nebo jestli byl potřeba třeba ještě nějaký ten papír navíc :nevim:

Tak když jsem byla Já v hmotné nouzi, tak samozřejmě že i malá

• Citovat
  • Upravit
Dani21
23.5.13 14:03
@Dani21 píše:
Tak když jsem byla Já v hmotné nouzi, tak samozřejmě že i malá

Já si nepamatuji co bylo před týdnem natož v roce 2009 :-O

• Citovat
  • Upravit
15814
23.5.13 14:50

Jo, já si nevšimla, že už nešlo o novorozence, ale o roční dítě. tak jestli jsi lékařům v nemocnici doložila potvrzení o hmotné nouzi, tak na něm už určitě dítě uvedené bylo, a pak nebyl důvod, aby ti za malou vystavili poplatek.

ale je mi divné, že by tě předtím nikdo nekontaktoval, obvykle to exekutor zkouší nejdřív po dobrém, a teprve pak nechává obstavit účty. a nevím, jestli regulační poplatky nemají výjimku, nicméně dluh obecně přece nejdřív musí projít přes soud, kde máš možnost se bránit, že nic nedlužíš (hodně se využívá platební rozkaz - pokud se proti němu odvoláš, probíhá soud, pokud ne, bere se že dlužíš).

asi by bylo na místě řešit to přímo s nemocnicí, že ti poplatky vystavila neoprávněně, tak ať exekuci nechají zastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dani21
23.5.13 14:56
@sagina píše:
Jo, já si nevšimla, že už nešlo o novorozence, ale o roční dítě. tak jestli jsi lékařům v nemocnici doložila potvrzení o hmotné nouzi, tak na něm už určitě dítě uvedené bylo, a pak nebyl důvod, aby ti za malou vystavili poplatek.

ale je mi divné, že by tě předtím nikdo nekontaktoval, obvykle to exekutor zkouší nejdřív po dobrém, a teprve pak nechává obstavit účty. a nevím, jestli regulační poplatky nemají výjimku, nicméně dluh obecně přece nejdřív musí projít přes soud, kde máš možnost se bránit, že nic nedlužíš (hodně se využívá platební rozkaz - pokud se proti němu odvoláš, probíhá soud, pokud ne, bere se že dlužíš).

asi by bylo na místě řešit to přímo s nemocnicí, že ti poplatky vystavila neoprávněně, tak ať exekuci nechají zastavit.

Nepřebírala jsem poštu až teprve včera. Dopisy mi chodily na jinou adresu, kdy jsem o tom vůbec nevěděla. A nijak jsem se bránit nemohla

• Citovat
  • Upravit
Dani21
23.5.13 15:24
@Dani21 píše:
Nepřebírala jsem poštu až teprve včera. Dopisy mi chodily na jinou adresu, kdy jsem o tom vůbec nevěděla. A nijak jsem se bránit nemohla

No ale že oni to berou jako za doručené, oni nepátrají po adrese

• Citovat
  • Upravit
19789
23.5.13 17:41
@Dani21 píše:
Nedávno mi přišel jeden dopis, ale já ani zákonný zástupce jsem jej nemohla převzít, tak to poslaly zpět …

Vám přišel dopis a vy jste jej nemohla převzít? Ten dopis byl adresován vám a nemohla jste jej převzít? Proč jste jej nemohla převzít?

Nemohla jste jej převzít, nebo jste jej pošťačce odmítla převzít?

Vy ani zákonný zástupce? Jaký zákonný zástupce? Čí zákonný zástupce a kdo byl ten zákonný zástupce? Proč zákonný zástupce?

… a do schránky mi přišla opakovaná výzva a tak jsem byla dopis vyzvednout na poště. A tam už byl Exekuční příkaz. Volala jsem tedy na okresní soud a tam mě odkázaly zpět na exekutora, že ONI jsou povinni to řešit, ale na exekuci mi říkala, že nejsou povinni řešit a že se mám obrátit na okresní správu.

Na jakou okresní správu? Okresní správu čeho? Jaké jsou spisové značky na tom exekučním příkazu (nebo je to usnesení o zahájení exekučního řízení)?

Exekučním titule, m má být správní rozhodnutí (čí)?, nebo rozhodnutí soudu?

To, že vás soud odkázal na „okresní správu“ neapovídá, že správní rozhodnutí. Ale nemocnice snad nevydávají správní rozhodnutí a o regulační poplatek by se snad musely soudit (ale jistě to nevím).

Okresní správu čeho? Jak se přesně ten úřad jmenuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
23.5.13 17:44
@eumedon píše:
Okresní správu čeho? Jak se přesně ten úřad jmenuje?
Řekla bych, že zakladatelka má na mysli okresní správu sociálního zabezpečení
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
23.5.13 17:49
@sagina píše:

Především nejdřív přijde něco, čím je zahájeno nalézací řízení: Tedy platební rozkaz nebo správní rozhodnutí.

Proti platebnímu rozkazu je možno podat odpor a proti správnímu rozhodnutí odvolání. O obojím je tam poučení.

Pokud nepodá odpor/odvolání, nabyde to právní moci a stane se to vykonatelným.

Teď je otázka „nemohla jsem to převzít“. Jestli to pošťákovi odmítla převzít, tak pošťák zaznamenal na doručence, že mu adresát (jeho zákonný zástupce) odmítl zásilku převzít, zásilka se vrátí včetně doručenky odesilateli a právní účinky jsou stejné, jako by to bylo doručeno, i když se adresát neseznámil s obsahem zásilky: Po marném uplynutí lhůty to nabyde právní moci a stane se to exekučním titulem.

Takže pak přijde exekuce a adresát, který odmítl převzít zásilku ani neví, proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
23.5.13 17:54

@eumedon JEnom doplním, že platební rozkaz nejde doručit náhradním způsobem, musí být žalovanému předán, pokud nelze doručit, nařídí se jednání, kde ale už fikcí, případně prostřednictvím procesního opatrovníka, doručovat lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
23.5.13 18:03
@mag píše:
@eumedon JEnom doplním, že platební rozkaz nejde doručit náhradním způsobem, musí být žalovanému předán, pokud nelze doručit, nařídí se jednání, kde ale už fikcí, případně prostřednictvím procesního opatrovníka, doručovat lze.

Platební rozkaz nelze doručit náhradním způsobem. Pokud jí ho ale pošťák osobně nabízel a ona jej prostě odmítla převzít a podepsat převzetí, tak je myslím doručen řádně. Odmítnutí převzetí není náhradní doručení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
23.5.13 18:04
@griet01 píše: Řekla bych, že zakladatelka má na mysli okresní správu sociálního zabezpečení

Měla by se vyjadřovat jasně a určitě. Proč máme spekulovat, fabulovat a dohadovat se? Snad umí číst a opisovat, ne?

Ostatně, na tom „exekučním příkaze“ (nebo je to usnesení o exekuci?) je určitě napsáno, co je exekučním titulem a kdo jej vydal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
23.5.13 19:28
@sagina píše:

u některých exekucí se to řeší samosoudcem… o nás bez nás…ale to asi není tento případ, kámoška to takhle měla před pár lety, odsoudili ji za spronevěru a ona chudák o ničem nevěděla, její ex falšoval podpisy na kupní smlouvě za auto a podobně :zed: ale nevím zda to už nezrušili

• Citovat
  • Upravit
19789
23.5.13 19:52

@Raďulle Jednak tohle není trestní řízení a jednak pochybuji, že by někdo byl odsouzen v trestním řízení bez možnosti se řízení účastnit (i kdyby to soudil samosoudce). To by bylo upření práva na spravedlivý proces. S odpuštěním pletete dohromady exekuci jako výkon rozhodnutí v civilním soudním nebo správním řízení a trestní řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
24.5.13 11:24

@eumedon asi máš pravdu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat