Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A to ja babu chapu. Mit tridu plnou deti, ktere pisti, jeci…tsk se zblaznim a zacnu se chovat jako magor.
Ne, vazne. Kdyz vim, ze deti nesnesu, tak do skolky nelezu. Vyhoreni, unava, mnozstvi deti nemuze byt omluva. Vetsi problem vidim v tech ostatnich pancelkach. Necha ublizit holcicce a pak ji utesuje? Chapu, ze se asi bala o praci. Ale zakrocit mohla-anonym, diskretne upozornit rodice, pohrozit kolegyni? ![]()
Dcera nastupuje za mesic do skolky a predstava, ze si na ni nekdo resi sve komplexy…asi bych se neudrzela. Urcite bych to nenechala jen tak.
@blobfish Jo, výslovně v tom článku bylo, že by to mělo být stejné jako u ZŠ (ale tak věř novinám, že). V tom případě by to bylo na libovůli ředitele.
A co se týče trestního stíhání, dle mého skromného názoru by si to šetření 100% zasloužilo, být tím rodičem, tak podnět určitě podám. Ale jak to bylo tady, jestli ho někdo podával nebo ne, netuším.
@SIMONA1234 hodné po mě ne
, tenkrát ještě za komunistů to problém byl ale od té doby mě nikam nezavřeli max stát v koutě pod dohledem
nakonec jsme byla špatná já že jsem odešla
. ani po cestě mě nikdo nepotkal, šla jsem logicky jen v bačkorách
. Jsem zvědavá na malou jak ve školce pokud se tam vůbec dostane
, tam kam chci aby chodila berou letos 12 dětí což je málo
, Viki se dostal až jako předškolák ![]()
@Kakachna no průser měli když už to řešili policajti, doma jsem dostala ještě vynadáno že jsme si dovolila odejít, ale mě prostě zima byla
Prý mě začali hledat po hodině
.Tak jsem se sebrala a došla domů, jenže doma mě nikdo nenašel takže hledali v okolí a já spala u psa v boudě
Pak už si mě hlídali, kdyby bylo teplo tak jsem tam zůstala ale obdivuji že neměli strach že někam spadnu
ale spadeno na mě pak měli to je fakt
. Ráda jsme tam teda nebyla
. Synovi jsme vybrala menší školku a byl tam nadšený tak snad i Vali bude pokud se tam dostane. Prostřední chodí do speciálky a tam teda musí mít učitelky svatozář, kolikrát tam jdu a nějaké dítě strašně ječí a učitelka vyleze ze třídy a usmívá se
, dokonce i s úsměvem mě říkala jak jim malej shodil na zem všechny desky s papírama ze stolu
, prý asi nechtěl ještě ven ale smála se že tohle u něj ještě neviděla takové naštvání
![]()
@Anna766 píše:
@SIMONA1234 můj synek je…jiný. Takový medvídek. Ten by takové chování odnesl psychicky do konce żivota. A myslim že by mu i stačilo aby byl takovému jednání učitelky přítomen, nemusel by mu být ani vystaven přímo.
To je stejně stresující…bez debaty.
@kattie píše:
@SIMONA1234 To byla ta kauza z Nýrska? To jsem si tenkrát říkala, že teď bude mít každej hrůzu z toho nahlásit nějaké podezření…
Jj…ano. A fakt nevím co bych na jejím místě já dělala…nevím…
@blobfish píše:
Tak tam to podle mě nejspíš trochu nezvládla sociálka, jestli ta logopedka slyšela trávu růst (z médií to tak trochu vypadalo, ale těžko říct), to nemělo vůbec hrát roli.
Sociálka a průser byly média…velkej.
@SIMONA1234 Ale tak snad když bys měla vážné podezření, tak asi nahlásila. Ale celá ta kauza byla vysloveně škodlivá, tím, jak po tom média skočila a propíralo se to zcela veřejně.
@Markéta80 Hele můj chlap (je mu 47) mi vyprávěl, jak ve školce vždycky zdrhal učitelkám…do Ruskejch kasáren…za vojákama pro ten jejich chleba, kterej mu strašně chutnal
Taková ta cihla, něco jako dnešní „Moskevský chléb“…že ho tam skoro denně naháněly učitelky. No…on se smál…já jako úča už míň.
![]()
@SIMONA1234 no nevím, učitelka nejsem, ale asi jedna z věcí, ze který bych měla upřímný děs, je zmizení dítěte… to musí být psycho.
@kattie píše:
@SIMONA1234 Ale tak snad když bys měla vážné podezření, tak asi nahlásila. Ale celá ta kauza byla vysloveně škodlivá, tím, jak po tom média skočila a propíralo se to zcela veřejně.
Veřejně bylo špatně…jen a jen kvůli těm holčičkám. Média viděla sousto velikosti mrakodrapu…deb*lové. Ať to bylo jak bylo, ublíženo bylo až moc.
A je fakt, že po té kauze ANO, ale jedině jako anonym. A rozhodně bych se snažila vyhnout medializaci, žádné rozhovory do novin apod… I když by to bylo anonymní, je jasné, že pokud by se to dostalo k novinářům, obklopí školku a budou vyzvídat na zaměstnancích.
@kattie píše:
@SIMONA1234 no nevím, učitelka nejsem, ale asi jedna z věcí, ze který bych měla upřímný děs, je zmizení dítěte… to musí být psycho.
No to si piš…stačí, když jdeme s dětmi ven a při návratu mezi dveřmi počítám…a spletu se…
orosená až na pr…vlítnu do šatny a koukám…ten tu je, ta tu je…počítám…ufff…všichni. Noční můra…A tosamé s úrazama ve třídě nebo na hřišti…můžeš 100 krát děti poučit, dát jim pravidla a denně opakovat…je to marný, je to marný. A nemůžeš stát každýmu za zadkem. A pak se něco stane a rodič umí být velmi nepříjemný.
@SIMONA1234 Jj, to chápu. Ale tak nehoda se může stát vždycky, to nikdy zcela nevyloučíš, nevím, jestli jsem ti to psala, ale ve školce na podzim u nás spadla holčička z gauče (fakt kousíček nad zemí) a tak blbě, že si zlomila ručičku, a měla 8 týdnů sádru. Maminka byla rozumná a nikomu to nedávala za vinu.
@kattie píše:
@SIMONA1234 Jj, to chápu. Ale tak nehoda se může stát vždycky, to nikdy zcela nevyloučíš, nevím, jestli jsem ti to psala, ale ve školce na podzim u nás spadla holčička z gauče (fakt kousíček nad zemí) a tak blbě, že si zlomila ručičku, a měla 8 týdnů sádru. Maminka byla rozumná a nikomu to nedávala za vinu.
U mě si kluk zlomil teď v únoru nárt na noze…tancoval si po třídě…
najednou žuchnul na zem a brek…on si takhle často „motýlkuje“ (motorický neklid), ale tentokrát to dopadlo blbě. Maminka v pohodě, rozumná…od kluka jsem stála 2 metry, nijak bych nepomohla.
Ale ne všichni jsou tací…
@SIMONA1234
my blízo od baráku taky měli kasárna, vždy když jsme tam šli jsem lezla do tanku
. Docela lituju učitelky jestli se tam malá dostane. jestli očekávají že to bude jako velkej brácha
, navíc do školky nechce prý bude s mámou doma
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.