Ujíždí očičko?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5065
13.9.13 15:03

"Ujíždí" očičko??

Zdravím maminky :mavam: máme doma čtyřměsíčního chlapečka. Nevím čím to je, ale poslední dobou začínám mít takové zvláštní období. Pořád se strachuju, aby byl malý zdravý a jestli mu není tohle a nebo támhleto. Vím, že jsem hysterická a pevně doufám, že tohle období zase odejde stejně tak rychle, jako přišlo. Teď momentálně mě asi nejvíc trápí, že mi připadá že malému ujíždí jedno očičko. Jak je to u miminek?? Do kdy se očička srovnávají? Bojím se, aby nešilhal :roll: Na fotce je to malinko vidět… nebo jestli to vidím jen já :nevim: Děkuju za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17630
13.9.13 15:05

Jéé, ten je krásnej :mrgreen: Neboj, oni ty mimina koukají všelijak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
13.9.13 15:07

Do roka je to normalni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
13.9.13 15:08

Jéé tak díky za uklidnění :) Já jak jsem se na to zaměřila, tak to ve mě hlodá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
13.9.13 15:27

@Týna K. Ahoj, miminka, když se snaží na něco zaměřit, tak jim ty očička můžou ujíždět.
http://www.mojebetynka.cz/…yviji-dlouho
Zkus si přečíst tenhle článek. Je tam něco o zraku miminek. Ale to katastrofické se tvého chlapečka netýká. Je kluk jak buk. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
13.9.13 15:29

@Týna K. zbytečně to hrotíš. My s tim byli u dr, protože se to pediatřičce nelíbilo, tak nás poslala na oční vady a vše ok. Bude jednou prej po mě nosit brýle, ale to teď má každý. Můj malej má dost silnej kořen u nosu a koukám, že tvůj taky a tím to je. Srovná se to, neboj. Musej se ty očička sehrát dohromady. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.9.13 15:44

Do roka může mimčo klidně šilhat a bude to normální. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.9.13 16:59

Náš ještě takhle taky občas zašilhá a to je starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
13.9.13 17:40

Tak díky za uklidnění :) Prostě mi to nedalo, musela jsem se ujistit, že je to dobrý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
13.9.13 18:00

@Týna K. krasnej chlapecek, resila jsem to same…mame 12 tydeni holcicku
v jedne chytre knize jsem se docetla ze se silhani nema podcenovat v jakemkoliv veku tak jsem nas radeji objednala do Motola, kde je specializovane centrum zrakovych vad - radeji budu mit jistotu nez byt na pochybach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
13.9.13 18:01

@Týna K. my s tím byli u optometristky, říká se tomu nepravé šilhání..
http://lekarske.slovniky.cz/…dostrabismus
Na jednu stranu mě uklidnila, že to nic není, na druhou stranu je prý vhodné to sledovat, tak zrovna teď půjdem po půl roce na kontrolu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
13.9.13 20:15

Řekla bych, že má u levého očička větší „řasu“ - taková ta kůže u nosu mezi horním a dolním víčkem. To pak může zkreslovat a dělá to dojem, že dítě šilhá. Je to ale normální, během růstu tahle „řasa“ zmizí. Jestli si chceš být jistá, že nešilhá, vyfoť ho aby měl červený reflex v očích. (Prostě červený oči od blesku). Když bude ten reflex na obou očích - nešilhá :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.10.15 16:27

Ahojte, chci se zeptat jestli je normalni ze moji dvoulete holcicce obcas ujizdi jedno ocicko. Nebyli jsme jeste u ocniho.Co poradite? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
4.7.16 13:23

@Týna K. Ahoj, jak to nakonec s ocickem dopadlo? Mame 6m a jsme na tom podobne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
6.7.16 13:44

@melori ahoj, ocicka ma v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie