Účtenkovka - rada
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@nostress píše:
Mě taky.Nebudu posílat někam účtenky proto, aby AB měl přehled o každém našem p.rdu.
Ale neboj, do roka to Bureš upgraduje na vyšší level, jako mají v Chorvatsku. Letos nás jeden panáček, který vybíral parkovné, téměř prosil, ať si tu účtenku vezmeme. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kazda.m píše: Že si někdo vezme účet neznamená že si ho bere aby se registroval. Já si třeba beru účty protože si teď hlídáme rozpočet tak aby měl představu za co se za měsíc utratí a kolik. Občas na mě blbě čuměj když si o něj vyloženě řeknu, ale dělala jsem to i před EET když jsem začala pracovat a nestačila jsem se divit kam to lítáŽe, pokud někde beru víc položek, tak si nepamatuji, kolik co stálo a chci účtenku. Pokud beru jen zeleninu za 120, tak si to zapamatuji, ale prostě potřebuji si to zapsat do vlastního účetnictví a chci účtenku
- Citovat
- Upravit
Nikdo vám přece nebere, abyste si ty účtenky nelepily pro vlastní evidenci. Klidně si i tu účtenku přihlaste, ale jednoho dne se nedivte, až si budete muset zaplatit léčbu třeba vysokého tlaku samy, protože jste například posledních pět let nepřiměřeně ž. raly vepřový bůček a pilně jste o tom stát informovaly. Tahle data se dají velmi krásně zneužít, ale co už. Komu není rady… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pekoni Já jsem v takové galanterce/hobby potřebách, tak prostě ty účtenky rovnou cpu do pytlíků se zbožím… Jinak by to taky bylo tak těch 95% účtenek v koši ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:
Nikdo vám přece nebere, abyste si ty účtenky nelepily pro vlastní evidenci. Klidně si i tu účtenku přihlaste, ale jednoho dne se nedivte, až si budete muset zaplatit léčbu třeba vysokého tlaku samy, protože jste například posledních pět let nepřiměřeně ž. raly vepřový bůček a pilně jste o tom stát informovaly. Tahle data se dají velmi krásně zneužít, ale co už. Komu není rady…
Příspěvek upraven 27.03.19 v 23:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jako když má někdo rakovinu plic z kouření, tak si musí platit léčbu sám? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejste trochu paranoidní?
Odpověď je ne, schovávat se nemusí, je to napsané i na webu účtenkovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:
Nikdo vám přece nebere, abyste si ty účtenky nelepily pro vlastní evidenci. Klidně si i tu účtenku přihlaste, ale jednoho dne se nedivte, až si budete muset zaplatit léčbu třeba vysokého tlaku samy, protože jste například posledních pět let nepřiměřeně ž. raly vepřový bůček a pilně jste o tom stát informovaly. Tahle data se dají velmi krásně zneužít, ale co už. Komu není rady…
Tak z tohoto důvodu třeba nemám různé klubové karty hypermarketů apod., ale nemyslím si, že když se někdo přihlásí do účtenkové loterie např. s účtenkou za nákup plavek a kraťasů v lednu, tak si nějaký úředník poznamená „asi jede na zahraniční dovolenou, zkontrolovat sociální dávky, jestli mu neplatíme moc“. Zrovna u té loterie mi přijde paranoidní si myslet, že si někdo dělá celkový pohled, když si můžu vybrat, jaké účtenky tam přihlásím a jaké ne. To když někdo pravidelně nakupuje v Tescu s Club Card, tak už se dají statistiky dělat slušné.
Jinak já jsem se až včera dozvěděla, že je to loterie pro zákazníky, já celou dobu myslela, že to má být podpora živnostníků, takže se budou losovat majitelé EET, aby se podporovalo toto podnikání, takže mi to přišlo jako milé, že např. kadeřnice bude moct vyhrát hezkou částku, a ono je to úplně jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes v restauraci na zahradce u tenisoveho kurtu prinesl mladik pivo dvema duchodcum. Omluvil se za chybu v systemu, ze jim nemuze prinest uctenku. Pry nevadi, ze pockaji. Asi za deset minut ji s omluvou prinesl a pan prohlasil: Tak to je fajn, ze se to povedlo, budete v loterii. Mladikuv pohled mluvil za vse, ale zvladl se slusne rozloucit. Klobouk dolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:
Byla jsem lehce v soku, kdyz mi v bance nabizeli nejakou novou sluzbu a vyjeli mi komplet graf, za platby kartou rozdelene do polozek drogerie, kultura, obcerstveni apod. Manzel se mi porad divi, ze kartou platim malokdy, ale ted vim, ze paranoidni fakt nejsem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blahuše píše:
Byla jsem lehce v soku, kdyz mi v bance nabizeli nejakou novou sluzbu a vyjeli mi komplet graf, za platby kartou rozdelene do polozek drogerie, kultura, obcerstveni apod. Manzel se mi porad divi, ze kartou platim malokdy, ale ted vim, ze paranoidni fakt nejsem
Přesně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Tak z tohoto důvodu třeba nemám různé klubové karty hypermarketů apod., ale nemyslím si, že když se někdo přihlásí do účtenkové loterie např. s účtenkou za nákup plavek a kraťasů v lednu, tak si nějaký úředník poznamená „asi jede na zahraniční dovolenou, zkontrolovat sociální dávky, jestli mu neplatíme moc“. Zrovna u té loterie mi přijde paranoidní si myslet, že si někdo dělá celkový pohled, když si můžu vybrat, jaké účtenky tam přihlásím a jaké ne. To když někdo pravidelně nakupuje v Tescu s Club Card, tak už se dají statistiky dělat slušné.
Jinak já jsem se až včera dozvěděla, že je to loterie pro zákazníky, já celou dobu myslela, že to má být podpora živnostníků, takže se budou losovat majitelé EET, aby se podporovalo toto podnikání, takže mi to přišlo jako milé, že např. kadeřnice bude moct vyhrát hezkou částku, a ono je to úplně jinak
Příspěvek upraven 27.03.19 v 23:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit