Špatné vstřebávání Mg a projevy nedostatku Mg

K82
2202
5.11.18 19:56

@dyňa
ahoj,jukni sem:

http://tetanie.blogspot.com/?m=1

treba najdes odpoved.drzim pest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.11.18 21:42

Nevím, měla jsem něco podobného před lety. Trvalo to asi rok, do toho obrovská únava celý den. Přišlo mi, že pomohl až ten čas, tedy rok. Brala jsem Magnosolv. Do toho psychika rozhozená, bála jsem se co to bude.. Postupně se mravenčení a brnění mírnilo. Nejhorší to bylo po nočních, když jsem byla bez spánku. Teď po letech je to dobré.

• Citovat
  • Upravit
220
5.11.18 22:12

@dyňa Zdravím, sice nemám tak velké problémy, mě stíhají pouze křeče, není sval na nohou od pasu dolů, kde jsem ještě neměla křeč, nejhorší průběh jsem měla v obou těhotenství, jinak mě to trápí vesměs v noci a při větší fyzické námaze i při dlouhodobé chůzi, ted mi stačí i hodinu šmajdat po obchodáku a pak 20 minu cvičím, protože mám křeč v chodidle a nemůžu ani řídit. Trpím na nízký kolísavý tlak, jelikož že jsem tintítko, tak Mudr řekla, že mám i nedostatečně prokrvené končetiny. Nedostatek železa i hořčíku. Zobala jsem tablety, pila magnesku, ale objevila jsem lepší minerálku Gemerka, je to ze Slovenska hořčík a vápník, pak mi Mudr doporučila ještě sodík, poctivě vypiju tu Gemerku jednu lahev denně, mám pocit, že se to zlepšilo, k tomu zobu ten sodík. Chce toho kombinovat víc, než jen hořčík, při těchto obtížích, toho tělu chybí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
5.11.18 22:25

No ja beru i zelezo a vitaminy B,ale bojim se drasliku a vapniku,nekde pisou,ze se to s horcikem moc nema,tak uz nevim,co brat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
6.11.18 13:49

@dyňa já mám latentní tetanii už asi 11 let. Beru pravidelně magnosolv, jeden sáček každý den. U mě tetanie začala po větším psychickém vypětí a trvalo mi asi 3 roky, než jsem si řekla dost a začala to řešit - sama se sebou. Neurolog mi dal právě magnosolv a vysvětlil, co tetanie je a že má milion příznaků a nazdar. Hezky jsem poděkovala a šla jsem bojovat dál. U mě se kdysi projevovala dušností, srdce mi bušilo jako o závod a já vždy začala panikařit, tudíž to bylo ještě horší. Pak se přidaly úzkosti, občas slabost v nohách, motání hlavy, závratě, únava a občas i tebou zmiňované pálení hlavy atd. Nikdy jsem ale neměla třeba křeče. A když se objevil větší stres, tak se vše zhoršilo. Za sebe si myslím, že mám Mg až až, ale když ho vysadím, tak se příznaky zhorší a třeba se mi stalo, že při chřipce, jsem jela na pohotovost, nechat si Mg píchnout žilou, protože mi bylo fakt zle. Každopádně jsem se v prvé řadě přestala řešit, když na mě jakýkoliv tenhle stav přišel, tak jsem se něčím zaměstnala. Nevěřila jsem, že v tom může hrát roli psychika, ale může. A teď když to na mě příjde, tak si prostě řeknu, že nejde o život a jdu dál. Ono se to lehce píše, ale opravdu je to tak. Psychika je mocný pán!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
6.11.18 21:40

Moc dekuji za prispevky.Ano,je to vsechno psychikou.Snazim se vse si tak nezabirat,ale kdyz musim to brneni a vnitrni neklid,semtam malatnost(ted uz teda zridkakdy),resit uz 3/4 roku,je mi z toho nanic.Asi bych mela vic odpocivat,ale neumim sedet,porad nekde poletuju.Snad uz se me telo brzo nazere horciku a bude lip. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí