Učitelka odborných předmětů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
učitelka odborných předmětů
Ahoj,
ráda bych četla vaše zkušenosti a názory související s povoláním učitelky odborných předmětů na střední škole či vyšší odborné. Mám VŠ v oblasti ekonomie, dobré zkušenosti v praxi (zejména účetnictví) a přemýšlím, co dál po mateřské. Práci mám docela dobrou. A do budoucna podle vedení mám přemýšlet, co dál. Mám možnost dál se vzdělávat a poté hodně povýšit (nabídka od zaměstnavatele) s tím, že budu pracovat od nevidím do nevidím, budu mít obrovskou zodpovědnost, ale prestižní pracovní pozici. Já si moc vážím této nabídky, ale nejsem zcela přesvědčená o tom, že by to byla ideální volba. Mám dvě děti a nechci, aby vyrůstaly jako dříví v lese. Stačí, že můj manžel pracuje pořád a je stále na cestách, na společné chvíle nám času moc nezbývá. Proto koketuji s myšlenkou: Co kdybych své zkušenosti předávala dál třeba na střední škole po vystudování pedagogického minima a měla víc času na své děti? Prosím, jestli jste některá učitelkou odborných předmětů a mohla vrátit čas a vybrat si znovu svou profesi (pokud by bylo na výběr třeba jako u mne), jak by vypadalo vaše rozhodnutí? Jaké jsou pro a proti z vašeho pohledu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já vím jenom to, že učitelky obecně jsou docela podplácený ve srovnání třeba právě s podnikem. To vím od moji bývalé třídní, shodou okolností taky ekonomka, předtím dělala vyšší post v bance. Do školy šla skrz větší časovou volnost a míň stresu (o tom dodnes pochybuju že se povedlo)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavne abys na ne mela nervy, tyhle deti nemuzec placnout pres rucicku a vynadat jim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veeerry píše:
Hlavne abys na ne mela nervy, tyhle deti nemuzec placnout pres rucicku a vynadat jim
No to je právě to, co dopředu nevím. Okolí tedy tvrdí, že bych si je dokázala srovnat, ale samozřejmě nemám zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veeerry píše:
Hlavne abys na ne mela nervy, tyhle deti nemuzec placnout pres rucicku a vynadat jim
- Citovat
- Upravit
Jako učitelka odborného předmětu bez praxe budeš mít cca 15-16 tisíc čistého..ale jako bonus prázdniny a luxusní pracovní dobu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pro: prazdniny, lepsi pracovni doba, vic volna na deti
proti: smesny plat oproti jakekoliv firme. Nemoznost vzit si dovolenou mimo prazdniny dane skoly, takze kdyz maji treba deti prazdniny jiny tyden, tak je to blbe (jak na ktere skole to povoluji, ale vetsinou ne).
Zalezi na tom, jak vydelava Tvuj manzel, jestli s muzete jako rodina dovolit, abys mela „nejdrazsiho konicka“ misto zamestnani…
(znam holku, jejiz manzel vydelaval hodne, ona chtela vylozene ucit, tak sla… Ale jsou tam fakt smesne penize, ale vyvazene temi prazdninami apod.).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pelikan21 píše:
@HATIpro: prazdniny, lepsi pracovni doba, vic volna na deti
proti: smesny plat oproti jakekoliv firme. Nemoznost vzit si dovolenou mimo prazdniny dane skoly, takze kdyz maji treba deti prazdniny jiny tyden, tak je to blbe (jak na ktere skole to povoluji, ale vetsinou ne).
Zalezi na tom, jak vydelava Tvuj manzel, jestli s muzete jako rodina dovolit, abys mela „nejdrazsiho konicka“ misto zamestnani…(znam holku, jejiz manzel vydelaval hodne, ona chtela vylozene ucit, tak sla… Ale jsou tam fakt smesne penize, ale vyvazene temi prazdninami apod.).
- Citovat
- Upravit
Ahoj, tak já jsem učitelka ekonomiky a jsem teda maximálně spokojená, ale já nikdy ani nic jiného dělat nechtěla. Velkou výhodou je pracovní doba (pokud tedy nemáte dáno, že musíte být 8 hodin ve škole), prázdniny a finančně se to dá (u nás v kraji je to, dá se říct dost peněz - nástup je 20300 hrubého). Otázkou je na jaké škole bys chtěla učit, učila jsem na učňáku a teď jsem na obchodce a je to nesrovnatelné. Tady nemusím studenty zas tak okřikovat, ale i tak to chce hodně pevné nervy… a pokud si neumíš udělat respekt, tak to je hodně blbé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hm, tak 15 16 000 Kč čistého nejsou podle mě směšný peníze. To fakt promiň. A když k tomu vezmeš jako plus krásnou pracovní dobu, tak co by ti asi odpověděly sestry v nemocnici, který dělají za takový plat v nepřetržitým provozu. Nemluvím o dělníkách u pásu na tři směny za minimálku…
dobre, nezlob se na me, ale porovnavas nesrovnatelne…
Musis porovnavat ucitelku odbornych predmetu a EKONOMKU ve vetsim podniku nebo u podnikatele… A co ja vim, tak platy ucetnich, ekonomek a podobnych pozic jsou o dost vyssi nez 15 - 16tis.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pelikan21 píše:
dobre, nezlob se na me, ale porovnavas nesrovnatelne…Musis porovnavat ucitelku odbornych predmetu a EKONOMKU ve vetsim podniku nebo u podnikatele… A co ja vim, tak platy ucetnich, ekonomek a podobnych pozic jsou o dost vyssi nez 15 - 16tis.![]()
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No tak určitě záleží na kraji nebo oblasti. Navíc takových dobře placených míst ekonomek a účetních ve velkých podnicích není moc, takže ne každý s kvalifikací má to štěstí, že se na ta místa dostane a má nadstardartní plat.
samozrejme i s tim naprosto souhlasim, ale je to o tom, ze zakladatelka se pta, jestli ma vymenit lukrativni misto (s moznosti karierniho postupu) za misto ucitelky ve skole…
takze to neni nic hypotetickeho ani nekonkretniho, ale naprosto konkretni pripad a situace, ne?
a v tom pomeru mi to pripada smesny plat x super pracovni doba a prazdniny…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pelikan21 píše:
samozrejme i s tim naprosto souhlasim, ale je to o tom, ze zakladatelka se pta, jestli ma vymenit lukrativni misto (s moznosti karierniho postupu) za misto ucitelky ve skole…takze to neni nic hypotetickeho ani nekonkretniho, ale naprosto konkretni pripad a situace, ne?
a v tom pomeru mi to pripada smesny plat x super pracovni doba a prazdniny…![]()
![]()
- Citovat
- Upravit
Máte pravdu v podstatě všechny. Na druhou stranu ta moje práce, co se týče platu, zase taková „bomba“ nebyla (16 000 až 18 000 standardně), pokud jsem dostala mimořádné úkoly, tak jsem dostala tedy i nějaké prémie. Pokud bych byla povýšena, pravděpodobně bych dostala víc. Jinak můj manžel vydělává poměrně dost, jestli u té práce zůstane, nouzi mít určitě nebudeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HATI píše:
Máte pravdu v podstatě všechny. Na druhou stranu ta moje práce, co se týče platu, zase taková „bomba“ nebyla (16 000 až 18 000 standardně), pokud jsem dostala mimořádné úkoly, tak jsem dostala tedy i nějaké prémie. Pokud bych byla povýšena, pravděpodobně bych dostala víc. Jinak můj manžel vydělává poměrně dost, jestli u té práce zůstane, nouzi mít určitě nebudeme.
Tak to jednoznačně škola! Už jenom kvůli pracovní době a volnu..chce to najít školu kde nebudeš muset trčet osm hodin a není co řešit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit