Ucpaný nos, špatné dýchání

285
13.10.24 09:28

Ucpaný nos, špatné dýchání

Holky ahoj, asi treti den mam nejakou chripku, momentalne ucpany nos total v noci mi to jde do dutin a zubu. Stalo se mi ale z niceho nic tlak na hrudi spatne dychani. Jsem 24 tt Nevim, zda je to ucpanym nosem, panika nebo je neco spatne :D nemela jste to nektera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4383
13.10.24 09:36

Ahoj, vyzkoušela bych solný roztok, všechno co by mohlo pomoci. Pokud se nemůžeš ani vysmrkat a máš ucpané dutiny, tak do lékárny. Měla jsem to samé a v lékárně mi dali sinupret. Nevím ale jestli ti nedají něco jiného kvůli těhotenství. Měl by rozpouštět hleny a zbavit se jich. Hodně smrkat, smrkat. Bude ti téct z nosu. :mrgreen: Měla jsem to samé. 24 hodin denně, týden v kuse ucpaný nos, při polknutí tlak u čela, nešlo to ven. Nepřeji nikomu! Ovšem pozor, nespat na zádech, aby se ti ty hleny nedostali do plic. Ale v lékárně ti poradí, já nejsem odborník, jenom vycházím z mé zkušenosti. Ať je Ti lépe.

PS: Já jsem tam šla po víc jak týdnu kdy jsem myslela že se snad už nikdy nevyspím pořádně nenajím. Ty máš teprve 3 dny, možná ti poradí ten solný roztok, nebo cokoliv jiného. Je špatně každý problém HNED řešit léky. Musíš se pozeptat. :nevim:

Příspěvek upraven 13.10.24 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
13.10.24 09:38

@Babupav udělej si covid test, teď to řádí jak černá ruka.

• Citovat
  • Upravit
919
13.10.24 09:39

Asi to může být od všeho něco. Já jsem taky 24 tt a občas se mi dýchá těžko. Hodně trpím na alergie, takže mám ucpaný nos téměř nonstop, to tomu dýchání taky nepřidá. Navíc jak dítě roste a tlačí…prostě jedno s druhým. K tomu astma :roll: no musíme to asi nějak vydržet a přečkat. Nejhorší ale je, když se k tomu že jakoby nemůžeš dychat přidá ta panika…to je pak o to těžší se uklidnit. A strikas si něco do nosu pro uvolnění? Já vím, že se všude píše, že by se to v tehu nemělo, ale já bych se fakt asi udusila, tak občas stříknu…navíc na astma uzivam daleko „horší“ léky, tak si říkám, že to už snad občas neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
13.10.24 10:40

Mě na takovyto ucpaný nos pomáhalo proplachování vincentkou. Nicméně pokud bude přetrvávat, tak radši běž k doktorovi, jestli to není covid, nebo něco horšího k čemu by byli potřeba léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
13.10.24 10:52

Ahoj, já jsem měla taky totálně ucpaný nos, bolest v krku a teplotu max. 37,3 a pozitivní test na covid. Stříkala jsem do nosu mořskou vodu, inhalovala vodu se solí, kloktala vincentku, a na odhlenění jsem cucala pastilky od Dr. Weiss co mohou těhotné a trochu to pomohlo. Jsem 27tt.
Dnes jsem 10tý den od začátku a nos mam ucpaný jen občas. Ale stejně bych zavolala doktorovi, a poptala se u něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
13.10.24 11:06

Jestli máš i těžko na hrudi, tak bych si došla k doktorovi na poslech. Loni jsem tohle podcenila, byl to zánět průdušek a pak mi to došlo až k zápalu plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
13.10.24 11:49

Dekuji moc vsem za odpovedi a rady.
Mam z covidu trosku obavy vubec v tehotenstvi. Jak rikate, radeji zitra zajdu k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí