Ukradené peníze za lístky na koncert

Anonymní
2.9.23 12:02

Ukradené peníze za lístky na koncert

Dobrý den,

tohle téma asi nepatří úplně sem, ale nevím, co mám dělat. Koupila jsem si lístky ještě s mým ex na mé oblíbené interprety, ale ačkoliv jsme se domluvili, že lístky zůstanou mě a zaplatím je oba nakonec mě vypekl a nic mi nedal. Bohužel lístky už jsou úplně vyprodané a koncert je za měsíc.
Svolila jsem nakonec k tomu nejhoršímu a to kupování přes Facebook. Se slečnou jsme se domluvili, že jí pošlu pouze zálohu, a lístky ona měla odeslat v pátek. To se nakonec bohužel nestalo a dnes mi neodpovídá na zprávy. (nikdo mi nepiště, jaká to byla pitomost, vím to :D).
Co by jste na mém místě udělali vy? Můžu to nahlásit na policii, když je to,,jen'' 1500? Mám v plánu pokud se mi nějakým způsobem neozve do pondělí, tak hezky zveřejnit její facebook profil, který má už delší dobu a evidentně ho aktivně používá ve skupině, kde se lístky prodávají.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1160
2.9.23 12:05

Jo, do tý skupiny jí dej, ať lidi ví, ale víc mě asi nenapadá, co bys mohla dělat. Lepší je takový věci řešit osobně, max se stane, že ten člověk nedorazí, ale o nic nepřijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
2.9.23 12:09

Na policii to zkusit můžeš nahlásit, pokud by podvedla více lidí a vyšplhalo se to nad 10k tak už je to trestný čin…můžeš to dát i do té FB skupiny že si podala TO a aby se lidi připojili pokud je taky podvedla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
2.9.23 12:10
@Anonymní píše:
Dobrý den,tohle téma asi nepatří úplně sem, ale nevím, co mám dělat. Koupila jsem si lístky ještě s mým ex na mé oblíbené interprety, ale ačkoliv jsme se domluvili, že lístky zůstanou mě a zaplatím je oba nakonec mě vypekl a nic mi nedal. Bohužel lístky už jsou úplně vyprodané a koncert je za měsíc.
Svolila jsem nakonec k tomu nejhoršímu a to kupování přes Facebook. Se slečnou jsme se domluvili, že jí pošlu pouze zálohu, a lístky ona měla odeslat v pátek. To se nakonec bohužel nestalo a dnes mi neodpovídá na zprávy. (nikdo mi nepiště, jaká to byla pitomost, vím to :D).
Co by jste na mém místě udělali vy? Můžu to nahlásit na policii, když je to,,jen'' 1500? Mám v plánu pokud se mi nějakým způsobem neozve do pondělí, tak hezky zveřejnit její facebook profil, který má už delší dobu a evidentně ho aktivně používá ve skupině, kde se lístky prodávají.

Tak na policii klidně muzes, je mozne, ze podvedla vic lidi a nascita se ji to. Navic to dej do te skupiny, kazdou chvili nekde vidim zverejnene podobne podvody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
2.9.23 13:00

Na policii klidně jdi. Řešila jsem něco podobného a stačilo, aby se Dotyčnému ozvala policie, a zřejmě ho to vystrasilo a peníze poslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
2.9.23 13:26
@Anonymní píše:
Dobrý den,

tohle téma asi nepatří úplně sem, ale nevím, co mám dělat. Koupila jsem si lístky ještě s mým ex na mé oblíbené interprety, ale ačkoliv jsme se domluvili, že lístky zůstanou mě a zaplatím je oba nakonec mě vypekl a nic mi nedal. Bohužel lístky už jsou úplně vyprodané a koncert je za měsíc.

Svolila jsem nakonec k tomu nejhoršímu a to kupování přes Facebook. Se slečnou jsme se domluvili, že jí pošlu pouze zálohu, a lístky ona měla odeslat v pátek. To se nakonec bohužel nestalo a dnes mi neodpovídá na zprávy. (nikdo mi nepiště, jaká to byla pitomost, vím to :D).

.

pátek byl včera, že ti dnes neodpovídá, může někde být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
2.9.23 13:59

Kudy měla v pátek odeslat lístky? Mailem/ poštou? Trochu tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
2.9.23 15:13
@Ivan PPZ píše:
Kudy měla v pátek odeslat lístky? Mailem/ poštou? Trochu tomu nerozumím.

tak to už jsou ted spíš jen mailem, tak to i kupuješ, ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
2.9.23 15:15

Taky premyslim, jestli treba penize od tebe jiz obdrzela a jak bylo dohodnute to odeslani

• Citovat
  • Upravit
1186
2.9.23 15:21

Určitě to nahlaš, dceři se to stalo před několika lety. Stále to vyšetřuje kriminálka, občas ji pošlou něco, paní toho měla. Prodávala lístky na kde co. Ale prachy stejně neuvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.23 16:46

Lístky posílala poštou, upřímně mě to mailem an nenapadlo. :zed:

• Citovat
  • Upravit
65282
2.9.23 16:49
@Anonymní píše:
Lístky posílala poštou, upřímně mě to mailem an nenapadlo. :zed:

a jak teda víš, že to včera neposlala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.23 16:53

Napsala jsem to špatně. Vím, že to neodeslala. Domluvili jsme se, že až bude mít podací číslo pošle mi ho. Dnes mi paní po naléhání odpověděla, že neměla čas a lístky odešle v pondělí. Myslím si, že by byla slušnost alespoň napsat, že to nestihla, když byli slíbené to poslat v pátek.

• Citovat
  • Upravit
11559
2.9.23 17:50

Hele- podvod to může být.
Ale prostě od začátku každý hned nařkne z podvodu, krádeže a jánevímčehoještě a ono se to pak tak nějak začne vyvíjet a je to docela jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
2.9.23 17:55
@Ivan PPZ píše:
Hele- podvod to může být.
Ale prostě od začátku každý hned nařkne z podvodu, krádeže a jánevímčehoještě a ono se to pak tak nějak začne vyvíjet a je to docela jinak…

no ona je slušnost, pokud to podle dohody nepošlu, ozvat se a omluvit. Za to, že to vypadá jako podvod, může sám prodávající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák