Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@anoli30 můj puboš taky letos není hodnocen zrovna spravedlivě. Chyběl na závěrečné písemky- automaticky 2, no rozchodí to, co mu zbývá. Pokud to není 5 na výzo, klid
@hanka.br. píše:
Tak to je hustý.
Hustý? U paní učitelky normální. ![]()
Nedávno podobný případ, ale šlo o prvouku. 10 listů z toho 4 dobře opět za pět.
@hanka.br. jsem zrovna letos na jedné základce v zapadákově prosadila za 50% na 2. stupni 4, předtím tam měli mnohem větší drsárňu, asi 30 let starou
@anoli30 pokud se ti to nezdá, obrať se na vedení školy, vysvětlí ti to, nebo zjednají nápravu
@matkabagristy však já to hážu za hlavu. Jen jsem chtěla vědět jestli by ho jinde známkovali stejně. Nebo jsem jen já proti paní učitelce zaujatá. ![]()
Já už si ty věci z pravěku nepamatuju, ale letos budu mít prvňáka, projdu tím znovu a naposledy ![]()
@matkabagristy píše:
@anoli30 pokud se ti to nezdá, obrať se na vedení školy, vysvětlí ti to, nebo zjednají nápravu
Tak to u nás v zapadákově bohužel nepřipadá v úvahu. Od ostatních rodičů vím, že se konflikty s touto paní učitelkou, řeší bohužel jen tím, že dítě přeřadím na jinou školu. Naštěstí ji po prázdninách bude mít už jen na jeden předmět, ale bohužel na tu prvouku. Takže se do toho budeme muset opřít ještě intenzivněji než dosud.
@anoli30 píše:
Tak to u nás v zapadákově bohužel nepřipadá v úvahu. Od ostatních rodičů vím, že se konflikty s touto paní učitelkou, řeší bohužel jen tím, že dítě přeřadím na jinou školu. Naštěstí ji po prázdninách bude mít už jen na jeden předmět, ale bohužel na tu prvouku. Takže se do toho budeme muset opřít ještě intenzivněji než dosud.
Otázka je, jestli právě tohle není cíl, kterého by bez té špatné známky nebylo dosaženo. Jiná otázka je, jestli je úkol rodičů, aby se do toho opírali a jestli by se prvouku neměly děti učit s láskou a ve škole nebo venku…Známkování obecně je pro mě spíše noční můra, jsem měkká, naučená hodnotit to, co dítě zvládlo a ne to, co se nepovedlo. Stejně se nikdy nezavděčíš všem, jsou rodiče, kterým to vadí.
@anoli30 mám opačnou zkušenost, ale doteď jsem měla pocit, že jde o příklady z matiky, prvouka je prostě naučný předmět. Už si nepamatuju, co se tam učí
@hanka.br. píše:
Otázka je, jestli právě tohle není cíl, kterého by bez té špatné známky nebylo dosaženo. Jiná otázka je, jestli je úkol rodičů, aby se do toho opírali a jestli by se prvouku neměly děti učit s láskou a ve škole nebo venku…Známkování obecně je pro mě spíše noční můra, jsem měkká, naučená hodnotit to, co dítě zvládlo a ne to, co se nepovedlo. Stejně se nikdy nezavděčíš všem, jsou rodiče, kterým to vadí.
Je to možné, že je to cíl.
Ale ono těch věcí se mi zdá s paní učitelkou víc, ale to tady nebudu rozepisovat to by bylo na hrozně dlouho. ![]()
@matkabagristy píše:
@anoli30 mám opačnou zkušenost, ale doteď jsem měla pocit, že jde o příklady z matiky, prvouka je prostě naučný předmět. Už si nepamatuju, co se tam učí
Však já původně mluvila o matematice.
@anoli30 píše:
@hanka.br. Ahoj, všimla jsem si, že jsi učitelka. Mohla bych se tě na něco zeptat? Jde mi o známkování ve 2. třídě. Když píšou děti 10 příkladů a z toho mají 5 špatně jakou známku by dostaly?
3-
U nás by to asi byla 4.. je to docela málo příkladů..
U nás dává..
bez chyby -1 *, s jednou chybou- 1, se dvěma -2, se třema až čtyřma -3… atd
Je v první třídě
U nás by to bylo 3-.Bez chyby 1, 1 chyba 1-, 2 chyby - 2, 3 chyby - 2-, 4 chyby - 3, 5 chyb - 3-, atd.
@sloninka píše:
3-
Mínusy dávat nemůžeme, známky zadáváme do systému a ten mínusy neumí. Čtyřku bych za to ve druhé třídě nedala.