Učitelka křičí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
425
16.2.15 09:22

Ahojky..

@SIMONA1234 my dostali asistenta do 3 tydnů co jsem donesla závěrečnou zpravu od psycholožky..syn byl taky velký narušitel, a nezvladl se soustředit celou hodinu..ted nosi podstatně lepší znamky a vychvaluje si asistentku..

v mnohem ma učitelka naše pravdu ale taky vim že to moc nedava ani u normálních žaků..milion poznámek o neořezaných pastelkách v 1 třidě ikdyž jsem je ja ořezala…a taky syn ma ořezko v lavici a ona mi nato napiše že to by si je nesměl zapomenout ve škole ořezat když je vypiše..a co ja stím doma…ja mu to samozřejmě řeknu ale ve škole je ona a ja tam nejsu..a pokud je problém..říct ořež si pastelky..tak už nevim co dělat..ale to bylo v 1 třídě..ted už je syn na jiné urovni a hlida si to sam…

ta první třída je opravdu hodně naročná pro klidné dítě natož pro dítě s nějakou nesoustředěností.

se školou spolupracuju..ptam se..s naší pani učitelkou je nespokojeno vice rodiču a všichni doufáme že 3 třída už bude jina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
16.2.15 09:23

A ano paní Machourková z A-Z kvízu je psycholožka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
16.2.15 09:42

Tak tohle asi nema ani cenu tady resit.
Zalezi na pohledu uhlu kazdeho. A zalezi na tom co presne se resi.
Ucitelovani neni jednoducha vec.Sama bych do toho nesla. Rikam, ze ucit doma me jedno mi obcas bohate staci. Dodelavame uceni pro castou nepritomnost ve skole.
Ale je proste pravda, ze spousta ucitelu se nechova k detem moc hezky. A to ze je jedno v jake tride se na deti krici az takova pravda neni. V prvni a druhe tride to deti berou trochu jinak.Kdyz uz jsou starsi, tak uz to az tolik neresi. Ale samozrejme, ze by kazde kriceni melo byt opravnene. Ne treba co jsem zazila u syna ve tride-ze holcine neslo cist a pani ucitelka byla opravdu hodne neprijemna az protivna a dost hodne hlasita. A ano poslouchala jsem za dverma. Cekam totiz tak jednou az dvakrat tydne na syna ve skole kvuli doktorum. Tohle se. nedalo preslechnout. Uprime mi bylo ubrecene holciny lito. Snazila se, ale neslo jo to.
Nezastavam se ani ucitelu ani rodicu. Ale dost casto je tlak na deti zbytecny.
My treba meli problem se ctenim. Delali to piismenkovani.Kdyz jsme rikalli, dokazal to perfektne na obje strany.Slovo-pismenka.Pismenka-slovo.Ale.kdyz zacali cist, zaboha to nemohl dat dohromady.Doma.jsme.cetli a pracovali, ale i tak mu to neslo. Ucitelka mu na to prede mnou rekla -ze je linej a ze kdyz se.teda nechce. ucit, tak bude mit na visvedceni v prvni tride.dvojku.Na.to se mo syn uz zkoro hroutil, protoze opravdu drel a snazil se. Na tohle jsem se na nejake. pismenkovani primo vy…la a i pres zakaz jsme zacali slabikovat. Uz druhy den po zacatku slabikovaji cetl perfektne.Byl v prvni polovine lepsich ctenaru.Pred tim mel zkoro histericke zachvaty, kdyz jsem mu dala. knizku.
A co.tom.chci rict, ze opravdu zalezi na postoji ucitele.Do dnes ma odpor ke cteni a nechce cist.
Ale stacilo to nejak jinak resit a ne.si stat za svym. Stacilo citliveji rict, ze pokud mu to nepujde, bude mit dvojku. Abyse snazil jeste vic.
Syn jje velice rozumny a poslusny a snazi se i pres ADHD ktere na nem dost casto neni poznat. Ve skole je vzorny, posloucha, hlasi se. Ale proste neco nezvlada. Jede se ve tride hlavne podle tech rychlejsich a lepsich. Ostatni tak nejak vlajou.
Ale je to tim obrovskym tlakem, naucit vse rychle a co nejvic.
Dnesni doba je az moc uspechana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
16.2.15 13:55

@majki.r Taky mám pár vzpomínek…na svoji školku i školu. Faktem je, že jsme si netroufli doma ani ceknout, že jsme zlobili a učitelka křičela…to bych dostala lepanec ještě od mámy… :mrgreen: Holt je jiná doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
16.2.15 17:07
@SIMONA1234 píše:
@majki.r Ahoj… :kytka:
To byla spíš smečovaná na to „nesuď, když si nezažila“…něco jako já mám v podpisu ohledně pravopisu. Pokud někomu vyčtu, že soudí, když nezná/nezažil, nemůžu soudit, když neznám/nezažila jsem…to je jako rudý hadr na býka. :mrgreen:
Za ty roky co učím, beru dost věcí s rezervou…vidím jak se děti mění, ale mnohem víc se mění rodiče. V mnohých očích je učitel míň než hadr na podlahu… Vidím to na třídních schůzkách své dcery v 5 třídě. Tón s jakým rodiče mluví s učitelkou, jen čekám, kdy jí začnou tykat…Je mi jejich učitelky fakt líto. Mladá holka, 32…jsem zvědavá, jak dlouho vydrží…
Dcera mi občas vypráví co bylo ve škole…a to, že učitelka křičí, slýchám hodně často…když se zeptám proč? Tak odpověď je, že zase kluci rušili v hodině, učitelka je napomínala a tak dokola…nestihli probrat látku a tak mají navíc domácí úkol…VŠICHNI…to je nespravedlivé!!! Tak to dceři vysvětluju…vysvětluju jí, jak je to těžká práce být učitel ve třídě rozívenců…jak je těžké zaujmout někoho, kdo o výuku nemá zájem…jak je těžké odpoutat pozornost třídy od šaškáren a provokací jednoho dítěte a pokračovat ve výuce. A je fuk jestli se jedná o první nebo devátou třídu.
Dcera učitelkou teda určitě nebude…znechucuju jí to dostatečně.

Já jsem loni v září po 32 letech praxe od učitelování odešla. Už jsem nedokázala překousnout, jak se někteří rodiče chovají - hadr na podlahu, to je přesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
16.2.15 20:09
@SIMONA1234 píše:
@majki.r Taky mám pár vzpomínek…na svoji školku i školu. Faktem je, že jsme si netroufli doma ani ceknout, že jsme zlobili a učitelka křičela…to bych dostala lepanec ještě od mámy… :mrgreen: Holt je jiná doba.

Ano, nastesti, dnes se da na nespravedlive, zapskle, zle a vyhorele pani ucitelky doslapnout, protoze se deti uz neboji postezovat si rodicum, jelikoz dnesni rodice vetsinou fyz. tresty nezneuzivaji v podobnych situacich. Nastesti pro deti.

Nechapu proc v kazdem podobnem tematu parta ucitelek zacne vzdy nadavat na rodice, dobu, vychovu, deti, narocnost sveho povolani a podobne veci.Je spousta tezkych profesi, ale nikde se lide nemohou vymlouvat na unavu nebo dokonce dobu…Pokud je to tak priserne povolani a clovek to psych. nezvlada, tak v marketech volna mista jsou a to neni ironie. Lepsi nez mrzacit deti protivnou nestastnou zenskou, co nrzvlada sve emoce a vykon sve prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
16.2.15 20:13

@ulice Přečti si všechny mé příspěvky, děkuji…fakt se kvůli tobě nebudu opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.2.15 20:18
@ulice píše:
Ano, nastesti, dnes se da na nespravedlive, zapskle, zle a vyhorele pani ucitelky doslapnout, protoze se deti uz neboji postezovat si rodicum, jelikoz dnesni rodice vetsinou fyz. tresty nezneuzivaji v podobnych situacich. Nastesti pro deti.Nechapu proc v kazdem podobnem tematu parta ucitelek zacne vzdy nadavat na rodice, dobu, vychovu, deti, narocnost sveho povolani a podobne veci.Je spousta tezkych profesi, ale nikde se lide nemohou vymlouvat na unavu nebo dokonce dobu…Pokud je to tak priserne povolani a clovek to psych. nezvlada, tak v marketech volna mista jsou a to neni ironie. Lepsi nez mrzacit deti protivnou nestastnou zenskou, co nrzvlada sve emoce a vykon sve prace.

Mohla bys jmenovat alespoň jednu z té party učitelek, která nadává na rodiče, dobu a bla bla bla, jak jsi to tam vypsala? Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
16.2.15 20:19

@ulice mně se spíš zdá, že ty v každé diskuzi na podobné téma útočíš na učitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
16.2.15 20:29
@blecha72 píše:
@ulice mně se spíš zdá, že ty v každé diskuzi na podobné téma útočíš na učitele.
Tak na to mas pravo si to myslet,me zase prijde,ze jsi dost neobjektivni v tehle pripadech a nadrzujes vzdy ucitelce.
@SIMONA1234 píše:
@ulice Přečti si všechny mé příspěvky, děkuji…fakt se kvůli tobě nebudu opakovat.
Cetla jsem to.Po rozsahle.obhajobe vsech ucitelu jedna veticka o tom,ze jsou i ti spatni :nevim:
@hanka.br. píše:
Mohla bys jmenovat alespoň jednu z té party učitelek, která nadává na rodiče, dobu a bla bla bla, jak jsi to tam vypsala? Děkuju.
Samy jste se prihlasily :mrgreen:

Ja s vami obecne souhlasim, ale napr. V tomto konkretnim pripade proste ne. Ucitelka prvnaku na ne proste nema pravidelne rvat, to je spatne a je jedno, jestli je unavena nebo ze se zmenila doba a bla bla bla :mrgreen: Pripada mi, ze se jen. zpochybnuje zakladatelcina verze, dela se z ni hystericky rodic a chovani ucitelky se dava do kontextu s unavou apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
16.2.15 20:33

Viz ct 24 prave ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.2.15 20:33

@ulice Číst umíš. Mohla bys tedy v mém příspěvku označit, kde zpochybňuju zakladatelčinu verzi, kde se stavím na stranu té učitelky a kde nadávám na rodiče, dobu a schvaluju řvaní učitelek na děti? Kopíruju ti to, abys to nemusela hledat. Děkuju.

„Ty jsi zakladatelka? Netvrdím, že nemůžeš mít v něčem pravdu. Beru s rezervou všechny tvrzení, že je učitelka hájená ředitelem a podobný fantazie, ale pokud jsi si jistá, že paní učitelka na děti křičí, když se jim nedaří – to by se mi jako mámě taky nelíbilo. A nemůžu tvrdit, že se to neděje. Mám ve své třídě taky chlapečka s ADHD a někdy je to horor…našli jsme si k sobě cestu, ale konfliktním situacím se nevyhneme. Když jsem byla s dcerou v nemocnici a za mě zaskakovala jiná paní učitelka, kolegyně ji prý slyšely křičet až ve svých třídách. K tomu poslouchání za dveřmi – rodiče na své děti před koncem poslední hodiny někdy čekají za dveřmi – tedy na prvňáky. Nejde někdy neslyšet, co se děje za dveřmi.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
16.2.15 20:34

@ulice Tak sis tu udělala dobře. Dobrou.
Projeď si moje diskuze, fakt nemám ve zvyku navážet se do profesí, už jen proto, že neznám jejich náplň práce. Ale ty vlastně o učitelkách víš všechno, bo sis svoje v té lavici odseděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
16.2.15 20:34
@ulice píše:
Viz ct 24 prave ted

K tomuto případu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
16.2.15 20:57

@ulice A co píšu ohledně skuhrání jsi taky doufám našla a nemusím vypisovat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí