Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
ahoj holky, chci se zeptat, jak dlouho trvalo Vasim prckum nez zacali respektovat ucici hrnicek. Malemu je 5. mesicu, ale vcera jsem mu dala do prikrmu trosku mrkvicky a dneska cely den knoura, protoze se nemuze vykadit
tak jsem mu koupila svestkovou stavu a rovnou i hrnecek, ale hrnecek vubec nechce a na stavicku dela ksichty. Pritom je to sladke ![]()
já jsem malé dávala pít od příkrmů normálně z flaši, z hrnečku jsem jí začala dávat až od osmi měsíců, trvalo dlouho než si zvykla.
Já dávala jen na lžičce… na flašku nebyla moc zvyklá a s učícím hrnečkem jsem měla úspěch až později.
jinak doporučuju s mrkví počkat a zkusit něco jiného, třeba dýni, mrkev dost staví a mě u toho dcerka taky dost plakala ![]()
já jsem pak celkem rychle nasadila i ovoce, se švestkama
mně Anežka z toho učícího taky nepije, pije z normální savičky, a pije jenom jedno pití od Rossmanna, nic jiného do ní nedostanu
Tu švestkovou šťávu klidně dávej po lžičkách, jestli kojíš, tak i s tím jedním příkrmem má pořád tekutin dost, tak to nemusíš zatím řešit ![]()
Zacla jsem davat hrnek s pitkem s prvnimi prikrmy na konci 6.mesice. Naucila jsem tak, ze jsem vyndala tu membranu proti kapani, takze pochopil co s tim, po par pokusech jsem vratila a pil, mel tam jen vodu. Do ty doby jsem kojila a davala jen obcas cucnout caje z flasticky se savickou…
Mozna mu ta stava prijde moc kysela, zkus naredit. Pak v 9 mesici jsem koupila hrnek s brckem a z toho se behem 15min zkoumani naucil pit taky (sam si hrnek s pitkem neumi dostatecne naklonit a sal vzduch, z hrnku s brckem se krasne napije sam aniz by musel naklanet-ma ho v obyvaku na stolku a prubezne pije tu vodicku ![]()
Hmarilla píše:
A zkoušela jsi i čajíčky, ne hned šťávičky?
driv dostaval fenyklovy cajik od cajanku, ale je dost sladky. tu stavicku jsem kupovala, aby se mu trosku ulevilo. Odpoledne se malinko vykadil pomoci teplomeru, ale protoze prikrm nemixuju, tak z nej sli kousky a ma problemy ![]()
tak mu to dej po lžičce nebo stříkačkou, ať ho nebolí bříško.
Nám začal pít z něčeho až po třech měsících, prostě vše má svůj čas. Zkoušet a zkoušet ![]()
kozisek píše:
tak mu to dej po lžičce nebo stříkačkou, ať ho nebolí bříško.Nám začal pít z něčeho až po třech měsících, prostě vše má svůj čas. Zkoušet a zkoušet
dala jsem mu ji lzickou, sice se ksichtil, ale uz se pos..l
mrkev uz nedam a to mel jen trosicku s bramborem ![]()
ivana-domca píše:kozisek píše:dala jsem mu ji lzickou, sice se ksichtil, ale uz se pos..l
tak mu to dej po lžičce nebo stříkačkou, ať ho nebolí bříško.Nám začal pít z něčeho až po třech měsících, prostě vše má svůj čas. Zkoušet a zkoušet
mrkev uz nedam a to mel jen trosicku s bramborem
vidíš a my máme zase problém, že jde třikrát denně a od mrkve jsem si slibovala, že to bude jednou a tužší
![]()
tak kdyz je clovek zvykly, ze minimalne 4× denne najde v pline poklad a najednou nic, tak je to celkem sok ![]()
no jo, mkev má u někoho takové totálně ucpávací účinky, taky rýže a banán…Mrkev dávám syrovou, to má projímací účinky, a aspoň se z ní nevyvaří vitamíny ![]()
Syrovou mrkev nechce. S prikrmy teprve zaciname a jsem rada, ze sni dobrovolne aspon par lzicek
Cemu se vlastne divim, kdyz porad trpi na vetry ![]()
ahoj,
my začali s příkrmy někdy od 4m, zároveň s tím jsem mu dávala pít z učícího NUKu. Trvalo trošku dýl, než jsem našla pití, co mu chutná… nakonec je to hruška od Hippu ředěná s vodou 4:1 (víc vody).
Bylo-li třeba, dala jsem švestku ve skleničce jako svačinu.
Hrnek jsem mu ze začátku přidržovala, teď v 8m už si všechno krásně drží sám. Flašku s UM i hrnek.