Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Záleží, co chce potom dělat - buď může najít jinou SŠ, ale možná bude muset začít od prváku anebo pracovní proces. Pak by měla jen základní vzdělání.
Já bych zabojovala a na opravky šla, je škoda to takhle zabalit na konci. Předpokládám, že z matiky a fyziky maturovat nechce.
@Anonymní píše: Více
Nijak. Jde do práce s ukončeným základním vzděláním. Říkáš, že máš stejné zkušenosti, tak na to bude stejně jako ty.
@Jahru píše: Více
Určitě maturitu z fyziky ani matiky nechce. Ale má tam taky ještě prumer z dalšího předmětu 4.20 který zase učí ten samý učitel. Takže by musela dělat opravky ze 3 předmětů, což aby celý léto se hrotila učením?
Dcera se poslední 2 roky zabývala děláním umělých nehtů kamarádkám, takže má se čím zabývat.
Přejít na jinou školu, něco jednoduššího.
Nechat si uznat hotové předměty a dceru by vzali do vyššího ročníku…druháku/třetinu.
Jen by musela udělat zkoušky z předmětu, které na gymplu neměla.
Rozdilove zkoušky jsou na soukrome SS spíše formalita.
Nějaká soukromá škola lehčího oboru bez tezsi matiky a fyziky, aby dcera dodelala maturitu.
Veřejnoprávní činnost, sociální činnost, které bývají na soukromých SŠ. Něco by se našlo.
Pokud ukončí studium, musí jit do práce anebo na Urad prace z důvodu zajištění platby zdravotního pojištění.
Kdyby zůstala doma bez UP, muselo by se platit zdravotni asi 2500 měsíčně.
No, teď nakonci se s tím asi už fakt nic dělat nedá. Dělala bych reparát. Je škoda zahodit 3 roky studia. Maturita je pro budoucí práci potřeba. Hodně zaměstnavatelů na to kouká.
Není možnost přestoupit na jinou školu a udělat rozdilovky? Sice by asi opakovala třídu, ale už by neměla takového učitele. Ale může tam být podobný a nebo horší. Na této škole už ví, koho má.
V pololetí tenhle problém nebyl, že to řešíš až teď?
Taky si může dodělat maturitu dálkové při práci a zaplatit si soukromou školu.
Dva roky by šly nějak dohledat.
Bylo by to nejschudnejsi na soukromé.
A proč šla na gympl, když na něj nemá? Podle mě bude nejlepší zkusit nějakou normální SŠ a přestoupit. Pokud to bude možné.
Jinak na pracák.
Jak se učila na základce, že šla na gympl? Pokud je tento učitel problém od počátku, proč jste to prsotě neřešili přestupem na jinou školu už dávno??
Příspěvek píše maminka nebo přímo dcera? Podle té obhajoby bych typla přímo na dceru.
Ze tří předmětů se reparát nedělá, to rovnou propadne. Neměla by při propadnutí jiného učitele?
Jasně, na co si kazit léto, stačí základka a dělat kámoškám nehty
Tobě je kolik, 15?
Máš pravdu, proč by si měla kazit léto učením, když si lehce může zkazit celý život odchodem ze školy
Když se neučila během roku, tak holt se bude učit v létě, ono jí neubyde. Někdo chodí na brigádu, někdo se holt učí.
Ale s tímhle přístupem to stejně nedá, tak ať jde na pracák a dělá kámoškám nehty, to je kariéra snů.
Jde o to zda ten předmět fakt neumí a nebo je zasednutý učitel. Pokud je zasednutý učitel, tak bych šla do přezkoušení před komisí, ale musí aspoň něco umět. Jinak možnost, jít udělat reparát a požádat o přestup na jinou školu a tam dodělat čtvrťák.
Dobrý den, moje dcera teď ve třetaku na gymplu propadá z matiky a fyziky. Ucitel ji nenechá projít a proto přemýšlíme o ukončení studia. Je to špatné rozhodnutí? Dcera má samé 2-3 na vysvědčení ale až na předměty, ktery učí učitel, který je asi na ni zasednuty. Nechci aby na konci srpna dělala opravky, protože se tim učením trápí uz dost. Psychicky se cely rok hroutila tim učitelem který ji nechá propadnout. I já jsem uplně na dně kvuli dceři, protože i já jsem nebyla vubec perfektní ve skole a taky jsem si zažila neco podobného.
Vím, že ji zbývá poslední rok ale ve ctvrtaku budou mit toho samého ucitele a dalsi rok aby si tím prošla? Ne, díky. Psala jsem mu email jestli nechá dceru si opravit známku, přezkoušet, odepsal zpatky že nenechává dělat opravy. Je mi ji fakt líto. Chci se zeptat jak to chodí dál po ukončení studia. Předem děkuji za odpovědi