Udání na sociálku kvůli nedbalosti rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LD1
261
17.7.20 09:49
@Lucky1602 píše:
Taky jsem nepochopila proč jde každému o tu návštěvu :nevim: já tohle vídala dlouhou dobu u jedné rodiny bylo mi zle! Hrála jsem kamarádku a chodila tam často a nosila dětem něco dobrého malém mi ruce utrhli za každé jídlo!!! :,( je to hnus! Pokud je udání Anonymní je to těžší než když by jste se pod udání podepsala :roll: prý teda podle slov OSPOD ale i tak to zkuste pokud jsou děti bílé a pěkné vezme je OSPOD dřív :cert:

Co to tady placas za kraviny?! Bože, to jsou kecy, siris akorát bludy, které v praxi tak vůbec nefungují. Ale vůbec!!!
Zakladatelko - pokud z rodiny nemáš dobrý pocit, normálně to nahlas a prošetří se to. Nahlásit můžeš klidně i anonymně, OSPOD se ze zákona musí zabývat každým oznámením, i tím anonymním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149248
17.7.20 10:24

Nedávno tu proběhla podobná diskuse o domnělém týrání. Uživatelky vesměs radily aby se zakladatelka šla nejdříve přesvědčit jestli o týrání skutečně jde, ať jde k oněm lidem na návštěvu, nabídne pomoc, zjistí situaci než přistoupí k nahlášení.
Zde zakladatelka na návštěvu šla, zjišťovala, pomoc nabídla a zase narazila. Ženy…tady je vidět že se jeden nikdy nezavděčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65412
17.7.20 10:36
@Anna766 píše:
Nedávno tu proběhla podobná diskuse o domnělém týrání. Uživatelky vesměs radily aby se zakladatelka šla nejdříve přesvědčit jestli o týrání skutečně jde, ať jde k oněm lidem na návštěvu, nabídne pomoc, zjistí situaci než přistoupí k nahlášení.
Zde zakladatelka na návštěvu šla, zjišťovala, pomoc nabídla a zase narazila. Ženy…tady je vidět že se jeden nikdy nezavděčí.

Kdyby byl ten první příspěvek jinak napsaný. Ale mně z toho čiší arogance a taková ta sousedská nenávist, vlezlost, nevím, jak to napsat. Jinak jsem vždy za, aby se takové věci řešily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80216
17.7.20 10:53

@vokishka Navíc vážně nechápu, jak z jedné návštěvy na kafe tohle všechno mohla zjistit. Takže beru že mohla vidět bordel, ale zbytek jsou domněnky. Vlezlé zvědavé sousedky co se pozve na kafe. Ale nic jí nebrání zvednout telefon nebo napsat mail přece.
@Anna766 ona pomoc nenabídla. Taky nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
17.7.20 11:05
@Anna766 píše:

já ti nevím, z jedné návštěvy se dá opravdu zjistit, že dotyčná nevaří, nepere a je 24/7 na mobilu? Že má prázdnou lednici? v hrnci den staré jídlo? a podle čeho z té jedné návštěvy poznáš, že se u nich zubní kartáček nevyskytuje? :think: on ten příspěvek zakladatelky není psaný úplně normálně, je dost útočný a podle mě dost přehání a zveličuje, přece jim nekoukala do lednice, nehledala kartáčky a nezkoumala jídlo v hrnci, ne? navíc jednou píše, že se jídlo válí po zemi, pak že jsou děti hladem a jídlo není ani v ledničce; pak že holčina vůbec nevaří, ale v hrnci má den staré jídlo? kolik z toho je tedy pravda a kolik si toho zakladatelka vybásnila přibarvila? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149248
17.7.20 11:34
@inkakřivák píše:
@vokishka Navíc vážně nechápu, jak z jedné návštěvy na kafe tohle všechno mohla zjistit. Takže beru že mohla vidět bordel, ale zbytek jsou domněnky. Vlezlé zvědavé sousedky co se pozve na kafe. Ale nic jí nebrání zvednout telefon nebo napsat mail přece.
@Anna766 ona pomoc nenabídla. Taky nemusí

Píše že nabídla pomoc s úklidem a paní nechtěla, že má uklizeno. Že má každý jiné požadavky na úklid je věc druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
17.7.20 12:23
@inkakřivák píše:
@Anna766 ona pomoc nenabídla. Taky nemusí

Třeba u nás,, naše socka,, smrdí až ven. Deti smrdí moči, místo vlasů spíše dredy. O jídlo žebraji. Proste to poznáš i bez návštěvy :zed: mělo by se tomu zamezit v množení :poblion:

• Citovat
  • Upravit
80216
17.7.20 12:31

@jahuhudka Pak to na hlášení je. Ale pochybuju, že zde je to stejné, jinak by to snad vadilo víc lidem.
@Anna766 Nepustila bych si cizího člověka do bytu.
@Keyllah Taky mi to případne divné, spíš pomlouvání než realita. Přece když ji na tom záleží, tak nezvanim na netu, ale konám. Tohle prostě smrdí zlobou. Co je rychlejší, zvednout telefon nebo vypisovat tady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
17.7.20 12:34

@inkakřivák no to nemusí být pravda. Tady na to kouká celá vesnice :nevim: Když ji pravidelně 3leta zdrhla a behala po sousedech zebrotou nikdo nic :nevim: Problemova jsem já a to i pro OSPOD ze pořad otravuji.

• Citovat
  • Upravit
149248
17.7.20 12:36
@jahuhudka píše:
@inkakřivák no to nemusí být pravda. Tady na to kouká celá vesnice :nevim: Když ji pravidelně 3leta zdrhla a behala po sousedech zebrotou nikdo nic :nevim: Problemova jsem já a to i pro OSPOD ze pořad otravuji.

Smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80216
17.7.20 12:40

@jahuhudka A nepomohlo by zkusit nadřízený orgán OSPODu? Že by aspoň někdo dohlížel, aby dostaly děcka najíst a chodily do školy, pokud jsou školáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
17.7.20 12:51

@inkakřivák i tady je vidět, ze to je vlastně v pohodě. A i tady je jasné vidět, ze špatná je zakladatelka ne socka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
80216
17.7.20 12:56

@jahuhudka No podívej, takhle. Ty napíšeš jejich děti smrdí, jsou špinavé a zebraji jídlo. Popises co vidíš. Ale nebudeš doplňovat to co nemůžeš vidět, takže to bude vypadat podstatně věrohodnější. A navíc místo pomlouvání zde ohlasis. Vidím hodně velký rozdíl. Nebo ses taky pozvala na kafe a zvizityrovala ledničku, koupelnu a kuchyň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
17.7.20 12:58
@jahuhudka píše:
@inkakřivák i tady je vidět, ze to je vlastně v pohodě.A i tady je jasné vidět, ze špatná je zakladatelka ne socka :nevim:

tak pokud někdo neříká pravdu, přibarvuje si to a dramatizuje a pak s tím jde na socku, tak to podle mě špatné opravdu je :think: proč nemůže nahlásit jen pravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
17.7.20 13:03

@inkakřivák no vlitla jsem i k ni domu :nevim: před prvním podáním na OSPOD. Špína, v 3+1 jedna místnost na odhalování oblečení čistého i spinaveho. Prochcane matrace, jidlo jedna polévka z pytliku na cely den. Když doveze charita skleničky s prikrmem ani na tříleta nic jiného nedostane. Pěkné jednu denně. Loni v létě cesta do města, venku 35 stupňů. Maminka kola a bagetka deti rohlík a bez pití… cely den. Na příjemnější den si maminka koupila zákusky domu. Přijeli, zaparkovala venku a užívala podvečer. Deti stále bez pití, jídla a cely den jedna plena. Jak to vím? No vím, potkala ji sousedka a část odpoledne byly spolu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!