Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Hanule píše:Monjie píše:
aha, takze az bude chodit samo na nocnik? v roce a pul cca? driv to asi nema vyznam, co?„učící“ kalhotky mají dle mne zavádějící název. Jde u nich pouze o to, aby zadržely největší nápor a nemuselo se prát oblečení, ne o to, že by se díky tomu děti lépe učily na WC. Někomu to možná fungovat může, ale pochybuji, že by to bylo pouze o kalhotkách
jestli to bereš podle chůze na nočník, tak jsou děti u kterých to nemá význam nikdy, protože na nočník prostě nesednou
My neměli na staršího ani kalhotky, ani nočník… A přesto na WC chodí a nebojí se ho
A nazývají se vlastně učící? Já teda mám tréninkové.
Teda Eliška má.
Jinak určitě tréninkové kalhotky dítě na nočník či WC chodit nenaučí. Já dávám hlavně jako pojistku aby teda když se stane, nebyla mokrá až po kotníky.
![]()
Me se prave ze u nich stavalo to ze do nich normalne cura.ted uz ne ted uz nema plinku ani v noci
ale to je vec dalsi..ALe bylo to pro ni jednodussi kdyz vedela ze ma plinku tak proc tam jit si sedat kdyz to pustim do pllinky
VYZKOUSELA JSEM KDE CO ,, BUD SE TO TRHALO JAK JSEM TO NAVLEKALA ATD,,, NEJLEPSI ZKUSENOST MAM S TEMITO
http://www.mall.cz/…e-boys-14-ks
LIBI SE MI OPROTI TEM OSTATNIM,, ZE JE MUZETE DITETI KDYKOLIV STAHOVAT A DAVAT NAHORU ,, A NETRHAJI SE A DRZI!! POTOM TAKY V PRIPADE POTREBY VYMENY DAJI SE JAKO BY NA OBOU STRANACH PO CELYCH STRANACH SUCHY ZIP - TAKZE NEMUSITE DITE CELE VYSLEKAT NA TO ABY JSTE NASADILI NOVE ,, ATD,, JA BYLA FAKT SPOKOJENA ,,
Matěj když se učil tak měl tyhle: http://www.feedo.cz/…il-1890.html a naučil se, sice to trvalo dost dlouho … ![]()
ono ty natahovaci kalhotky moc nepomahaji k tomu aby je to studilo ci tak ,, a tim se naucili curat a volat sami na nocnicek,, ale urco maminky uvitaji - tedy ja ano - ten system ,, jak se to jen stahne jak slipecky a pak sup nahoru i 10 x za odpoledne,, kdyz clovek zkousi je davat curat atd,, at si to mrnousci zaziji ![]()
Ahoj holky, nemáte zkušenost s učícíma kalhotkama z Aliexpressu? Nejlépe velikost 100, zda je opravdu dost velká pro skoro 17 kg dítě (94cm). Případně jaké by jste doporučily pro takhle velkého chlapa
Moc děkuji za zkušenosti.
Ahoj, obnovuju tema, myslite, ze ty treninkove kalhotky maji smysl? Citi v nich dite mokro a vadi mu? Ted mame uz dlouho pants, ale ty pouziva jako normalni plinku…
@Lorry1 píše:
Ahoj, obnovuju tema, myslite, ze ty treninkove kalhotky maji smysl? Citi v nich dite mokro a vadi mu? Ted mame uz dlouho pants, ale ty pouziva jako normalni plinku…
Ony dítě na nočník za tebe nenaučí. Jenom mají tu výhodu, že se dají stáhnout a zase natáhnout, když jsou suché. ![]()
Dcera je začala nosit okolo dvou let, když už si uměla (částečně) říkat na nočník. Já jsem měla tu výhodu, že moje maminka je ze staré školy a dceru se snažila dost intenzivně na nočník naučit. Navíc dcera byla v tomhle abnormálně šikovná. Sice si ne vždy řekla, alekKdykoliv jsem ji posadila na nočník nebo malé prkýnko (třeba v koutku nebo v OC), tak se vyčůrala. Jinak to držela.
@Lorry1 píše:
Uz se ti nekdy dite machalo v louzich?
Mas pocit, ze detem vadi mokro…?
Trenink na nocnik neni o tom, ze diteti vadi mokro. Musis to postupne naucit tak, aby to chapalo a postupne se zlepsovalo.
Pro nocnik plati uplne stejna pravidla, jako pro kterekoliv jine uceni.
Vim, ze ho ty kalhotky nenauci, ale vaham mezi variantou sundat natvrdo plinku a mezi tou prechodovou variantou, kdy bude mit ty treninkove kalhotky, ktere predpokladam nesaji tolik, jako klasicka plinka, takze by urcity diskomfort pocitil. Vim, ze nocnik je vecne tema, ale uz se snazime tak pres rok…
Synovi jsou 2 a tri ctvrte roku. Vecer pred vanou se do nocniku bez problemu vycura, ale pres den vubec - muzu ho tam posadit a nic, muzu se ptat, jestli nechce - nikdy nechce. Tak uz zvazuju, co dal.
A co takovy ten zabak na stenu pisoar? My ho mame a ma z toho velikou legraci
@Lubuch píše:
A co takovy ten zabak na stenu pisoar? My ho mame a ma z toho velikou legracihttps://www.mall.cz/…100058173600?…
A neni to pak vsude po stene?
Jinak detsky pisoar zatim nemame, nezkouseli jsme.
@Lorry1
Neni. Stejne mu s drzenim pomaham… a mirime na vrtulku ve strede.
Je pravda, ze je obcas “nizky tlak” a trochu se rozciluje ![]()
@Lorry1 píše:
Vim, ze ho ty kalhotky nenauci, ale vaham mezi variantou sundat natvrdo plinku a mezi tou prechodovou variantou, kdy bude mit ty treninkove kalhotky, ktere predpokladam nesaji tolik, jako klasicka plinka, takze by urcity diskomfort pocitil. Vim, ze nocnik je vecne tema, ale uz se snazime tak pres rok…Synovi jsou 2 a tri ctvrte roku. Vecer pred vanou se do nocniku bez problemu vycura, ale pres den vubec - muzu ho tam posadit a nic, muzu se ptat, jestli nechce - nikdy nechce. Tak uz zvazuju, co dal.
Je možný, že na to ještě není úplně zralej. ![]()
Já si třeba nemyslím, že to, že moje dcera zvládla nočník ve dvou letech, je nějaká moje zásluha. A ani si nemyslím, že to je úplně jen díky mamce, které na tom záleželo. Prostě tomu dozrála dřív.
@Lorry1 píše:
Vim, ze ho ty kalhotky nenauci, ale vaham mezi variantou sundat natvrdo plinku a mezi tou prechodovou variantou, kdy bude mit ty treninkove kalhotky, ktere predpokladam nesaji tolik, jako klasicka plinka, takze by urcity diskomfort pocitil. Vim, ze nocnik je vecne tema, ale uz se snazime tak pres rok…Synovi jsou 2 a tri ctvrte roku. Vecer pred vanou se do nocniku bez problemu vycura, ale pres den vubec - muzu ho tam posadit a nic, muzu se ptat, jestli nechce - nikdy nechce. Tak uz zvazuju, co dal.
Do nocniku to neumi, tak proc bys mela sundavat plenu?
Akorat ho naucis curat do kalhot.
Takze pleny/kalhotky a pokracuj v tom, co delas. Uplne idealni by bylo, kdybys ho posadila jen tehdy, kdy vis, ze se fakt vycura (co jeste po spani?), tim se to lip fixuje.