Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Určitě bych se před vyšetřením vyhla obojímu. A pokud máš zdravotní problémy, tak co takhle úprava životního stylu? ![]()
@Marti639 No já jsem fakt víno v povolených věcech neviděla, takže ne. A ani kouřit bys neměla. Ty jdeš na vyšetření bez projímadla? : Den vyšetření před výkonem již nejezte vůbec. Od odpoledne
před vyšetřením pijte pouze čisté tekutiny (možno všechny tekutiny bez silného zabarvení - „průhledné“, včetně limonád, ovocných šťáv bez dužniny, případně bujón; ne mléko, ne
alkohol). Příjem tekutin není v žádné části přípravy ke koloskopii omezen.
Příspěvek upraven 05.11.18 v 19:07
@Monchichik
No já tam celkově neviděla alkohol ani cigarety a nikdo mi nic neřekl že bys nesměla. ![]()
Zítra mám přijít v 11 hodin s klysmem a v 11:30 bych měla být připravená, to je vše co mi bylo řečeno právě
@Martassek životní styl mám úplně v pořádku, až na to že rok a půl chodím na záchod 4-7 denně a nikdo neví co se mnou je, takže kdyby mi někdo pomohl, udělala bych to dávno ![]()
@Monchichik ano, tento text jsem viděla ale ten se vztahuje s projímadlem, který aplikujete den před výkonem
@Marti639 no tak já bych si odpustila oboje, to snad vydržíš,ne? než aby ti řekli, že máš přijít jindy nebo že budou výsledky zkreslené
@TMana hulení - thc, měla by jste si uvědomit, co zde píšete
a opravdu bych se nepasovala na kuřáka co kouří každý den
@Marti639 No, na druhou stránku, pokud máte ulcerozní kolitidu, tak tam kouření (alias hulení cigaret)může pomoci. Zajímavý paradox.
@Marti639 vyprdni se na moralistky, asi bych to zkusila vydržet bez těchto berlicek, nejlépe kdyby poradil nějaký zdravotnik. Držím palce ať jsi ok a bez nervů.
Autorka píše že nekouří denně, takže si myslím že to vydrží, ale nenapadá mě, proč by si nemohla zakouřit, víno bych dal max bílé aby náhodou to červené neobarvilo stěny ale nvm no, na kolonu jsem osobně byl a ani mě nikdo na kouření či alkohol neupozornil, ale já byl tak nervózní že na alkohol jsem neměl náladu, měl jsem co dělat abych vypil ten hnus na proplach ![]()
Když si na to vzpomenu běhá mi mráz po zádech ještě teď
@zuracz1 já jsem to měla vyloženě napsáno na papíru, co ano a co ne, alkohol je tam, že ne
@Monchichik píše:
@zuracz1 já jsem to měla vyloženě napsáno na papíru, co ano a co ne, alkohol je tam, že ne
Aha tak teď to pročítám a já to tam neměl, asi lékař od lékaře