Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Proplachnout nos vincentkou (vybublanou) a na noc k posteli rozriznutou cibuli.
Máme doma inhalátor - nalije se tam Vincentka, můžeš přikápnout/přisypat nějaké bylinky nebo propolis, zapnout a dýchat horkou páru. Nemáš-li inhalátor, tak ohřát Vincentku, nalít do nějaké nádoby, naklonit se nad to a přikrýt si hlavu ručníkem (prostě klasika, jak se to dělávalo dřív). Případně zkusit proplachovat nos Vincentkou - máš doma konvičku? Pokud ne, lze použít i injekční stříkačku, jen nesmíš zatlačit moc zprudka. Je to tedy nepříjemné, ale nos vyčistíš mnohem líp než smrkáním a kapkami. (Ještě zvaž, jestli Vincentku použiješ v původním stavu, nebo ji vybublinkuješ - někomu ty bublinky vadí, štípou ho, jinému je to fuk.)
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím anonym, protože mi přijde hloupé, že si s nosem nedokážu sama pomoct.
Je to hrozně nepříjemné, mám rýmu, celkem nic extra, klasika, ale jde o to, že mám hrozně moc ucpanou jednu dírku, druhá je v pohodě. Ale ono to prostě vůbec nejde povolit, je to tím, že ten hlen je asi příliš tuhý a je ho moc a já ho prostě nedokážu vyfrknoutnosní kapky nepomáhají, teď jsem hodinu smrkala a nic… Už jsem fakt zoufalá. Co vám pomohlo? Třeba inhalace nebo něco? Nevím…
Díky za rady
Modafen
Zkus konvicku https://www.drmax.cz/…h-nosu-modra?…. se slanou vodou.
Jinak stačí i nějaká obyčejná malá konvička, když není tato ![]()
Já nedám dopustit na spray stop rýma od dr.weiss, jako zezacatku to pálí, jsou to bylinky, ale fakt i můj muž, který předtím nikdy do nosu nic nepoužíval, tak najednou začal tyto kapky používat. Bechem chvilky je po ryme
Děkuji moc za vaše rady, dneska ještě zkusím tu sůl a zítra do kaufu pro Vincentku no
díky ![]()
Nekdy to chce i chvili (par hodin) zkusit vydrzet nesmrkat. Tim usilovnym smrkanim muze i otect ta sliznice, takze pak mas pocit plnyho nosu a smrkat fakt neni co.
@divine woman to neznam
… jedly kastany nebo ty co se z nich delaj zviratka?
A co mas za nosbi spreje? Nekdy je potreba fakt dryak.
A co babske rady? Ruce az po lotky ponorit do hodne horke vody a vydrzet 20 min.
Nebo horks voda a ponorit nohu, zaroven kublik s horkou vodou (mozno pridat treba eukalyptus) a rucnik pres hlavu a inhalovat.
Namocit vatovy tamponek do francovky a do nosni dirky na 10min
sice to je nářez,ale mě to pomáhá
V lekarne kup Psi sadlo v Dr.Max. Mazat celo, kolem nosu.
Uvidis, jak to budes smrkat ven.
Nemáš tam polypy? Já takhle měla ucpanou jednu dírku, dopracovala jsem se až k zánětu dutin, vyzkoušela jsem snad všechno, až jsem přišla na toho polypa. Naštěstí mi zabral sprej s kortikoidy, polyp se zatáhl, rýma zmizela a dobrý.
Zdravím, prosím anonym, protože mi přijde hloupé, že si s nosem nedokážu sama pomoct.
nosní kapky nepomáhají, teď jsem hodinu smrkala a nic… Už jsem fakt zoufalá. Co vám pomohlo? Třeba inhalace nebo něco? Nevím…
Díky za rady 
Je to hrozně nepříjemné, mám rýmu, celkem nic extra, klasika, ale jde o to, že mám hrozně moc ucpanou jednu dírku, druhá je v pohodě. Ale ono to prostě vůbec nejde povolit, je to tím, že ten hlen je asi příliš tuhý a je ho moc a já ho prostě nedokážu vyfrknout