Ukončení pracovního poměru přes lékaře?

Anonymní
31.8.25 15:18

Ukončení pracovního poměru přes lékaře

Zdravím dámy a možná i pánové 😀 chci se zeptat zda má někdo tady z vás zkušenost s rozvázáním pracovního poměru přes doktorku… jde o to že jsem v práci kde mi úplně nesedí přístup těch lidí a vedení chci jít do jiné práce dokonce ji mám i vyhlídnutou a zrovna hledají lidi no a já v té aktuální práci trpím na bolest zad a krční páteře do toho mi začali migrény na které jsem předtím netrpěla vůbec tak mi jde o to že když s tím zajdu za doktorkou vystaví mi papír pomocí kterého bych potom mohla prácí ukončit rovnou v ten den na dohodu? dva měsíce opravdu nechci čekat a na normální dohodu oni nejedou.. Jsem otevřená i jiným možnostem pokud by jste věděli a zároveň všem děkuji za odpověď 🤗

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21725
31.8.25 15:23

Maximálně by to musel dát závodní lékař posudek, že nejsi způsobilá práci vykonávat. Pak by se rozvázal pracovní poměr okamžitě na jeho základě. Jinak dohoda o ukončení pracovního poměru je pouze jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16460
31.8.25 16:33
@nozu píše: Více

Asi tak a jen tak z fleku pochybuji, že to někdo napíše :nevim: Bez vyšetření a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65441
31.8.25 16:38
@Dahlia0409 píše: Více

no hlavně záda bolí každého druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16460
31.8.25 16:39
@vokishka píše: Více

Já bych mohla vyprávět :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 16:42

V nové práci nebudeš mít migrény, nebude tě bolet páteř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
31.8.25 16:42

Ještě se můžeš v nové práci domluvit jestli tě vezmou s § 55 :lol: A do staré prostě nepřijít. Z etického hlediska ale doporučuji normální odchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 16:45

Pokud by ti to doktor napsal, je to pro tebe past, z které se možná nevymotáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16460
31.8.25 16:58
@SOVIČKA93 píše: Více

Teoreticky ano, prakticky může ještě platit ušlý zisk, nebo nějakou pokutu, že nepřišla :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
31.8.25 17:02
@Dahlia0409 píše: Více

Ano, i tak to je :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16460
31.8.25 17:05

Známá ze zdravotních důvodů skončila, ale ta byla po operaci, rehabilitacích a po čase již pracovní dr nepustila skrz diagnózu. Byla nekolik měsíců doma a uz do práce pak nemohla. Šla tedy pak jinam a naopak byla ráda, lepší prace, více peněz, atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
31.8.25 17:28

Bylo by až vtipné, kdyby se stará práce ukončila velkým Áčkem a pak v nové práci ve zkušebce neprojevil zaměstnavatel dostatečný zájem.
Ukončit takhle rychle to půjde pouze dohodou, ale trochu bych se okamžitému konci divil.

Příspěvek upraven 31.08.25 v 19:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36166
31.8.25 17:48

Tak to fakt nefunguje. Ale jestli chceš podvádět, tak dej výpověď a běž na neschopenku pokud ti ji doktorka napíše, můžeš tam být celou výpovědní lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77439
31.8.25 17:54
@spálený perníček píše: Více

no přesně tak, je to nebezpečný nápad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.25 18:11

@JancaS84 nechci přímo podvádět ale vzhledem k přístupu vedení to jinak nejde… a problémy se zády a ty migrény mi opravdu začali až v této práci vzhledem k tomu že tam 7,5 hodiny dělám jeden a ten samý pohyb a celou dobu u toho sedím.. hold špatný výběr práce uznávám ale opravdu tam nechci trpět celý dva další měsíce a žádný ohled na stížnosti neberou kryje tam jeden druhého :nevim: takze si fakt nevim rady

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat