Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jo, do tý skupiny jí dej, ať lidi ví, ale víc mě asi nenapadá, co bys mohla dělat. Lepší je takový věci řešit osobně, max se stane, že ten člověk nedorazí, ale o nic nepřijdeš.
Na policii to zkusit můžeš nahlásit, pokud by podvedla více lidí a vyšplhalo se to nad 10k tak už je to trestný čin…můžeš to dát i do té FB skupiny že si podala TO a aby se lidi připojili pokud je taky podvedla…
@Anonymní píše:
Dobrý den,tohle téma asi nepatří úplně sem, ale nevím, co mám dělat. Koupila jsem si lístky ještě s mým ex na mé oblíbené interprety, ale ačkoliv jsme se domluvili, že lístky zůstanou mě a zaplatím je oba nakonec mě vypekl a nic mi nedal. Bohužel lístky už jsou úplně vyprodané a koncert je za měsíc.
Svolila jsem nakonec k tomu nejhoršímu a to kupování přes Facebook. Se slečnou jsme se domluvili, že jí pošlu pouze zálohu, a lístky ona měla odeslat v pátek. To se nakonec bohužel nestalo a dnes mi neodpovídá na zprávy. (nikdo mi nepiště, jaká to byla pitomost, vím to).
Co by jste na mém místě udělali vy? Můžu to nahlásit na policii, když je to,,jen'' 1500? Mám v plánu pokud se mi nějakým způsobem neozve do pondělí, tak hezky zveřejnit její facebook profil, který má už delší dobu a evidentně ho aktivně používá ve skupině, kde se lístky prodávají.
Tak na policii klidně muzes, je mozne, ze podvedla vic lidi a nascita se ji to. Navic to dej do te skupiny, kazdou chvili nekde vidim zverejnene podobne podvody
Na policii klidně jdi. Řešila jsem něco podobného a stačilo, aby se Dotyčnému ozvala policie, a zřejmě ho to vystrasilo a peníze poslal.
@Anonymní píše:
Dobrý den,tohle téma asi nepatří úplně sem, ale nevím, co mám dělat. Koupila jsem si lístky ještě s mým ex na mé oblíbené interprety, ale ačkoliv jsme se domluvili, že lístky zůstanou mě a zaplatím je oba nakonec mě vypekl a nic mi nedal. Bohužel lístky už jsou úplně vyprodané a koncert je za měsíc.
Svolila jsem nakonec k tomu nejhoršímu a to kupování přes Facebook. Se slečnou jsme se domluvili, že jí pošlu pouze zálohu, a lístky ona měla odeslat v pátek. To se nakonec bohužel nestalo a dnes mi neodpovídá na zprávy. (nikdo mi nepiště, jaká to byla pitomost, vím to
.).
pátek byl včera, že ti dnes neodpovídá, může někde být
Kudy měla v pátek odeslat lístky? Mailem/ poštou? Trochu tomu nerozumím.
@Ivan PPZ píše:
Kudy měla v pátek odeslat lístky? Mailem/ poštou? Trochu tomu nerozumím.
tak to už jsou ted spíš jen mailem, tak to i kupuješ, ne
Taky premyslim, jestli treba penize od tebe jiz obdrzela a jak bylo dohodnute to odeslani
Určitě to nahlaš, dceři se to stalo před několika lety. Stále to vyšetřuje kriminálka, občas ji pošlou něco, paní toho měla. Prodávala lístky na kde co. Ale prachy stejně neuvidíš.
@Anonymní píše:
Lístky posílala poštou, upřímně mě to mailem an nenapadlo.
a jak teda víš, že to včera neposlala
Napsala jsem to špatně. Vím, že to neodeslala. Domluvili jsme se, že až bude mít podací číslo pošle mi ho. Dnes mi paní po naléhání odpověděla, že neměla čas a lístky odešle v pondělí. Myslím si, že by byla slušnost alespoň napsat, že to nestihla, když byli slíbené to poslat v pátek.
Hele- podvod to může být.
Ale prostě od začátku každý hned nařkne z podvodu, krádeže a jánevímčehoještě a ono se to pak tak nějak začne vyvíjet a je to docela jinak…
@Ivan PPZ píše:
Hele- podvod to může být.
Ale prostě od začátku každý hned nařkne z podvodu, krádeže a jánevímčehoještě a ono se to pak tak nějak začne vyvíjet a je to docela jinak…
no ona je slušnost, pokud to podle dohody nepošlu, ozvat se a omluvit. Za to, že to vypadá jako podvod, může sám prodávající.
Dobrý den,
tohle téma asi nepatří úplně sem, ale nevím, co mám dělat. Koupila jsem si lístky ještě s mým ex na mé oblíbené interprety, ale ačkoliv jsme se domluvili, že lístky zůstanou mě a zaplatím je oba nakonec mě vypekl a nic mi nedal. Bohužel lístky už jsou úplně vyprodané a koncert je za měsíc.
).
Svolila jsem nakonec k tomu nejhoršímu a to kupování přes Facebook. Se slečnou jsme se domluvili, že jí pošlu pouze zálohu, a lístky ona měla odeslat v pátek. To se nakonec bohužel nestalo a dnes mi neodpovídá na zprávy. (nikdo mi nepiště, jaká to byla pitomost, vím to
Co by jste na mém místě udělali vy? Můžu to nahlásit na policii, když je to,,jen'' 1500? Mám v plánu pokud se mi nějakým způsobem neozve do pondělí, tak hezky zveřejnit její facebook profil, který má už delší dobu a evidentně ho aktivně používá ve skupině, kde se lístky prodávají.