Učitelka křičí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
18.2.15 20:08
@blecha72 píše:
@SIMONA1234 nechtěj to vědět

Chci…neboj, sedím…a tuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.2.15 20:15
@SIMONA1234 píše:
@hanka.br. Můžu se tě zeptat jako učitelky ZŠ..??? Zdá se mi to, nebo nezdá, že se známkuje o dost mírněji než před X lety…??? Ze svého dětství si vybavuju poměr: hrubá chyba, stupeň dolů…mám dceru v páté třídě, má samé jedničky…když se ale dívám do jejích sešitů, ohodnotila bych to „jinak“ než paní učitelka. Prostě mi přijde, že se učitelé „bojí“ známkovat… :nevim:

Neřekla bych, že se bojí (tedy budu psát za sebe), ale pokud něco hodnotím, tak jako celek. Když je v diktátě 30 jevů, pak za jednu chybu prostě dvojku nedám. Hledám v těch pracích nějaké myšlenky, správně udělané kroky nebo přemýšlím nad tím, proč dítě odpovědělo jak odpovědělo. Na druhou stranu abych pustila dítě na druhý stupeň se samými jedničkami, tak na ně fakt musí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
18.2.15 20:22

@hanka.br. Děkuju…no, mně právě přijde, že Ela není typický jedničkář…ona na to dost dlabe, není hloupá, celkem jí to pálí a asi má i štěstí…ale nechce se učit. Když jí něco chci vysvětlit, tak kroutí očima…Ale mami, my se to učíme jinak! :roll: Přestupu na druhý stupeň se právě bojím…myslím, že přijde tvrdý pád na prdel…Kolikrát si právě nad jejími diktáty, testy říkám, že za tohle bych teda (např.) 1- nedostala…(2 hrubky + pár čárek, háčků) :nevim: Proto se ptám na to známkování.
Chce být veterinářka…no…škrabopis na to teda už má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.15 20:24

@hanka.br. A to přemýšlíš, i když někdo napíše miš nebo pitel? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.2.15 20:28
@Bellatrix Lestrange píše:
@hanka.br. A to přemýšlíš, i když někdo napíše miš nebo pitel? :mrgreen:

To fakt ne - měla jsem na mysli spíš přírodovědu, slovní úlohy a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.2.15 20:34
@SIMONA1234 píše:
@hanka.br. Děkuju…no, mně právě přijde, že Ela není typický jedničkář…ona na to dost dlabe, není hloupá, celkem jí to pálí a asi má i štěstí…ale nechce se učit. Když jí něco chci vysvětlit, tak kroutí očima…Ale mami, my se to učíme jinak! :roll: Přestupu na druhý stupeň se právě bojím…myslím, že přijde tvrdý pád na prdel…Kolikrát si právě nad jejími diktáty, testy říkám, že za tohle bych teda (např.) 1- nedostala…(2 hrubky + pár čárek, háčků) :nevim: Proto se ptám na to známkování.
Chce být veterinářka…no…škrabopis na to teda už má…

Od čtvrté třídy jsem na jedničky dost skoupá a připravím si dost takových prací, aby i rodiče viděli, že na jedničku jejich dítě není(pokud není). Diktáty v podstatě nemám moc ráda, ale každý den děti dostanou třeba jen osm slov s probíranými jevy, kde se děti zamyslet musí a kde za jednu chybu dám dvojku s čistým svědomím. Máme elektronické žákovské, průměr dělá počítač okamžitě a udržet si průměr do 1,5 je docela makačka. Mívají tam známky i za práci v hodině, za aktivitu, úkoly navíc - za pololetí kolem 50 známek z hlavních předmětů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
19.2.15 18:01

@hanka.br., a ty známky za aktivitu, sešity, atd. mají stejnou hodnotu jako známka za větší písemnou práci nebo ústní zkoušení? Právě to výsledné průměrování je ošemetné. Ptám se proto, že jsem jednou kvůli průměru byla na koberečku. Dala jsem dívce s průměrem 1,4 dvojku, ale ten hezký průměr jí udělaly dvě jedničky z úpravy sešitu. Dívka si šla stěžovat přes školní parlament. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
19.2.15 18:05

@Kaczenka nepoužíváte „váhu“ známek? Jde to v bakaláři nastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
19.2.15 18:06

@Kaczenka a jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.2.15 18:06

@Kaczenka Známky mají váhu od 1 do 10, potřebnou váhu si zvolíš. Známka s váhou 1 se dává právě za aktivitu, váhy známek jsou i předem dané(referáty, seminárky, zkoušení, malé testíky, kontrolní test atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
19.2.15 18:10
@Kaczenka píše:
@hanka.br., a ty známky za aktivitu, sešity, atd. mají stejnou hodnotu jako známka za větší písemnou práci nebo ústní zkoušení? Právě to výsledné průměrování je ošemetné. Ptám se proto, že jsem jednou kvůli průměru byla na koberečku. Dala jsem dívce s průměrem 1,4 dvojku, ale ten hezký průměr jí udělaly dvě jedničky z úpravy sešitu. Dívka si šla stěžovat přes školní parlament. :?

To je teda síla :hug: rodiče to ale pochopili, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
19.2.15 18:11
@majki.r píše:
To je teda síla :hug: rodiče to ale pochopili, ne?
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.2.15 18:12

@Kaczenka Jo a ještě - při průměru 1,4 - 1,6 se může učitel rozhodnout a přiklonit se buď k jedničce nebo dvojce podle svého uvážení a zohlednit práci v hodině a i jiné aspekty, které se do průměru neodrazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
19.2.15 18:16
@blecha72 píše: :mrgreen:

ok, jsem zas za naivku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
19.2.15 19:59
@blecha72 píše:
@Kaczenka nepoužíváte „váhu“ známek? Jde to v bakaláři nastavit.

My jsme elektronickou žákovskou knížku nepoužívali, tak jsem nevěděla, že lze nastavit váhu známek. Díky za info :oops: :oops: Ta žákyně je měla v žákovské knížce, proto jsem se ptala na elektronickou žákovskou vs. průměr. Za 14 dní se vracím do práce po druhé rodičovské dovolené, tak mám trošku mezery v novinkách. :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí