Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se vás zeptat jestli někdo nevíte nebo nemáte zkušenost. Mám pocit že predemnou manžel tají druhý účet u jiné banky. On tvrdí že ne ale hlodá to ve mě. Tak se chci zeptat když půjdeme do naší banky řekněme komerčky, zjistí tam jestli má účet třeba u monety? Samozřejmě vím že by musel se mnou, že mě to jen tak neřeknou ale jestli to banka prostě zjistí?
Díky
Ne. A ani je to vlastně nezajímá. Člověk může mít víc účtů. Třeba někde nabízejí výhodné spoření pro dítě, jenže aby jsi ho mohla mít, tak tam musíš mít jako rodič účet, tak si tam zřídíš účet, posíláš si tam nějaké peníze a máš tam účet, ale co by té bance s „hlavním účtem“ do toho bylo
Třeba si někde spoří na penzi! ![]()
Děkuju za odpověď, ale moc mě nepotěšila ![]()
On právě má manžel dost divokou minulost ohledně dluhů a půjček, ze všeho jsme ho s mými rodiči zvládli dostat ale prostě člověk už je ve střehu 🙉
Nezjistí, nedávno sem zakládala účet synovi a ptali se mě, jestli nemá účet jinde, takže do konkurence nevidi ![]()
@sarkacervena1994 píše:
Děkuju za odpověď, ale moc mě nepotěšila
On právě má manžel dost divokou minulost ohledně dluhů a půjček, ze všeho jsme ho s mými rodiči zvládli dostat ale prostě člověk už je ve střehu 🙉
A proč jste to dělali? Důvěra už je stejně na vždy pryč. Předpokládám insolvence, exekuce a jiné lahůdky.
@sarkacervena1994 píše:
Děkuju za odpověď, ale moc mě nepotěšila
V takových případech (pokud jste pomáhali) by měl přijmout svůj „trest/odčinění“ tím, že nebude operovat se svými penězi a přenechá vše na blízkém člověku. V případě nejistoty bych dala pokec na téma důvěry a změnila pravidla, protože s nedůvěrou se špatně žije a ničí to vztah (a třeba i bezdůvodně)
S pravdou se nejdál dojde, takže bych to vyvalila na rovinu. Jeho reakce taky hodně napoví, jak se chovat dál.
@mado píše:..třeba proto, že chybovat je lidské, nikdo není neomylný a dokonalý a proto není důvod ho místo pomoci, odkopnout a dohnat na úplné dno. A někdy se lidé mají i rádi a pomoc blízkému člověku je naprosto přirozená
A proč jste to dělali? Důvěra už je stejně na vždy pryč. Předpokládám insolvence, exekuce a jiné lahůdky.
Příspěvek upraven 10.10.23 v 22:21
@mado pořád je to můj manžel a táta našich dětí a fajn chlap. Udělal hroznou botu, ale naštěstí sklopil hlavu „včas“ takže žádný exekuce, insolvence. Jen spoustu nebankovních půjček a plácání se v dluhovým kruhu kdy další půjčkou řešil předchozí půjčku. Všechno jsme vyřešili, překonali, manželství to ustalo ale možná jsem moc paranoidní ale možná taky ne. Ráda bych nějakou viditelnou jistotu než jen jeho slovo Účet máme společný proto mě zajímá jestli by banka zjistila účet v jiné bance.
Ahoj, chci se vás zeptat jestli někdo nevíte nebo nemáte zkušenost. Mám pocit že predemnou manžel tají druhý účet u jiné banky. On tvrdí že ne ale hlodá to ve mě. Tak se chci zeptat když půjdeme do naší banky řekněme komerčky, zjistí tam jestli má účet třeba u monety? Samozřejmě vím že by musel se mnou, že mě to jen tak neřeknou ale jestli to banka prostě zjistí?
Díky