Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dcera 7 let a ja jsme si po dnesnich houbach nasly obe popreve v zivote kliste. Vyndala jsem ho lejce, byly obe malicky a asi jeste nenasaty, vydesinfikovala jsem septonexem a tea tree oilem. Co ted? Mam hruzu z infekce… Do kdy cekat flek nebo nejake priznaky??
@79Simona místo po klíštěti může zrudnout (velkej červenej flek) ale taky nemusí a můžou přijít horečky a stavy jako při chřipce, pak odezní a pokud přijdou do tří týdnů opět, tak je to pravděpodobně z klíštěte, ale testy nemá cenu dělat dřív než za ty tři týdny, ale neboj se a nestresuj se dřív než je nutný!
Hele je nenapitý včas a dobře odstraněný takže je riziko boreliózy minimální.
Jo, mám pocit, že to klíště musí být přisáté víc jak 24 hodin, aby něco přeneslo. Takže riziko je nejspíš minimální
Každopádně sledovat, a pokud e v místě přisátí objeví flek, tak hned k doktorovi. stejně tak, pokud za cca 3-4 týdny dostanete „chřipku“ tak taky hned k lékaři
Já vzhledem k těhotenství poslala klíště na rozbor sem: http://protean.cz/…osti_klistat
je to přes www.kliste.cz a super, ten klid. jeden den jsem ho chytla, druhý našla (za cca 20h), třetí poslala a 4. den měla výsledky. Vše negativní. Jako drahá sranda, mít klíště co týden jedno, ale já s jedním klíštětem za rok a ještě v těhotenství, jsem ten test využila a FAKT OCENILA ![]()
@slavuska1 píše:
Každopádně sledovat, a pokud e v místě přisátí objeví flek, tak hned k doktorovi. stejně tak, pokud za cca 3-4 týdny dostanete „chřipku“ tak taky hned k lékaři
já ti nevim, jestli by to k něčemu bylo.
Stejnak se to léčí symptomaticky, takže teplotu srážet. Poud nebude mít nějaké neurologické příznaky ( jakože malé děti většinou nic kromě té virozy nic nemaj), tak stejně víc dělat nebudou. Preventivně hospitalizovat je blbost. Stejně tak to nějak preventivně vyšetřovat ala lumbální punkce je tak k ničemu. ![]()
@Lama Lama píše:
já ti nevim, jestli by to k něčemu bylo.Stejnak se to léčí symptomaticky, takže teplotu srážet. Poud nebude mít nějaké neurologické příznaky ( jakože malé děti většinou nic kromě té virozy nic nemaj), tak stejně víc dělat nebudou. Preventivně hospitalizovat je blbost. Stejně tak to nějak preventivně vyšetřovat ala lumbální punkce je tak k ničemu.
Symptomaticky se na JIP léčí Encefalitida,
Borelióza se léčí ATB a Entizolem ale šance na infikaci boreliózou jsou malé takže sleduj hlavně ten flek případně jiné fleky na celém těle, klasickej flek kolem vpichu má jen 50% infikovaných.
@martin 35 píše:
Symptomaticky se na JIP léčí Encefalitida,Borelióza se léčí ATB a Entizolem ale šance na infikaci boreliózou jsou malé takže sleduj hlavně ten flek případně jiné fleky na celém těle, klasickej flek kolem vpichu má jen 50% infikovaných.
jasně, reagovala jsem na to " pokud bude mít chřipku, tak hned k lékaři. " Na JIPku to většinou neni. ![]()
@martin 35 píše:
Encefalitida mívá hodně dramatický průbeh.
u dětí?
I u dětí, ale čísla nemám, takže to ber s rezervou je že dítě skončí s encefalitidou na JIP neznamená že je to pravidlo.
Ta encefalitida bývá bětšinou v pohodě u dětí do 5 let, u 7letýho už bych se hodně bála. a zakladatelka píše, že měla i ona klíště. a jak už tu někdo píše, borelióza se léčí atb