Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@majki.r Přesně tak
. Jsi mi čím dál víc sympatičtejší
. Hlavně, jak ses teď konečně rozparádila a umíš si i dupnout, to mě těší
Navíc mám s šikanujícíma účama mám zkušenosti taky, takže věřím tomu, že existujou i v dnešní době
. Nechápu tu všeobecnou snahu hodit všechno na ty nevychovaný haranty. Učitelky, co zkrotěj i dítě z pralesa taky znám, ono spoustu toho bude i o autoritě učitelek. ( Samozřejmě ne ucpaný záchody banánama a podobné chuťovky
)
@Takyjedna píše:
@majki.r Přesně tak. Jsi mi čím dál víc sympatičtejší
Navíc mám s šikanujícíma účama mám zkušenosti taky, takže věřím tomu, že existujou i v dnešní době
. Nechápu tu všeobecnou snahu hodit všechno na ty nevychovaný haranty. Učitelky, co zkrotěj i dítě z pralesa taky znám, ono spoustu toho bude i o autoritě učitelek. ( Samozřejmě ne ucpaný záchody banánama a podobné chuťovky
)
Jé to moc děkuju, jsi mě potěšila
![]()
@Takyjedna píše:
@majki.r Přesně tak. Jsi mi čím dál víc sympatičtejší
)
A jak to víš, že zkrotěj a přitom nekřičej? ![]()
@SIMONA1234 Zvyšujou hlas, ale neječej. Dcera má ve škole jednu učitelku, a ta je úplně zlatá, usměvavá, empatická, ale stačí, aby se podívala a děti udělaj všechno, co jí na očích viděj. Taky na ní dají a nosí jí dárečky. Prostě člověk na pravém místě. Já jsem měla v první třídě úču, co řvala furt. Měla jsem z ní takový strach, že jsem nebyla schopná slova. Byla nějaká pošahaná, líbilo se jí, že děti kvůli ní brečí a ze všeho nejraději ztrapňovala slabé jedince před celou třídou.
Kdo?
. Já zakladatelce věřím, že křičí. Ta naše zvyšuje hlas. To poznám, jsem na intonace citlivka, mám to nacvičeno ze svý školy
Taky šmíruju za dveřma, chodím pro dceru často po o, čekám za dveřma, až zazvoní a všechno je slyšet. ![]()
@Takyjedna píše:
Kdo?. Já zakladatelce věřím, že křičí. Ta naše zvyšuje hlas. To poznám, jsem na intonace citlivka, mám to nacvičeno ze svý školy
Taky šmíruju za dveřma, chodím pro dceru často po o, čekám za dveřma, až zazvoní a všechno je slyšet.
A jsi přítomna výuce od pondělí do pátku od 8,00 do cca 14,00 hodin…???
Pokud je tvá odpověď NE, opakuji otázku: Jak víš, že nekřičí?
@SIMONA1234 Zeptala jsem se dcery - křičí na vás paní učitelka? Odpověď - ne. Navíc vím, jak reaguje - normálně.
@Takyjedna píše:
@SIMONA1234 Zeptala jsem se dcery - křičí na vás paní učitelka? Odpověď - ne. Navíc vím, jak reaguje - normálně.
Mě nezajímá co tvrdí tvá dcera, to co vnímá jeden jako zvýšený hlas, vnímá druhý jako křik…Můžeš mi KONEČNĚ odpovědět???Jak TY víš, že učitelka nekřičí?
@Takyjedna Jo milé dámy, tak jsem si zavzpomínala, můj nejoblíbenější učitel, pan H. v osmé třídě přišel na první hodinu s násadou od lopaty a pravil " v mých hodinách bude klid", a byl. Pokud někdo pípnul, hodil po něm svazek klíčů, trefoval se na 100 procent a fyziku uměli všichni, nikdy nikdo nepropadl. V dnešní době rodiče stále omlouvají své netahavé děti a nevidí problém na své straně hřiště.
@Bellatrix Lestrange píše:
@Takyjedna Jo milé dámy, tak jsem si zavzpomínala, můj nejoblíbenější učitel, pan H. v osmé třídě přišel na první hodinu s násadou od lopaty a pravil " v mých hodinách bude klid", a byl. Pokud někdo pípnul, hodil po něm svazek klíčů, trefoval se na 100 procent a fyziku uměli všichni, nikdy nikdo nepropadl. V dnešní době rodiče stále omlouvají své netahavé děti a nevidí problém na své straně hřiště.
a dokážeš si představit, co by tenhle přístup udělal s třídou prvňáčků? ![]()
@Bellatrix Lestrange píše:
Otázka je, jestli bys pana učitele takto blahořečila, kdyby tvé dcerce těmi klíči vyrazil oko.
@majki.r
psala jsem o 8. třídě, na prvním stupni by p. uč. měla být laskavá, ale rozhodně přísná. Některé děti jsou opravdu nezvladatelné.