Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@SIMONA1234 píše:
No…myslím, že by to obstálo u soudu.
Já si to taky myslím, proto nechápu, že se tím nikdo nezabýval nebo to bylo odloženo (nevím). Kdyby rodič svým dětem zalepoval pusu, asi bys na něj taky volala sociálku nebo policii, ne?
@blobfish píše:
@martina.se Stačilo by, aby zvedl telefon rodič, učitelka, sociální pracovnice, kterýkoli úředník od zřizovatele, kdokoli ze soudu.. akorát že to evidentně nikdo nevyhodnotil jako týrání (třeba to dokonce i ta policie řešila, co my víme), což je u nás bohužel typické.
Vyhazov dostanu i za to, ze prijdu do prace 2× pozde. Dost trapny. Meli by merit trochu jinym metrem.
@blobfish píše:
Já si to taky myslím, proto nechápu, že se tím nikdo nezabýval nebo to bylo odloženo (nevím). Kdyby rodič svým dětem zalepoval pusu, asi bys na něj taky volala sociálku nebo policii, ne?
No…po kauze Bezděková asi anonymně…
@Markéta80 píše:
@SIMONA1234 tak malá by hned ukazovala že má au, tohle je prostě nejhorší. Svěříš dítě učitelce a ona ho týrá
a pochybuju že jí vůbec došlo že dělá něco špatně, vsadim s eže se ještě cítí ukřivděně, vždyt ty děti byli nevychované
Jo, je to strašná představa. Ale když se koukneš do diskuse pod článkem (já vím, novinky..), najdou se i hlasy, které se „učitelky“ zastávají.
Jak teď poslanci schválili tu povinnou školku, říkám si, co bych dělala, kdyby dítě ve školce narazilo na takovou…, nikdo by to nechtěl řešit, mimo spádovou školku by nebylo místo a já bych musela čekat, až co zřizovatel. Teda já vím co, řešila bych to s policií, ale stejně ![]()
@blobfish Budeš moct mít dítě v domácím vzdělávání, na ten poslední rok školky stejně, jako dosud dítě na 1. stupni ZŠ. Takže reálně bys ho tam poslat asi nemusela, ale musela bys být s ním doma, což je taky na houby.
@SIMONA1234 To byla ta kauza z Nýrska? To jsem si tenkrát říkala, že teď bude mít každej hrůzu z toho nahlásit nějaké podezření…
@SIMONA1234 můj synek je…jiný. Takový medvídek. Ten by takové chování odnesl psychicky do konce żivota. A myslim že by mu i stačilo aby byl takovému jednání učitelky přítomen, nemusel by mu být ani vystaven přímo.
@kattie píše:
@SIMONA1234 To byla ta kauza z Nýrska? To jsem si tenkrát říkala, že teď bude mít každej hrůzu z toho nahlásit nějaké podezření…
Tak tam to podle mě nejspíš trochu nezvládla sociálka, jestli ta logopedka slyšela trávu růst (z médií to tak trochu vypadalo, ale těžko říct), to nemělo vůbec hrát roli.
No baba potrebuje psychiatra, mrcha nenavistna, reditelka nasekat na pr…del, ale kde byli rodice? Ze by deti nic nerekly?? NEvim…
@kattie Ale jestli je to jako na ZŠ, tak ho stejně musí do nějaké školky přijmout, abychom mohli zahájit individuální vzdělávání. A když ho do nespádové školky přijmout nemusí a spádová mi třeba individuální vzdělávání nepovolí? ![]()
@blobfish To určitě musí být přijat do nějaké školky, ale tak zase proč by ho někam nepřijali, když tam stejně nebude chodit… i do nespádové.
@kattie Jj, ale není na to nárok. Takže jen doufat, že se - stejně jako v případě domácího vzdělávání na 1. stupni ZŠ - proflákne pár školek, které se přímo na doma vzdělávané děti specializují.
Pořád tu přemýšlím nad tím, proč učitelka není trestně stíhaná. Fakt mě to štve
Co by těm dětem musela ještě dělat? ![]()
@blobfish Nárok asi ne. Ale zase nevím, jestli lze nějak školku/školu - tu spádovou - „přinutit“ - přesvědčit, aby vzala dítě do vzdělávacího procesu s tím, že ho budu učit doma a do školy bude chodit jen na přezkoušení…
A že ta učitelka není trestně stíhaná - já myslím, že na to snad nemusí být extra oznámení - podezření na trestný čin ohlásí i policie, má-li podezření. Když najdou někde mrtvolu, tak taky zahájí šetření vraždy, i když nikdo nepodá trestní oznámení. A tuhle učitelku šetřila policie? To se tam myslím nepsalo
Ale taky mi přijde, že by to mělo už spadat k týrání dětí..
@kattie Jestli je to stejné jako u té ZŠ, tak individuální vzdělávání povoluje ředitel školy a nikde není stanoveno, kdy ho povolit musí a kdy ho povolit nesmí, záleží na jeho uvážení (zákon říká, že musí jít o „závažné důvody“, což je dost vágní). Takže stačí mít ředitele, kterému se prostě domácí vzdělávání nelíbí, a máš problém. Ale jsou školy, o kterých se ví, že domácí vzdělávání povolí téměř vždy, tak tam se pak rodiče stahují. Jestli to tak bude časem i u školek, těžko říct.
Jasně, postupuje se z úřední povinnosti, akorát o tom ty orgány musejí vědět. Kdo ví, jak to bylo v tomhle případě ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.