Ukončení pracovního poměru přes lékaře?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Maximálně by to musel dát závodní lékař posudek, že nejsi způsobilá práci vykonávat. Pak by se rozvázal pracovní poměr okamžitě na jeho základě. Jinak dohoda o ukončení pracovního poměru je pouze jediná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše: Více
Asi tak a jen tak z fleku pochybuji, že to někdo napíše
Bez vyšetření a tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě se můžeš v nové práci domluvit jestli tě vezmou s § 55
A do staré prostě nepřijít. Z etického hlediska ale doporučuji normální odchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by ti to doktor napsal, je to pro tebe past, z které se možná nevymotáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SOVIČKA93 píše: Více
Teoreticky ano, prakticky může ještě platit ušlý zisk, nebo nějakou pokutu, že nepřišla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Známá ze zdravotních důvodů skončila, ale ta byla po operaci, rehabilitacích a po čase již pracovní dr nepustila skrz diagnózu. Byla nekolik měsíců doma a uz do práce pak nemohla. Šla tedy pak jinam a naopak byla ráda, lepší prace, více peněz, atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bylo by až vtipné, kdyby se stará práce ukončila velkým Áčkem a pak v nové práci ve zkušebce neprojevil zaměstnavatel dostatečný zájem.
Ukončit takhle rychle to půjde pouze dohodou, ale trochu bych se okamžitému konci divil.
Příspěvek upraven 31.08.25 v 19:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to fakt nefunguje. Ale jestli chceš podvádět, tak dej výpověď a běž na neschopenku pokud ti ji doktorka napíše, můžeš tam být celou výpovědní lhůtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@spálený perníček píše: Více
no přesně tak, je to nebezpečný nápad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 nechci přímo podvádět ale vzhledem k přístupu vedení to jinak nejde… a problémy se zády a ty migrény mi opravdu začali až v této práci vzhledem k tomu že tam 7,5 hodiny dělám jeden a ten samý pohyb a celou dobu u toho sedím.. hold špatný výběr práce uznávám ale opravdu tam nechci trpět celý dva další měsíce a žádný ohled na stížnosti neberou kryje tam jeden druhého
takze si fakt nevim rady
- Citovat
- Upravit
Zdravím dámy a možná i pánové 😀 chci se zeptat zda má někdo tady z vás zkušenost s rozvázáním pracovního poměru přes doktorku… jde o to že jsem v práci kde mi úplně nesedí přístup těch lidí a vedení chci jít do jiné práce dokonce ji mám i vyhlídnutou a zrovna hledají lidi no a já v té aktuální práci trpím na bolest zad a krční páteře do toho mi začali migrény na které jsem předtím netrpěla vůbec tak mi jde o to že když s tím zajdu za doktorkou vystaví mi papír pomocí kterého bych potom mohla prácí ukončit rovnou v ten den na dohodu? dva měsíce opravdu nechci čekat a na normální dohodu oni nejedou.. Jsem otevřená i jiným možnostem pokud by jste věděli a zároveň všem děkuji za odpověď 🤗