Učitelka 1. stupeň ZŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@SAJ píše:
Dve deěti mám sice nadprůměrné, ale zas jako nic extra. Ty gympl potáhnul nahoru. Třetí je exot, ten zas gympl zachránil sociálně.Na známky netlačíme, z trojek se nehroutím, takže si ti dva normální užili proflákanou pubertu, ale někdy kolem osmičky devítky začali sami chtít a makat. Bez mého tlaku, podotýkám. Mimoň jede na samé bez mého zásahu.
Všichni tři sportují (speciálně u Mimoně to je vtipné a s podivem - ale našli jsme vhodný sport), mají koníčky - fakt si nemyslím, že by přišli o dětství. Hlavní rozdíl byl asi jen v tom, ze měli funkční distančku.
Myslím, ze ti dva normální by na základce zlenivěli a nepřišlo by to, nad čím jsem denně v údivu - to, že sami dobrovolně makají, Mimoň by si to na základce protrpěl, ale byl by skvělý i tam.
Co jsou nadprůměrné děti? Samé 1 na 1. stupni, logické uvažování…?
a mimon je jakým směrem? Jako zájem o netradiční věci?
Jak moc se připravovali na přijímačky. A máte nějak potěšeno, když by pak po gymplu nechtěli/nemohli/nedostali se na VŠ? Díky za info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem druhostupnova učitelka, ale z nedostatku lidí jsem učila dva roky na prvním. Šlo mi to, bavilo mě to, děti i rodiče spokojený, vedení taky. Zjišťovala jsem si, jak si doplnit kvalifikaci na první stupeň, že bych se na něj přesunula oficiálně a trvale (nekvalifikovane trvale učit nechci), a zjistila jsem totéž co ty, nejde to, jedině znovu celých pět let.
No, zůstávám na druhém a tomuto státu přeji při řešení nedostatku prvostupnovych učitelů hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
Ale nemusí. Pokud mají Mgr. V jiném pedagogickém! oboru, jsou i pro ně otevřená celozivotka na některých fakultách, 4 až 6 semestrů.
@coffewomen Pro magistry jiného ped. oboru existuje zkrácené studium na celoživotním.
Ale musí mít Mgr. přímo v pedagogickém oboru. Já jsem vystudovala odbornou biologii a k tomu CŽV pedagogické minimum.
Kdybych vystudovala (na stejné fakultě) rovnou učitelskou biologii (což je min studia než odborná + dva roky CZV), tak bych si mohla první stupeň dodělat zkráceně, takhle ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě to lze obejít vystudovanim nějaké školy v Polsku. Převážně distančne. Škola je tedy soukromá, ale na to se nikdo neptá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Ještě to lze obejít vystudovanim nějaké školy v Polsku. Převážně distančne. Škola je tedy soukromá, ale na to se nikdo neptá.
Proč to tady píšeš. Vážně chceš, aby tito absolventi učili naše děti? Před půlrokem jsem zachytila na pedagogické komoře nějaký článek, že by se do budoucna mělo toto vzdělání přestat uznávat. První stupeň je tam jen do 3.třídy.
Je tu i diskuze, jakým způsobem se tam studuje. Nerada tohoto smajla používám, ale asi takto
Nikdo mě nepřesvědčí, že odtud vychází kvalitní absolventi. Pevně věřím, že se s nimi nikde moje děti nepotkají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
Proč to tady píšeš. Vážně chceš, aby tito absolventi učili naše děti? Před půlrokem jsem zachytila na pedagogické komoře nějaký článek, že by se do budoucna mělo toto vzdělání přestat uznávat. První stupeň je tam jen do 3.třídy.
Je tu i diskuze, jakým způsobem se tam studuje. Nerada tohoto smajla používám, ale asi takto![]()
![]()
Nikdo mě nepřesvědčí, že odtud vychází kvalitní absolventi. Pevně věřím, že se s nimi nikde moje děti nepotkají.
Z této školy nevychází kvalitní absolventi, to máš pravdu. Ale je to podobné, jako když učí asistenti a sama moc dobře víš, co jsou často asistenti za existence. Ano, možná ve vašich končinách, kde se učitelská místa dědí, to tak není, ale věř, že je spousta míst, kde jsou asistenti lidské trosky. A ředitelům to nevadí. Např. asistentka ze které je každý den cítit alkohol a když na to učitel upozorní, raději se rozloučí s učitelem než s asistentem… Naše školství bohužel spěje do kytek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
Je tu i diskuze, jakým způsobem se tam studuje. Nerada tohoto smajla používám, ale asi takto![]()
![]()
Prosím o odkaz na tu diskuzi o polské vš. Nemáš náhodou uloženou???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Co jsou nadprůměrné děti? Samé 1 na 1. stupni, logické uvažování…?a mimon je jakým směrem? Jako zájem o netradiční věci?
Jak moc se připravovali na přijímačky. A máte nějak potěšeno, když by pak po gymplu nechtěli/nemohli/nedostali se na VŠ? Díky za info.
Jo, na prvním stupni sice samé na výzo, ale určitě ne bez mírné domácí přípravy. Na druhém stupni bych u nich předpokládala s velmi mírným úsilím vyznamenání, ale určitě by asi nebyli bez dvojek. Bez motivujícího okolí by šli cestou minimální námahy - jak jsme koneckonců šli na čtyřletém gymplu já i manžel (8g za nás ještě nebyli). Oba jsme gympl v podstatě proflákali, abychom se učili učit až na vysoké.
Od našeho dětství se situace na základkách dost změnila, úroveň hodně poklesla a tak jsme měli vizi, že děcka budou mít na gymplu obdobné prostředí jako my na základkách. V podstatě jsme trefili i netrefili.
Ty naše dvě normální dětičky najeli na druhém stupni na náš flákací systém, čímž samozřejmě v konkurenčním prostředí spadli do trojek (ale trojky s průměrem lehce nad 2,5, takže pohoda, kdyby byli kolem 3,5, asi bych zakročila) a pohodlně si užili ten nejhorší náraz puberty od cca jedenácti do čtrnácti. Díkybohu jsem nemusela stresovat s vysvědčením a přijímačkama po devítce, díkybohu, fakt!!! ![]()
Někdy na přelomu osmičky a devítky se nám obě dětičky začaly probírat a šly ve škole nahoru. Náš gympl obměňuje mezi kvartou a kvintou třídního i všechny vyučující, takže děcka začínají s čistým štítem a nejstarší toho využil a šel raketově nahoru. Sedla mu i distančka a nakonec měl vyznamenání a několikrát i samé jedničky. Nejmladší jede zatím podobně, je teda o trochu lepší než nejstarší (ale to přičítám spíš vlivu obou starších sourozenců než tomu, že byl tak úžasný), vyznamenání měl už v pololetí i na konci kvarty. Tak uvidíme, co bude dál.
Znovu podotýkám, já známky sice pravidelně registruju, ale určitě od dětí nevyžaduji samé jedničky. Pokud vidím u děcka snahu, umím pozitivně ocenit i trojky, jindy, když ta snaha chybí, mírně vyhoudám i za dvojky a už jsem měla promluvu do duše i za jedničku, kterou děcko uvedlo slovy: „hele, já se na to vykvajzlo…“ ![]()
Mimoň je prostě mimoň, jede (až na začátek primy, kdy doháněl z naší základky zanedbané učivo prvního stupně) na samé jedničky (a to nejen na vysvědčení, ale i běžné známky, v podstatě slavíme každou dvojku jako projev normality), jde mu všechno na co sáhne (popravdě mě trochu děsí).
Nicméně, začíná se orientovat mimo technický směr, tak uvidíme, co z toho bude.
![]()
Podle mě děcka táhne jednak domácí prostředí, kdy nás zcela běžně vidí po večer pracovat a připravovat se do práce, druhak - a ne nezanedbatelně, absolutně posunutý standard na gymplu. No a do třetice společnost chytrých a motivovaných děcek. A do čtveřice asi i kvalitnější pedagogové než na běžných základkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
Jo, na prvním stupni sice samé na výzo, ale určitě ne bez mírné domácí přípravy. Na druhém stupni bych u nich předpokládala s velmi mírným úsilím vyznamenání, ale určitě by asi nebyli bez dvojek. Bez motivujícího okolí by šli cestou minimální námahy - jak jsme koneckonců šli na čtyřletém gymplu já i manžel (8g za nás ještě nebyli). Oba jsme gympl v podstatě proflákali, abychom se učili učit až na vysoké.Od našeho dětství se situace na základkách dost změnila, úroveň hodně poklesla a tak jsme měli vizi, že děcka budou mít na gymplu obdobné prostředí jako my na základkách. V podstatě jsme trefili i netrefili.
Ty naše dvě normální dětičky najeli na druhém stupni na náš flákací systém, čímž samozřejmě v konkurenčním prostředí spadli do trojek (ale trojky s průměrem lehce nad 2,5, takže pohoda, kdyby byli kolem 3,5, asi bych zakročila) a pohodlně si užili ten nejhorší náraz puberty od cca jedenácti do čtrnácti. Díkybohu jsem nemusela stresovat s vysvědčením a přijímačkama po devítce, díkybohu, fakt!!!
Někdy na přelomu osmičky a devítky se nám obě dětičky začaly probírat a šly ve škole nahoru. Náš gympl obměňuje mezi kvartou a kvintou třídního i všechny vyučující, takže děcka začínají s čistým štítem a nejstarší toho využil a šel raketově nahoru. Sedla mu i distančka a nakonec měl vyznamenání a několikrát i samé jedničky. Nejmladší jede zatím podobně, je teda o trochu lepší než nejstarší (ale to přičítám spíš vlivu obou starších sourozenců než tomu, že byl tak úžasný), vyznamenání měl už v pololetí i na konci kvarty. Tak uvidíme, co bude dál.
Znovu podotýkám, já známky sice pravidelně registruju, ale určitě od dětí nevyžaduji samé jedničky. Pokud vidím u děcka snahu, umím pozitivně ocenit i trojky, jindy, když ta snaha chybí, mírně vyhoudám i za dvojky a už jsem měla promluvu do duše i za jedničku, kterou děcko uvedlo slovy: „hele, já se na to vykvajzlo…“
Mimoň je prostě mimoň, jede (až na začátek primy, kdy doháněl z naší základky zanedbané učivo prvního stupně) na samé jedničky (a to nejen na vysvědčení, ale i běžné známky, v podstatě slavíme každou dvojku jako projev normality), jde mu všechno na co sáhne (popravdě mě trochu děsí).
Podle mě děcka táhne jednak domácí prostředí, kdy nás zcela běžně vidí po večer pracovat a připravovat se do práce, druhak - a ne nezanedbatelně, absolutně posunutý standard na gymplu. No a do třetice společnost chytrých a motivovaných děcek. A do čtveřice asi i kvalitnější pedagogové než na běžných základkách.Nicméně, začíná se orientovat mimo technický směr, tak uvidíme, co z toho bude.
![]()
Dík za shrnutí. Vidím to s kvalitou zakladek dost podobně, bohužel. Opravdu mě neskutečně mrzí a štve, že na základnách zůstává podprůměr a vlastně tam děti nic netáhne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Dík za shrnutí. Vidím to s kvalitou zakladek dost podobně, bohužel. Opravdu mě neskutečně mrzí a štve, že na základnách zůstává podprůměr a vlastně tam děti nic netáhne.
V současnosti nejsou základní školy uzpůsobené k tomu, aby pojaly extrémy obojího typu. ![]()
Dřív se vylučoval podprůměr, dobrá děcka táhla průměr nahoru. Ok, bylo to považováno za diskriminaci, tak jsme si dobrosersky narvali podprůměr k celku, aniž bychom jim přizpůsobili školy - a celkem pochopitelně došlo k úprku elit.
No a průměr je tažen stejně jako dřív.
Jen pro tentokrát opačným směrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
V současnosti nejsou základní školy uzpůsobené k tomu, aby pojaly extrémy obojího typu.![]()
Dřív se vylučoval podprůměr, dobrá děcka táhla průměr nahoru. Ok, bylo to považováno za diskriminaci, tak jsme si dobrosersky narvali podprůměr k celku, aniž bychom jim přizpůsobili školy - a celkem pochopitelně došlo k úprku elit.
No a průměr je tažen stejně jako dřív.Jen pro tentokrát opačným směrem.
Ty jo, ty mi mluvíš z duše. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit