Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
Jak nazev vypovida, shanim statni skolku pro dceru, ktera je rozena 03/2014.Dle dr. je fyzicky i psychicky pripravena, velmi spolecenska a skolka by ji prospela.
Mohly byste mi poradit, kde bychom mohly mit nejvetsi sanci na prijeti na Praze 11? Predpokladam, ze driv jak ve 3 mi ji stejne nevezmou? Chystam se do skolky V Benatkach, prip. Miroveho hnuti, ale tam je to asi bez sance.
Diky moc
Kamarádce vzali holku na Chodově před dvěma roky. Ale název nevím, chodila už jí tam starší holka a v době, kdy jí vzali tu starší, tak to byla nově otevřená školka. Moc šancí tomu ale nedávej, je velkej problém umístit čtyřleťáka.
Můžeš zkusit tohle http://www.ddmjm.cz/krouzky/9 nebo tohle http://www.ddmjm.cz/krouzky/9. Radím přihlásit se už teď, protože je o to hodně velkej zájem. Hlavně o toho skřítka. Moje holky obě chodily do Semikrásky a byla to super přípravka na školku.
@pettta prihlasky urcite podej, ja mam unoroveho a ani jsme to v loni nezkouseli. Ted uz doufam, ze mi ho ve 3,5 letech vemou. Nicmene ted se dovidam, ze skolky tady berou i deti v lednu, unoru ci breznu. Samozrejmne je to az od tech 3 let, ale nekomu se postestilo. Jak jsou na tom presne tve skolky nevim, ale urcite zkus.
Jsem taky z Prahy 11 a mám chlapečka 2/2014 a taky jdeme k zápisu… Nevim jestli je syn zralý, to jsem se teda doktorky neptala, ale i tak by šel nejdřív za rok, takže tohle neřeším. Ptala jsem se tady jedné paní učitelky a řekla mi e i tak máme určitě přijít.
@desire1 Na zápis určitě jděte. Já byla s oběma holkama 2×. Třeba u nás ve školce berou ohled na to, když jste se hlásili už jednou, tak máte body navíc. A jinak to chce v průběhu roku školky obvolávat. Občas se nějaké místo uvolní.
@pettta jdeme do A. Drabíkové, jelikož bydlíme vedle a pak Stachova, to máme taky kousek.
@pettta my to zkusime Pošepneho a Hrabakova (to je na Chodove, kousek od OC), mame to nejbliz a reference taky celkem ok.
@desire1 píše:
@pettta jdeme do A. Drabíkové, jelikož bydlíme vedle a pak Stachova, to máme taky kousek.
Ale pozor na to. Ředitelka v Drabíkovce nemá ráda, když dáváš přihlášku do více školek. Mně při zápisu řekla, že když dám přihlášku ještě jinam, tak mi tu duplicitní vyhodí. Ony se totiž po zápisech všechny ředitelky sejdou a probírají ty duplicitní přihlášky. No mně byla ona i celá školka děsně nesympatická, tak jsem nakonec dala přihlášku jenom do Sulanského. A tam nás naštěstí vzali.
@marfra Do Hrabakovy jsem chodila jako dite, nasi bydli v Petyrkove ulici ![]()
Ja chtela puvodne zkusit 3-4 prihlasky, ale asi dam jen ty 2, at reditelky jeste nenastvu. Chapu, ze je to „opruz“ probirat se takovym mnozstvim prihlasek, na druhou stranu kapacity jsou opravdu tristni a kdyz nekdo opravdu potrebuje jit do prace, dela co muze…je to nekonecny kolobeh
@MarketaJ tak to jsi mě nepotěšila, prý je tam ale stejně každý rok narváno, na mě ta školka nepůsobí nijak, já jen že jí mám přímo pod okny… ![]()
@desire1 No u nás byl ten problém, že Ela má poruchu řeči, vývojovou dysfázii. Takže jsem měla trochu specifický požadavky na školku. A představa, že by tam Ela byla za exota a seděla někde v koutku a nikdo by si jí ani nevšimnul. Sulanskýho je integrovaná a logo školka a Ela tam za ty necelý dva roky úplně rozkvetla. Mluví už celkem dobře a učitelky jsou prostě skvělý. Jen je hrozně těžký se tam dostat. Jako bonus jí máme před barákem.
Ráda bych obnovila diskusi a zjistila zkušenosti maminek z MŠ na Praze 11 - Vejvanovského, Markušova, MŠ Chodov (Květnového vítězství). Příští týden začínají dny otevřených dveří a pak zápisy, tak hledám ještě na poslední chvíli nějaké info. Zajímá mě přístup učitelek, spokojenost dětí. Třeba na MŠ Vejvanovského jsem slyšela spoustu chvály, ale na druhou stranu i poměrně negativní hodnocení. Je mi jasné, že je to člověk od člověka, jak si sedle rodič i dítě s učitelkou, ředitelkou, ale budu ráda za každý názor a radu.
Moc děkuji!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.