Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@majki.r píše:
To je teda sílarodiče to ale pochopili, ne?
Rodiče si nestěžovali. Dodnes nevím, jestli vůbec měli tušení, že byla holčina taková akční… Dostala jsem kázání od vedení, že mám žákům předem stanovit pavidla hodnocení tak, aby měli ve všem jasno. Já to často říkávala, ale neměla jsem důkaz v ruce. Ještě měla tu odvahu přijít za mnou do kabinetu a říct, že si byla stěžovat přes školní parlament, a že mám průšvih.
![]()
@Kaczenka píše:
Rodiče si nestěžovali. Dodnes nevím, jestli vůbec měli tušení, že byla holčina taková akční… Dostala jsem kázání od vedení, že mám žákům předem stanovit pavidla hodnocení tak, aby měli ve všem jasno. Já to často říkávala, ale neměla jsem důkaz v ruce. Ještě měla tu odvahu přijít za mnou do kabinetu a říct, že si byla stěžovat přes školní parlament, a že mám průšvih.![]()
Milá holčička ![]()
@hanka.br. Ahoj, všimla jsem si, že jsi učitelka. Mohla bych se tě na něco zeptat? Jde mi o známkování ve 2. třídě. Když píšou děti 10 příkladů a z toho mají 5 špatně jakou známku by dostaly?
@anoli30 možná hanka odpoví, nebo je v režimu prázdnin, ale ono jde o to, jaké to byly příklady, do jaké míry procvičené atd.
@hanka.br. píše:
@anoli30 Půlka dobře - trojku bych dala.
režim prázdnin se ještě nekoná ![]()
@matkabagristy píše:
@anoli30 možná hanka odpoví, nebo je v režimu prázdnin, ale ono jde o to, jaké to byly příklady, do jaké míry procvičené atd.
Běžné příklady co se učí ve 2. třídě, ale ona paní učitelka známkuje celý rok stejně ať mají nové učivo nebo staré. Prohlížela jsem si celý sešit. Jen jsem chtěla vědět názor jiného učitele.
@matkabagristy píše:
režim prázdnin se ještě nekoná
Bohužel…
![]()
@anoli30 píše:
Běžné příklady co se učí ve 2. třídě, ale ona paní učitelka známkuje celý rok stejně ať mají nové učivo nebo staré. Prohlížela jsem si celý sešit. Jen jsem chtěla vědět názor jiného učitele.
Co jste dostali?
@anoli30 chtěla jsem se poptat, jak to bylo u vás. Ale ono je to jedno, hodnocení je až na státní (přijímačky, maturity) subjektivní, nebo zadáno v rámci školy
@hanka.br. píše:
Co jste dostali?
ty fole, u nás je to několik dvojek, ale asi za to můžu já, bo jsem furt makala, zatímco puboš výletoval s fotrem ![]()
@matkabagristy píše:
@anoli30 chtěla jsem se poptat, jak to bylo u vás. Ale ono je to jedno, hodnocení je až na státní (přijímačky, maturity) subjektivní, nebo zadáno v rámci školy
Je pravda, že je to jedno, ale pro dítě ve druhé třídě to není zrovna povzbudivé.