Ukradl vám někdo jméno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.5.24 17:26
@Bibi110 píše: Více

Tak já nevím, ale jestli má prostě někdo celoživotní trauma z toho, že se mu říká Verunka :roll: me se moje jmeno (hlavne ta verze, jak mi rikaji rodice), taky nelibi, ale ze bych byla kvuli toho cely zivot na..rana, tak to mi prijde fakt totalne mimo :lol: tp te jako nestve nic zasadnejsiho, ze to resis cely zivot, tak to mas stastnej zivot no… no jen se mi potvrzuje, že je to asi specifická sorta lidi, co toto řeši :roll:
Viz příspěvek výše rezervovali si jména a narodilo se jim dítě až tři roky poté 8o lidi, to fakt řešíte jen takové malichernosti? Co kdyby byli nakonec neplodni nebo proste měli jen jedno pohlaví a zbytek rodiny jako 3 roky nemůže dát Anetku, aby jim to neukradl a oni pak budou mít tri kluky :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
131
21.5.24 17:51
@Anonymní píše: Více

Když to takhle vyprávíte tak mi vás je docela líto, vy o takových věcech nemáte ani čas popřemýšlet? Joj chuderka, vy máte asi hodně roboti, že? A ani s vaším mužem jste si o tom dopředu neměli čas promluvit? Vy jste si neplánovali společnou budoucnost? To je mi fakt líto, protože z toho mám krásné vzpomínky, jak jsme si s mužem plánovali děti a povídali jsme si, jak by se mohli jmenovat (když jsme je ještě neměli). Prohlubovalo to lásku mezi námi. Je smutné, že některé páry nemají čas toto řešit a pak musí vybírat na poslední chvílu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 18:50
@Natalia761 píše: Více

Jméno pro případnou další dceru máme už asi 3 roky, akorát při těch romantických večerech plných prohlubovani lásky pri výběru jmen nám nesvítí celá rodina, protože to s ni nekonzultujeme a je nám úplně buřt, jestli ho dá i sousedka a sestřenice :mavam: a proto máme čas bavit se i o jiných věcech, treba kam pojedeme na dovolenou a nemusíme se bát, že nám zkazí zážitek to, že sestra tam pojede taky a bude mít (o můj bože) treba stejně plavky :palec:

Příspěvek upraven 21.05.24 v 19:10

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.24 18:55

Jo a mám ho stejné to jméno pro holku s mojí nejlepší kamarádkou a teď pozor chvilka napeti…stále jsme kamarádky :pankac: a nebereme to ani jako skandál ani jako životní naštvání…a představa, že komu nevadi, že se jeho dítě jmenuje stejně jako někdo z rodiny, tak ten se s manželem dost nevěnuje prohlubování lásky, tak to je dost slaby a vtipny argument… :mrgreen: :mrgreen: :lol: stále mi jen potvrzujes, že asi fakt nemáte lepší zábavu

• Citovat
  • Upravit
131
21.5.24 19:15

Kdyby jedou dvě kamarádky na dovolenou, tak chápu, že se mohou potkat děti se stejným jménem, ​​ale když jedete jak sestry, tak to mi přijde bizar :potlesk: Jako kdybyste měla nějaký syndom, že potřebujete mít silou mocí totéž co mě sestra. Někdy je dobré o tom popřemýšlet, že jestli opravdu potřebujete mít totéž co ma sestra. Jméno dítěte není nahoda jako plavky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
21.5.24 19:25

To jsem neřekla. Já jsem řekla, že nám to pomáhalo prohlubovat lásku :palec: a že je mi líto, že některé paří to tolik nerozebírají protože pro nás to bylo krásné období :palec: třeba číst s porozuměním, víš? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 19:33

Já někde píšu, že mají mě děti stejně jména jako děti sestry? :) btw s tou kamarádkou se vídám častěji…psala jsem jen o stejných plavkách se ségrou a ani ty nemáme, ale může se to stát, protože to spolu nekontultujeme sakryš :think:

• Citovat
  • Upravit
25132
21.5.24 19:37
@Janli píše: Více

Zvlášť když ta malá vyroste a je pak větší než velká. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 19:37

Já čtu s porozuměním opravdu lepe než ty :kytka: já přece nikde nepíšu, že jsme jména nevybirali, jen jsme si je nerezervovali 3 roky dopředu a podobně bizary jak tu někdo psal, to, že má sestra deti se stejným jménem sis taky vybajila stejně jako to, že se s ním musím rovnat (ale chápu, jako útočný argument dobrý :palec: )…jen to byla chvíle nás dvou a ne, hele miláčku, libi se nám Pepa, ale to chce dát tvůj bratr, tak smula a pak se mi líbí Lojza zavolej ségře, že to nesmí dát :lol: tp mi fakt místo krásných chvil spíše evokuje závod, kdp si co dříve urve pro sebe, aby mi to druhý nevyfoukl

• Citovat
  • Upravit
131
21.5.24 19:48

Takto jak si to představujete to nikdo nevybírá :lol: Ukázka na sestře byl jen příklad. Neměla jsem odkud vědet zda vůbec mate sestu a jestli náhodou ještě k tomu vaše děti nemají stejné jméno :lol: bylo mi to úplně jedno :nevim: nelíbilo se mi však, že jste tu odsuzovali a vybírali kdo je a kdo není mimo! Tímto jsem vám chtěla ukázat že ani váš názor není ten správný a když dáte se sestrou stejná jména dětem, tak stejně si o vás lidé budou myslet že jste mimo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 20:02

Můj názor není správný, jen je můj a jsem ráda, že je v naší rodině rozšířený a nepropadame takovému davovemu šílenství jako zdejší uživatelky :dance:
Btw ale rezervace jména pro nenarozené dítě tři roky dopředu fakt mimo je :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.24 20:05

A pak taky si nepochopila, že bych to nedala schválně, ale máme hoooodne rozvetvenou rodinu a nedám přece jméno Adolf jen proto, že všechna normlani mužská jména už někdo v rodině má…já nedám Pepu, prpotze ho má sestra, ale když to bude nejhezčí jméno pro nás obě, tak jako podle jakého klíče rozhodneš, kdo ho dá? to dítě je moje, já mu tím jménem budu denně říkat, rodinné sešlosti jsou jen občas

• Citovat
  • Upravit
131
21.5.24 20:13

Mně to přijde v pohodě :nevim: je to vtipně řečeno a tím zaručíte že opravdu když někdo bude mít i dítě před vámi, už nebude vybírat z těch jmen :palec: Ne každy chce aby se v rodině jména opakovali :nevim: nevím už jak vám to mám vysvětlit a asi tímto i končím tuto debatu s vámi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 20:16

Nebo se vám na to vyprdne a zaručene nebudete mít nic :mrgreen:, protoze nechapu z jake pozice by mi mohl nekdo diktovat jak se bude nebo nebude jmenovat mě dítě :palec: s ukončením debaty souhlasím :pankac:

• Citovat
  • Upravit
820
21.5.24 20:19

Vyprávěla mi kdysi dávno sousedka, že když byla těhotná, tak ležela v porodnici vedle jiné těhotné a ta se jí zeptala, jaké má vybrané jméno pro kluka, tak jí prozradila, že pořád váhá, že se jí pro kluka líbí jména Pavel a Jeroným, ale nejspíš dá Jeronýma. Po nějaké době přišla do pokoje sestra a začala se vyptávat a zapisovat, jaká jména mají vybraná pro děti. A ta druhá pacientka řekla Jeroným a sestřička ji to ještě pochválila, že to je originální. Sousedka tedy řekla Pavel, nechtěla, aby si sestra myslela, že se opičí a na tu druhou těhotnou byla dost naštvaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze