Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@SIMONA1234 Tak taky se mi stalo, že si dítě udělalo úraz metr ode mě a neměla jsem šanci tomu zabránit, byl to zlomek sekundy… holt smůla. Tohle se neohlídá ani ve školce, ani doma na 100%. Horší mi přijde ztráta dítěte, kolikrát vidím, i třeba v tramvaji nebo autobusu, jak ty špunty neustále učitelky propočítávají…
@Taciras bydleli jsme v rodinném domu takže přes sklep, doma se sklep a pak dveře do baráku nezamykali
Do ted si pamatuju tu šílenou zimu, všude sníh. Letos v únoru by to tak hrozné nebylo, prý at vychladnu ![]()
@Taciras jo já jsme taky tenkrát pro nejstaršího vybrala super školku, je takovej že k sobě nikoho nepustí, šel jako předškolák a ten amok co měl první den a když jsme pro něj šla po obědě tak nadšený že super. Je to menší školka jen 2 třídy ale super. Jenže dostat se tam je zázrak, letos berou jen 12 dětí ale jinam malou prostě nedam. Máme jednu školku před barákem a děs, no kolikrát tam berou i během roku ale tam věřim že by malá utíkala domů, z kuchyně vidim na zahradu a stačí
. Já taky nemam hezké vzpomínky, stačilo to nucení obědů, to teda bylo i na základce, ale stačilo 2× pozvracet stůl a bylo po nucení
. je to vždy o štěstí natrefit na učitelky co je jejich práce baví, to se pozná hned ![]()
@SIMONA1234 píše:
U mě si kluk zlomil teď v únoru nárt na noze…tancoval si po třídě…najednou žuchnul na zem a brek…on si takhle často „motýlkuje“ (motorický neklid), ale tentokrát to dopadlo blbě. Maminka v pohodě, rozumná…od kluka jsem stála 2 metry, nijak bych nepomohla.
Ale ne všichni jsou tací…
To znam, synkovo neuroložka tomu říká plavání(motorický neklid rukou).Sama se divim że se chudák jestě sam nepomlátil.
@Anna766 píše:
To znam, synkovo neuroložka tomu říká plavání(motorický neklid rukou).Sama se divim że se chudák jestě sam nepomlátil.
Já to znám právě pod označením „motýlkování“…třepe ručičkama (i nožkama, když sedí a má z něčeho radost…motýlkuje
) To ti je tak hodný, nekonfliktní dítě…jiný tam lítaj, strkaj se a NIC…on si tancuje a BUM…zlomená noha.
ach jo…
@SIMONA1234 píše:
Já to znám právě pod označením „motýlkování“…třepe ručičkama (i nožkama, když sedí a má z něčeho radost…motýlkuje) To ti je tak hodný, nekonfliktní dítě…jiný tam lítaj, strkaj se a NIC…on si tancuje a BUM…zlomená noha.
ach jo…
Ano, jako kdybys psala o mém
hodný, nekonfliktní, konflikty nevyvolávající a má je nerad. A i když je natěšený nebo se bojí, je z něčeho nervózní třeba, projevuje se to tímhle neklidem.Je to moc zlatý hodný kluk. Láska moje
Učitelky ve školce i ve škole ho mají rády.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.