Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky ahoj, asi treti den mam nejakou chripku, momentalne ucpany nos total v noci mi to jde do dutin a zubu. Stalo se mi ale z niceho nic tlak na hrudi spatne dychani. Jsem 24 tt Nevim, zda je to ucpanym nosem, panika nebo je neco spatne
nemela jste to nektera?
Ahoj, vyzkoušela bych solný roztok, všechno co by mohlo pomoci. Pokud se nemůžeš ani vysmrkat a máš ucpané dutiny, tak do lékárny. Měla jsem to samé a v lékárně mi dali sinupret. Nevím ale jestli ti nedají něco jiného kvůli těhotenství. Měl by rozpouštět hleny a zbavit se jich. Hodně smrkat, smrkat. Bude ti téct z nosu.
Měla jsem to samé. 24 hodin denně, týden v kuse ucpaný nos, při polknutí tlak u čela, nešlo to ven. Nepřeji nikomu! Ovšem pozor, nespat na zádech, aby se ti ty hleny nedostali do plic. Ale v lékárně ti poradí, já nejsem odborník, jenom vycházím z mé zkušenosti. Ať je Ti lépe.
PS: Já jsem tam šla po víc jak týdnu kdy jsem myslela že se snad už nikdy nevyspím pořádně nenajím. Ty máš teprve 3 dny, možná ti poradí ten solný roztok, nebo cokoliv jiného. Je špatně každý problém HNED řešit léky. Musíš se pozeptat. ![]()
Příspěvek upraven 13.10.24 v 09:39
Asi to může být od všeho něco. Já jsem taky 24 tt a občas se mi dýchá těžko. Hodně trpím na alergie, takže mám ucpaný nos téměř nonstop, to tomu dýchání taky nepřidá. Navíc jak dítě roste a tlačí…prostě jedno s druhým. K tomu astma
no musíme to asi nějak vydržet a přečkat. Nejhorší ale je, když se k tomu že jakoby nemůžeš dychat přidá ta panika…to je pak o to těžší se uklidnit. A strikas si něco do nosu pro uvolnění? Já vím, že se všude píše, že by se to v tehu nemělo, ale já bych se fakt asi udusila, tak občas stříknu…navíc na astma uzivam daleko „horší“ léky, tak si říkám, že to už snad občas neublíží.
Mě na takovyto ucpaný nos pomáhalo proplachování vincentkou. Nicméně pokud bude přetrvávat, tak radši běž k doktorovi, jestli to není covid, nebo něco horšího k čemu by byli potřeba léky
Ahoj, já jsem měla taky totálně ucpaný nos, bolest v krku a teplotu max. 37,3 a pozitivní test na covid. Stříkala jsem do nosu mořskou vodu, inhalovala vodu se solí, kloktala vincentku, a na odhlenění jsem cucala pastilky od Dr. Weiss co mohou těhotné a trochu to pomohlo. Jsem 27tt.
Dnes jsem 10tý den od začátku a nos mam ucpaný jen občas. Ale stejně bych zavolala doktorovi, a poptala se u něj.
Jestli máš i těžko na hrudi, tak bych si došla k doktorovi na poslech. Loni jsem tohle podcenila, byl to zánět průdušek a pak mi to došlo až k zápalu plic.
Dekuji moc vsem za odpovedi a rady.
Mam z covidu trosku obavy vubec v tehotenstvi. Jak rikate, radeji zitra zajdu k doktorovi.