Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jemito sumafuk
a co jako po zakladatelce chceš? ta sestra už měla určitě tisíckrát možnost začít žít normálně, ale když domluvy nestačí, tak se sestra obrací na úřady, bohužel to bude s velkou pravděpodobností také k ničemu, a jak jí jako ještě víc zkomplikuje život? takovým lidem se moc zkomplikovat život nedá ![]()
@pe-terka To je v pohodě, taky se mi ty kytky teď pletou, jen občas někdo něco poplete a pak se toho chytnou další, tak jsem chtěla jen upozornit na omyl ![]()
@Jemito sumafuk píše:
Já to vidím jako velkou chybu. Udala jsi ji, ale co dál? To jsi vse nechala osudu a na cizích. Měla jsi to oznámit legitimně a být účastníkem řízení, jen tak si myslím že dětem pomůžeš nejvíce. A sestře jsi takhle možná zkomplikovala život ještě víc než ho měla. Prostě ona z nějakého důvodu neumí být rozumnou matkou. Možná kdyby jsi to udělala legitimně měla by tvoje sestra lepší možnost se dát aspoň trochu líp dokupy. Stalo se už, takže každá rada dráha. Rozhodně bych tě nevynil, prostě jsi to myslela dobře ale udělala podle mě chybu. Důležité je pomoct těm dětem a sestře. Žijeme v civilizovane zemi i když nadavame jak to tu je…
a co bych tim pomohla kdyz bych to udelala legitimne jen by vedela ze jsem to ja nemohla bych pak deti videt takhle jim aspon neco donesu pohraju si snimi ja ani nevim co se ted bude dit jestli se vubec neco dit bude pani mi jen rekla ze se tam dnes pujdou podivat a jiste je ze pokud bude potreba nejak pomoct nemam vtom apsolutne zadny problem
@Jemito sumafuk píše:
Já to vidím jako velkou chybu. Udala jsi ji, ale co dál? To jsi vse nechala osudu a na cizích. Měla jsi to oznámit legitimně a být účastníkem řízení, jen tak si myslím že dětem pomůžeš nejvíce. A sestře jsi takhle možná zkomplikovala život ještě víc než ho měla. Prostě ona z nějakého důvodu neumí být rozumnou matkou. Možná kdyby jsi to udělala legitimně měla by tvoje sestra lepší možnost se dát aspoň trochu líp dokupy. Stalo se už, takže každá rada dráha. Rozhodně bych tě nevynil, prostě jsi to myslela dobře ale udělala podle mě chybu. Důležité je pomoct těm dětem a sestře. Žijeme v civilizovane zemi i když nadavame jak to tu je…
Jak legitimně? Legitimně splnila svou ohlašovací povinnost a legitimně si vybrala možnost to udělat anonymně. A vzhledem k tomu, že je sestra zřejmě pod dohledem OSPOD, tak se pro ni de facto nic nemění. Díky anonymnímu oznámení s ní navíc zakladatelka může zůstat v kontaktu, pomáhat a případně sledovat, zda se to ještě nehorší.
Nijak sociálka volala nejdříve mojí mamce a řekla že se chystají k Segre matka ji hned určovala takže se hned sbalila a odjela ke svoji tchýni takže jako by se nic nestálo aspoň že ta tchýně vzala malého k doktorovi ten hned dostal antibiotika nechápu jak tento systém funguje oni pro takové děti svým způsobem nic nedělají
Já tě tak chápu.. chystám se na to samé. Moje sestra má 2 děti a radši pije než aby se starala. Nedávno jsem u ní byla po dlouhé době na návštěvě a přesně jak říkáš, všude zažraná špína, smrad z cigaret, dve kočky co všude kadí, všechno zničený, v lednici akorát víno, vodka a 3 jogurty.. teď s rodinou plánujeme co a jak a jak postupovat, ale dál už to takhle taky nejde. Špatný svědomí z udání musí pryč když jde o děti