Ukončení nemocenské a nástup na PPM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ukončení nemocenské a nástup na PPM
Zdravím ![]()
Chci se poptat jak to probíhá při ukončení nemocenské před nástupem na PPM.
Ve stejný den, kdy lékař ukončí nemocenskou, dává i dokumenty potřebné k odevzdání zaměstnavateli nebo nemocenská bude ukončena až po vyřízení dokumentů zaměstnavatelem a po následném odeslání na ČSSZ?
Poslední den, kdy mohu nastoupit na PPM je 12.května, chtěla bych nastoupit 11.května, jak dlouho trvá vyřízení PPM?
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hele, mně dala doktorka termíny, kdy můžu nastoupit na mateřskou (rozmezí datum od - do, od osmi týdnů před termínem do šesti týdnů). Zároveň s tím mi dala i jeden formulář, název si už nezpomenu. Já si sama zvolila termín (po domluvě se zaměstnavatelem), kdy nastoupim na mateřskou. Pak pár dnů před termínem nástupu na mateřskou jsem v práci ten formulář vyplnila, podepsala. O nic víc jsem se nestarala, zaměstnavatel to pak poslal. Doktorka mi pak jen den před nástupem na mateřskou ukončila nemocenskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeden den ukončil neschopenku a dal mi papíry pro zaměstnavatele kvůli mateřské, nesla mateřská se napsala od následujícího dne. Do práce jsem je vezla asi po týdnu (měli zavřené personální kvůli covidu)..úřady mají na vyřízení klasicky 30dni ale na mateřské jsi prostě od toho data co máš na formuláři…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekni mu ať už ti papír na mateřskou dá. Musíš to vyplnit ty, pak ještě v práci a oni to pošlou. Socialka má na to 30 dní, to máš tak akorát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lékař dá formulář do kterého uvede datum nástupu na PPM. Den před tím je ukončena pracovní neschopnost. Spočítá si to sám 6 týdnů před termínem porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Švédka87 píše:
Lékař dá formulář do kterého uvede datum nástupu na PPM. Den před tím je ukončena pracovní neschopnost. Spočítá si to sám 6 týdnů před termínem porodu.
Lze i osm týdnů před porodem, ne? Nemusí to být vždy šest… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Giovanna1 ano je to 6 nebo 8 týdnů, každá se rozhodne dle sebe, pokud je nemocenská je lepší jít 6 týdnů. Za ty dva týdny by se přicházelo o peníze pokud by se šlo 8 týdnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to 8 nebo 6 týdnů..je to rozmezí mezi 8 a 6 týdny před porodem, můžeš si určit kterýkoliv datum v tomhle rozmezí…klidně 7 týdnů, nebo 6 týdnů a 3 dny před…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Švédka87 píše:
Lékař nic neuvádí. To si volí každý žena sama. On tam napíše jen termín porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Švédka87 píše:
@JancaS84 Nevim jak kde. Mne řekl že půjdu 4.4.
Nikde. Na to nemá absolutně právo. Datum nástupu si volí kazda sama jak chce v rozmezí 6-8 týdnů před TP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit