Úkol pro šesťáky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30478
5.2.16 19:25
@mroe píše:
No, ale jak to mají zapsat, když výsledek neumi klasicky ( rovnicemi) spočítat a nevychazi v desitkach, jako tady?
Kolecka s nohama by asi patakovi neuznali…
Ja bych byla rada, kdyby sem nejaka učitelka napsala postup, který by třeba u prijimacek na osmilete gymnazium vyhovoval…

Přijímačky na osmileté gymnázium se dělají formou testu a je úplně jedno, jakým způsobem děti k výsledku dojdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35521
5.2.16 19:39
@hanka.br. píše:
Přijímačky na osmileté gymnázium se dělají formou testu a je úplně jedno, jakým způsobem děti k výsledku dojdou.

Skutecne vsude? Pokud vim, tak na skole, ktera me zajima, maji zkousky svoje, mela jsem za to, ze je jsou bodovane i s postupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30478
5.2.16 19:41
@mroe píše:
Skutecne vsude? Pokud vim, tak na skole, ktera me zajima, maji zkousky svoje, mela jsem za to, ze je jsou bodovane i s postupem.

Pokud vím, zkoušky děti jsou testované standardizovanými testy. Jestli to tak platí na 100% všude samozřejmě netuším, ale to pro tebe nebude problém zjistit. Zcela jistě by však při podobných úlohách po dětech nevyžadovali jakýkoli předepsaný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35521
5.2.16 19:49

Standardizovane testy, stejne pro vsechny skoly v Praze, rozhodne vsechny skoly nemaji ( koukala jsem, ze treba na Morave maji casto Cermat). Podle info zname, pri vlastnich testech boduji i postup, ale treba to bude letos jinak.
Podobny ukol byl i v zadani Pythagoriady, predpokladam, ze taky nestacilo jen napsat spravny vysledek. Proste me zajima, jaky postup ma zvolit takhle stare dite, kdyz nezna a nemuze znat spravny postup, protoze se to jeste neucili.

Příspěvek upraven 05.02.16 v 19:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30478
5.2.16 19:53
@mroe píše:
Standardizovane testy, stejne pro vsechny skoly v Praze rozhodne vsechny skoly nemaji ( koukala jsem, ze treba na Morave maji casto Cermat). Podle info zname, pri vlastnich testech boduji i postup, ale treba to bude letos jinak.
Podobny ukol byl i v zadani Pythagoriady, predpokladam, ze taky nestacilo jen napsat spravny vysledek. Proste me zajima, jaky postup ma zvolit takhle stare dite, kdyz nezna a nemuze znat spravny postup, protoye se to jeste neucili.

I Cermat jsou testy. A ano, v Pythagoriádě byl výsledek to jediné, co se hodnotilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35521
5.2.16 19:58
@hanka.br. píše:
I Cermat jsou testy. A ano, v Pythagoriádě byl výsledek to jediné, co se hodnotilo.

Ano, ale v tehle skole nemaji ani Cermat ani Scio, jako treba na Morave, kde maji skoro vsude Cermat.
V Praze jeste [porad maji casto svoje vlastni testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35521
5.2.16 19:59
@hanka.br. píše:

Skutecne? Tak to mi nedava smysl, cekala bych, ze v matematicke olympide musi clovek prokazat nejakou znalost cehosi, ne to okouknout od souseda, nebo tipnout… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30478
5.2.16 20:00
@mroe píše:
Ano, ale v tehle skole nemaji ani Cermat ani Scio, jako treba na Morave, kde maji skoro vsude Cermat.
V Praze jeste [porad maji casto svoje vlastni testy.

Pořád jsou to testy. A skutečně neexistuje žádná škola, která by při přijímacím řízení požadovala nějaký postup. Způsob, jakým dítě k řešení dojde, je jeho vlastní cesta a je žádoucí, aby to byly cesty tvůrčí a nezávislé na nějakém předem stanoveném postupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30478
5.2.16 20:03
@mroe píše:
Skutecne? Tak to mi nedava smysl, cekala bych, ze v matematicke olympide musi clovek prokazat nejakou znalost cehosi, ne to okouknout od souseda, nebo tipnout… :nevim:

V matematické olympiádě musí děti prokázat schopnost logického myšlení, nikoli schopnost aplikace nějakého nadrilovaného pravidla. Hodnotí se počet správně vyřešených úloh - tedy správných výsledků. Úlohy jsou zadávány tak, aby se odhadnout daly opravdu špatně - ale i dobrý odhad je matematická dovednost. Opisování lze zabránit velmi snadno. Řešitelé sedí sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35521
5.2.16 20:18

Tak PORG sice neni skola, kam se bude moje dcera hlasit, ale treba na jejich strankach maji prijimaci testy za posledni roky a nejsou formou testu, je tam i misto na vypocet. Samozrejme nevim, jak to hodnotili, nicmene, test s vyberem odpovedi to neni.
I moje znama rikala, ze je fajn, kdyz ma skola vlastni testy, neb maji sirsi bodovani, takze i kdyz neni dobre vysledek, muze dite dostat nejake body za spravny postup.
Tak asi vsude to test nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30478
5.2.16 20:23
@mroe píše:
Tak PORG sice neni skola, kam se bude moje dcera hlasit, ale treba na jejich strankach maji prijimaci testy za posledni roky a nejsou formou testu, je tam i misto na vypocet. Samozrejme nevim, jak to hodnotili, nicmene, test s vyberem odpovedi to neni.
I moje znama rikala, ze je fajn, kdyz ma skola vlastni testy, neb maji sirsi bodovani, takze i kdyz neni dobre vysledek, muze dite dostat nejake body za spravny postup.
Tak asi vsude to test nebude.

Psala jsi o osmiletých gymnáziích. Zkrátka - pokud dítě dojde k řešení, je jedno jak. Vždycky na tom bude lépe řešitel, který výsledek správně napíše - a klidně k němu dojde úvahou nebo znázorněním - než ten, kdo sice má postup, ale výsledek žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35521
5.2.16 20:44

A PORG neni osmilete gymnazium? Znama ma taky dve deti na osmiletem gymnaziu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
5.2.16 21:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
5.2.16 22:42
@mroe píše:
Skutecne? Tak to mi nedava smysl, cekala bych, ze v matematicke olympide musi clovek prokazat nejakou znalost cehosi, ne to okouknout od souseda, nebo tipnout… :nevim:

Olympiáda a pythagoriáda jsou dvě rozdílně soutěže. V Pythágoriádě jde o výsledek, v olympiádě musí dodat i způsob řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí