Účetní, kde vzít 5. praxi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8518
20.12.24 14:03

@Antiel Co se bavíme na účetních skupinách, tak UOL hrůza děs. A tam pracuješ sama, nemáš nikoho nad sebou, kdo by tě kontroloval nebo poradil. A 2 denní školení z tebe samostatnou účetní fakt neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.24 18:54
@Hanula1212 píše: Více

Alespoň může získat praxi. Uol je, dle lidi, kteří tím prošli, šílené. Ale mají zoufale málo lidí, tak pro zakladatelku příležitost, jak se dostat do oboru. Ale samozřejmě to vyžaduje její zapojení a chuť se neustále vzdělávat.

• Citovat
  • Upravit
202
20.12.24 22:15
@MattoniUzNeni píše: Více

Také jsem měl problém se v účetnictví uchytit (Praha). Sice jsem vše uměl, ale všude chtěli praxi :nevim: Nakonec jezdím tramvají a mám klid (žádné nové zákony atd.), více peněz a čistou hlavu. Sice na první pohled spolu práce nijak nesouvisí, ale mají pár věcí společných - pečlivost, pozornost, nechybovost, zodpovědnost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.24 08:21
@NormálníMuž píše: Více
Řídit tramvaj je neskutečně psychicky náročná profese. To se s ucetnictvim nedá srovnávat. Jeden můj bývalý šéf vždy říkal „klid, děláme ucetnictvi, neoperujeme srdce…“ v ucetnictvi jde jen o čísla, při řízení tramvaje jde o životy. Takže klobouk dolů, že to zvládáš.
  • Citovat
  • Upravit
202
21.12.24 09:06
@Anonymní píše: Více

No mně to přijde jako pohodová práce, kde vlastně nic nedělám. Jen sedím, projíždím se historickou Prahou a poslouchám u toho podcasty ;)

V účetnictví zodpovídáš za to, že je vše správně a firmy na tebe spoléhaj, ale můžeš si udělat pojištění odpovědnosti a být trošku v klidu. U tramvaje samozřejmě taky, ale beru to jako samozřejmost. Nedávno třeba jeden kolega odešel, že prý to už nedával a bylo to pro něj psychicky náročné, stres, hustá doprava atd. Tak jsem se začal smát když mi to říkal a ptám se „Jakej stres, vždyť tu jen sedíme a nic neděláme" :mrgreen: Takže chápu, že to každý bere jinak (nekouřím třeba, takže se fakt nestresuju tím, že občas přijedu na konečnou o pár minut později a nestihnu si zapálit, což třeba hodně kolegů řeší :lol:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.24 09:35
@NormálníMuž píše: Více

Každý to vidí jinak. Účetní zodpovídá „jen“ za čísla. Pokud je Účetní zaměstnaná, tak ta zodpovědnost není taková, jako Účetní OSVČ. Účetní v nadnárodní korporaci už tuplem ne. Ta je skutečně jen bochacka případně si rovná excely. Za to řidič tramvaje má na svědomí životy lidi, které věže. Tramvaj jede po kolejich, tak se ani neuhne. Máma jednu chvíli řidiče tramvaje dělala a odešla právě z důvodu psychického vypětí. Občas ji pak DP použil při vyšetřování nehod jako figurínu a to bylo docela šílené. Nehodu tramvaje s člověkem fakt zažít nechceš. A lidi jsou nepozorni, skakaji do koleji sami.

Ale správně píšeš, každý má svůj pohled a jiné psychickou odolnost. A je to tak správně. Každý se hodíme na jinou práci.

• Citovat
  • Upravit
202
21.12.24 09:49
@Anonymní píše: Více

Tak člověk musí umět číst dopravní situaci, předvídat (počítat, že se může stát vždy to nejhorší) a udržet pozornost třeba 11 hodin.

Ono také záleží co mamka dělala předtím. Když jsem byl v kurzu (chodí se 3 měsíce do školy), tak se mnou byli lidé třeba z rádia, truhlář, účetní, elektrikář, student po dodělání školy, paní co dělala ve fabrice u pásu, pán co dělal u televize atd. Já třeba předtím dělal taxikáře, takže to třeba pro mě bylo přirozenější než kdybych šel z úplné jiné práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
4.1.25 13:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
18.1.25 16:23

@JancaS84 však já počítám s tím, že home Office po zaučení. A většina firem nabízí flexibilní pracovní dobu po zaučení skoro všude v benefity. Chápu, že zeeačátku to bude složité se vše naučit. Kdyby jste někdo věděl o firmě nebo tam pracujete a je tam ochotná kolegyně /kolega si mne vzít pod svá křídla a věnovat se mě pro začátek tak Vám nohy budu líbat. Už jsem zoufalá z hledání bez úspěchu. Já v podstatě nedělal od rána do večera nic jiného, než pročítání nabídek. Jedu MHD a hledám a nic, to by jste se v Praze divili. A když mám doma chvíli učím se účetnictví z učebnic. Bohužel bez výsledku kladné odpovědi na inzerát, všude vrací mi životopis, který je bohužel plný gastronomie, protože chtějí praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
18.1.25 16:35

@NormálníMuž :lol: já vím. Je těžké srovnávat účetní s řidičem a lékařem. V účetnictví si půjdeš sednout stejně jako řidič a doktor. Doktor a řidič zabije a účetní okrade stát a firmu. Chápu, že to není jednoduché. Jenže lékařem se už naučíš. Manžel si dělal srandu z mého nápadů dělat v IT, tím se prý taky narodíš. Protože na doktora a IT musíš mít talent a předpoklady už od dětství. Když jsem chtěla si dělat kurz UT tak se manžel mi vysmál, že jde zítra do IKEMU operovat, že si udělá taky jen kurz. Já nemám na to udělat řidičák a nejsem manuálně zručná, na co sáhnu to pokazím, takže se nemůžu živit ruční prací. Nemůžu nic vyrobit, pak musím jen prodávat, nebo jít do administrace nebo knihovny. Protože kdybych šla studovat na lékaře tak někoho zabiju, řidičák se bojím udělat ikdyz mám auto, jezdí s ním manžel on učil v autoškole, jezdil s tankem a byl nějaký nadporučík má VŠ konstruktér Ing a VS vojenskou a je podnikatel narozdil ode mne. Já nemám hlavu na to dělat obchodníka, 'nikdy bych nic neprodala, v callcentrum mě hned vyhodili, protože mě někdo rozbrečel co ho otravuji nějakým produktem. Takže žádné studené kontakty. Callcentrum je manžel proti abych dělala i pyramidu, MLM, žádný finanční poradce to taky manžel řekl, že to neumím a žádné realitky. Takže zbývá účetní a pojištění to je jediné co se musím naučit. Jinak zůstanu v fastfoodu nebo jako ochranka nebo skladník, uklízečka a to nikdo nechce.
Takže to účetnictví musím najít jinak jsem v loji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat